HomeCinemaNETFLIX TOP10 - Φιλτράραμε τις καλύτερες επιλογές...

NETFLIX TOP10 – Φιλτράραμε τις καλύτερες επιλογές σειρών από τις δημοφιλέστερες του κοινού

Γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος

 

Το τοπ 10 της δημοφιλούς πλατφόρμας δεν είναι και η creme de la creme του συνολικού περιεχομένου, ας το παραδεχτούμε. Αυτό δε σημαίνει ωστόσο πως ανάμεσα στις διαθέσιμες κορυφαίες επιλογές θέασης του ελληνικού κοινού δεν κρύβονται “διαμαντάκια” που μπορεί κανείς να απολαύσει από την άνεση του σπιτιού του. Φιλτράραμε λοιπόν τρεις σειρές που αξίζουν το χρόνο σου για να μην αναλώνεσαι σε ανελέητο ψάξιμο.

 

The Gentlemen

 

Το The Gentlemen είναι μια διασκευή της ομώνυμης ταινίας του Guy Ritchie του 2020. Αν και δεν συνδέεται άμεσα με τους χαρακτήρες και την πλοκή της ταινίας, η σειρά αποτελεί παράδειγμα του γρήγορου στυλ αφήγησης και των περίπλοκων sub-plots που έκαναν διάσημο τον Ritchie. Ο, ελληνικής καταγωγής, Theo James πρωταγωνιστεί ως Eddie Horniman, ο οποίος εμπλέκεται στον βρετανικό εγκληματικό υπόκοσμο αφού κληρονόμησε την περιουσία και την επιχείρηση μαριχουάνας του πατέρα του. Η Kaya Scodelario συμπρωταγωνιστεί ως η μυστηριώδης Susie Glass, η οποία επιβλέπει την επιχείρηση. Η σειρά βελτιώνει την ταινία επεκτείνοντας τον κόσμο και τους χαρακτήρες ενώ δεν λείπει και ο Vinnie Jones που ξεχωρίζει με μια εκπληκτική ερμηνεία. Συνολικά, η σειρά αποτελεί μια ακόμη καλύτερη παρουσίαση των ταλέντων του Ritchie σε σχέση με το original υλικό της ταινίας.

 

Avatar The Last Airbender

Η live-action προσαρμογή του Avatar: The Last Airbender από το Netflix  είναι συντομότερη σε διάρκεια σε σύγκριση με την αρχική σειρά κινουμένων σχεδίων, γεγονός που εμποδίζει την ικανότητά της να αναπτύσσει τους χαρακτήρες και τον κόσμο της. Ενώ το κάστινγκ επαινείται, κυρίως ο Gordon Cormier ως Aang και ο Dallas Liu ως Zuko, τα ειδικά εφέ είναι μάλλον κατώτερα των περιστάσεων σε σημείο που να μην φαίνονται αρκετά ρεαλιστικά. Συνολικά,μπορεί να επιτυγχάνει σε ορισμένους τομείς, αλλά παλεύει με τους περιορισμούς, αν και τα θεμέλια από την original πηγή εξακολουθούν να είναι τόσο δυνατά που να προμηνύουν μια μελλοντική καλύτερη ανάπτυξη του live action.

 

Queen of Tears

Η σειρά απεικονίζει την μεγάλη κρίση και τη θαυματουργή αναζωπύρωση της αγάπης μεταξύ της Hong Hae-in (Kim Ji-won), κληρονόμου chaebol τρίτης γενιάς του Queens Group, και του Baek Hyun-woo (Kim Soo-hyun), γιου αγροτών από το Yong Du-ri, και τα τρία χρόνια γάμου τους. Chaebol χοντρικά στα κορεατικα είναι οι οικογένειες που τρέχουν πολυεθνικές και αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο της οικονομίας της χώρας. Με όπλο του ένα πολύ δυνατό καστ και μια υποσχόμενη ιστορία, η σειρά αποτελεί ήδη επιτυχία στη χώρα της.

 

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...