HomeCinemaΕξώστης ΘΝέε Κατηγορίες Διαδικτυακού Περιεχομένου στα Emmys

Νέε Κατηγορίες Διαδικτυακού Περιεχομένου στα Emmys

Επιτέλους, η διαδικτυακή μυθοπλασία (και όχι μόνο) αναγνωρίζεται από τα ίδια τα Emmys. Η Αμερικάνικη Τηλεοπτική Ακαδημία αποφάσισε να προσθέσει νέες κατηγορίες στα βραβεία της, προσπαθώντας να τιμήσει μικρής διάρκειας κωμικές ή δραματικές σειρές, καθώς και κατηγορίες υποκριτικής σε αυτά τα περιεχόμενα.

Παράλληλα, επεκτείνει τις νέες κατηγορίες και σε μη-μυθοπλαστικό περιεχόμενο/reality και σειρές animation. Αυτές οι αλλαγές γίνονται με στόχο να προσελκύσουν στα βραβεία επεισοδιακές σειρές έως 15 λεπτά, υλικό που αφορά κυρίως το νεανικό κοινό που προσελκύεται περισσότερο από διαδικτυακές σειρές παρά από τις παραδοσιακές μορφές του τηλεοπτικού μέσου.

Το διαδικτυακό υλικό που μπορεί να είναι υποψήφιο σε αυτές τις κατηγορίες επεκτείνεται από το Epic Rap Battles of History, ένα κωμικό mashup με γνωστές φιγούρες να κάνουν rap battle μεταξύ τους, έως και το Scare PewDiePie, ένα reality που βασίζεται στον πιο διάσημο youtuber, τον 26χρονο PewDiePie. Το τηλεοπτικό μέσο πια έχει αλλάξει ριζικά και το κοινό μπορεί να βλέπει σειρές μέχρι και στο κινητό του. Αν και στα Emmys έχουν βρεθεί αρκετά ψηφιακά περιεχόμενα από sites όπως το Amazon (Transparent) και το Netflix (Orange Is the New Black, House of Cards), αυτή η κίνηση με τις νέες κατηγορίες δίνει την ευκαιρία σε διαδικτυακές σειρές με χαμηλότερους προϋπολογισμούς και δυνατότητες να βρεθούν στα βραβεία της ακαδημίας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή η κίνηση της ακαδημίας θυμίζει την προσπάθεια της καλωδιακής τηλεόρασης να πάρει την αναγνώριση που της άξιζε από την ίδια την τηλεοπτική βιομηχανία. Τα συνδρομητικά κανάλια είχαν δημιουργήσει τα CableACE Awards πριν τα Emmys αναγνωρίσουν την αξία των προγραμμάτων τους, τα οποία άρχισαν να κυριαρχούν στις βασικές κατηγορίες.

Έτσι και το ίντερνετ μέχρι στιγμής είχε δημιουργήσει τα Webbys και Streamys, τα οποία όμως δεν έχουν τη δύναμη και το πρεστίζ των βραβείων Emmy.

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...

Κριτική Βιβλίου | Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί»....