HomeNewsroomΈνα χρόνο μετά το Μάτι, έγιναν έργα...

Ένα χρόνο μετά το Μάτι, έγιναν έργα ανάπλασης άνω των 500.000 €

Παραδόθηκαν στους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς στις 10/7, σημαντικά έργα ανάπλασης στην Ανατολική Αττική. Τα έργα αποτελούν μέρος τη συνολικής παρουσίας και προσφοράς του Δεσμού, από τις πρώτες ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Τα έργα πραγματοποιήθηκαν με βασική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), η οποία μέσω του EIB Institute δώρισε ποσό €271.260. Επιπλέον, με τη συνδρομή 23 εταιρειών, οργανώσεων και ιδρυμάτων, καθώς και 328 ιδιωτών, το συνολικό ποσό των δωρεών ανήλθε στα €527.484.

Τα έργα ανάπλασης αφορούν σε:

1. Πλήρη ανακαίνιση στην Παιδική Χαρά του Ν. Βουτζά (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Νυμφών)

2. Πλήρη ανακαίνιση στην Παιδική Χαρά εντός του αστικού ιστού στο Μάτι (Περικλέους 35)

3. Ανακαίνιση στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Μάτι Αττικής (ΝΑΟΜΑ) των αθλητικών γηπέδων Basketball & Beach Volleyball, της Παιδικής Χαράς, του δικτύου φωτισμού και λοιπού αστικού εξοπλισμού.

4. Τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνεται η διαμόρφωση των εισόδων, κερκίδων και του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και η προσθήκη φωτισμού σε γήπεδο basket που εφάπτεται στην παιδική χαρά του Ν. Βουτζά.

Οι αναπλάσεις αποκαθιστούν, εκσυγχρονίζουν και αναβαθμίζουν περιοχές, δημιουργώντας και πάλι ευχάριστο περιβάλλον για συνάντηση των κατοίκων, κοινωνικοποίηση και ενίσχυση των δεσμών.

Αποτελούν συνέχεια της στήριξης που προσέφερε στους πληγέντες από τις πρώτες ημέρες ο Δεσμός, η οποία ξεκίνησε με παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και στήριξη κοινωνικών δομών με προϊόντα, φάρμακα κλπ, καθώς και με παροχή οικιακού εξοπλισμού στους κατοίκους.

Την χρησιμότητα του έργου και την αξιοπιστία του Δεσμού στην υλοποίηση μεγάλων έργων με διαφάνεια και σύγχρονες διαδικασίες, επιβεβαιώνει η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) μέσω της δωρεάς της.

Τα έργα υλοποιήθηκαν σε στενή συνεργασία με τοπικούς φορείς, από την αρχική επιλογή των χώρων, μέχρι και την ολοκλήρωση τους.

Για την υλοποίηση επιλέχθηκαν κορυφαίες εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και τα έργα πληρούν τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς ασφαλείας. Είναι σύγχρονα και απολύτως λειτουργικά, προσβάσιμα σε ΑμΕΑ και φιλικά προς το περιβάλλον (ηλιακά φωτιστικά σώματα, χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών κλπ)

Ο Δεσμός θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στους δωρητές και τις ευχαριστίες τους στους τοπικούς φορείς, με τους οποίους είχε τη χαρά να συνεργαστεί.

Λίγα λόγια για τον ΔΕΣΜΟ

Ο Δεσμός ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση δωρεών από ιδιώτες και εταιρείες για να καλύψει πραγματικές κοινωνικές και ανθρωπιστικές ανάγκες, στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας, της αντιμετώπισης και αποκατάστασης κρίσεων, της οικοδόμησης ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά και τους νέους.

Ο Δεσμός αποτελεί σήμερα τον πιο αξιόπιστο κόμβο (hub) για κοινωφελή προσφορά στην Ελλάδα, έχοντας δημιουργήσει αξία €7 εκατ. για την κοινωνία και αλλάζοντας έτσι τις ζωές περισσοτέρων από 136.000 ανθρώπων, βάσει της Μελέτης Αντίκτυπου της Deloitte (Deloitte Impact Assessment Report- 04.2018).

Η Μελέτη της Deloitte συμπεραίνει επίσης ότι για κάθε €1 που διατίθεται ως δωρεά στον Δεσμό, δημιουργείται και επιστρέφεται αξία €9 για την κοινωνία.

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) και το Ινστιτούτο της EIB (EIB institute).

Η EIB είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, η οποία ανήκει στα κράτη μέλη της ΕΕ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πολύπλευρο δανειολήπτη και δανειστή κατ 'όγκο, που χρηματοδοτεί και διαθέτει οικονομοτεχνική εξειδίκευση για υγιή και βιώσιμα επενδυτικά προγράμματα που συμβάλλουν στην προαγωγή των τακτικών σκοπών της ΕΕ. Το EIB Ιnstitute συστάθηκε εντός του Ομίλου (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων), με σκοπό την προώθηση και υποστήριξη κοινωνικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών σχέσεων μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και πολιτών. Αποτελεί βασικό πυλώνα του Ομίλου της EIB για τη διάδραση με τους πολίτες και τις κοινότητες των κρατών μελών.

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...