HomeΘέματαΤο 24ωρο του κυρίου Πράσινου

Το 24ωρο του κυρίου Πράσινου

INSTRUCTIONS MANUAL

(ο κύριος Πράσινος είναι 38 χρόνων, μένει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε ένα δυάρι, είναι παντρεμένος με την κυρία Πράσινου, έχουν 2 δίδυμους γιούς, τον Άκη και τον Άρη, και ένα σκύλο τον Βεραμάν, είναι αρχιτέκτονάς και δουλεύει σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στην Τούμπα, τα απογεύματα του αρέσει να πηγαίνει για τρέξιμο με την κυρία Πράσινου, και μετά να βλέπουν ταινίες όλη η οικογένεια μαζί)

9.00π.μ. πάει στη δουλειά με λεωφορείο

13.00μ.μ. στο διάλειμμά του βγαίνει από το γραφείο και τρώει στον απέναντι πάρκο μαζί με τους συναδέλφους του, φαγητό που έχουν φέρει από το σπίτι, το οποίο είναι μέσα σε τάπερ, γιατί ο κύριος Πράσινος αποφεύγει να χρησιμοποιεί υλικά μίας χρήσης όπως είναι το αλουμινόχαρτο ή το σελοφάν. Το τσιγάρο που κάπνισε μετά το μεσημεριανό του το σβήνει καλά και το πετάει σε κάδο σκουπιδιών.

17.00μ.μ. επιστρέφει στο σπίτι με το λεωφορείο

17.30μ.μ. πάει στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς για τα εβδομαδιαία ψώνια, στο ταμείο γεμίζει τις 2 πάνινες τσάντες που έχει πάντα μαζί του, γιατί ο κύριος Πράσινος δεν χρησιμοποιεί πλαστικό μίας χρήσης και ειδικά σακούλες

17.45μ.μ. έχει βραδιάσει πλέον και ανάβουν τα φώτα στο σπίτι, που λειτουργούν με λαμπτήρες εξοικονόμισης ενέργειας, για να διαβάσουν τα μαθήματά τους ο Άκης και ο Άρης.

18.00μ.μ. πάει για τρέξιμο με την κυρία πράσινου

19.30μ.μ. επιστρέφει στο σπίτι και κάνει ντουζ, δεν αφήνει το νερό της βρύσης να τρέχει χωρίς λόγο, γιατί τον κύριο Πράσινο τον απασχολεί πολύ το φαινόμενο της ερημοποίησης. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει ρυθμίσει και το καζανάκι της τουαλέτας στη μισή ποσότητα νερού απ’ ότι ήταν και κάνει τη δουλειά του εξίσου καλά

20.00μ.μ. ο κύριος Πράσινος κατεβάζει τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια που έχουν μαζέψει οικογενειακώς όλη τη βδομάδα, για να τα πετάξει στον μπλε κάδο ανακύκλωσης. ενώ η κυρία Πράσινου ποτίζει τις γλάστρες στο μπαλκόνι με νερό που έχουν μαζέψει από το σαββατοκύριακο που έβρεξε πολύ.

20.30μ.μ. βοηθάει την κυρία Πράσινου να ετοιμάσουν το βραδινό φαγητό, όλα τα οργανικά σκουπίδια από την προετοιμασία τα πετάει στον οικιακό κάδο κομποστοποίησης που έχουν στο μπαλκόνι τους. Το πολύ καλής ποιότητας χώμα που προκύπτει από τον κάδο το αδειάζουν στις γλάστρες και στο πάρκο της γειτονιάς που έχουν φύτεψε με τα παιδιά τους δεντράκια.

21.30μ.μ. ο κύριος Πράσινος βγάζει βόλτα, στα πάρκα της γειτονιάς, τον Βεραμάν έχει μαζί του μερικά φύλλα εφημερίδας για να μαζέψει τις ακαθαρσίες του Βεραμάν

22.00μ.μ. ώρα χαλάρωσης με ταινία και κρασί

1.00π.μ. ο κύριος Πράσινος πάει για ύπνο αφού πρώτα κατεβάσει τη θερμοκρασία του σπιτιού το οποίο θερμαίνετε με φυσικό αέριο.

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...

Κριτική Βιβλίου | Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί»....