HomeMind the artΜουσικήTHESSALONIKI HIP HOP FESTIVAL 2012

THESSALONIKI HIP HOP FESTIVAL 2012

Το THHF γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει με ένα Special Edition Festival!

Ο σημαντικότερος θεσμός της Hip Hop κουλτούρας κλείνει μια δεκαετία ζωής και μας επιφυλάσσει μια ξεχωριστή Hip Hop εμπειρία, συμπυκνώνοντας σε μια μέρα, τη μαγεία 10 χρόνων – το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 στον πολυχώρο Block 33.

Φέτος, το Thessaloniki Hip Hop Festival, γνωστό στους φίλους του ως THHF, φιλοδοξεί να κλείσει έναν κύκλο γεμάτο με φρέσκες παρουσίες, νέους θεσμούς, πολλή μουσική, χρώματα, πολλές εκπλήξεις και μια ξεχωριστή ανάμνηση για κάθε φανατικό ακόλουθό του.
Ξεχωριστοί εκπρόσωποι της ελληνικής σκηνής, παρέα με ανερχόμενους Ευρωπαίους καλλιτέχνες, τις καθιερωμένες παράλληλες δράσεις, αυτή τη φορά με έναν χαρακτήρα καθαρά εορταστικό, υπόσχονται να σας κάνουν να το θυμάστε για άλλη μια δεκαετία.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου θα έχετε τη χαρά να απολαύσετε, σε δυο stages, τους εξής:

RAZASTARR + DJ EVERLAST (FF.C)
ΕΥΘΥΜΗΣ+ CENOBITE
PROPO'88 & BLABBERMOUF (DA SHOGUNZ)
ΣΤΙΧΟΙΜΑ
ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ & EVERSOR
DETRO & BILLY SLASH
ΑΥΛΟΣ 542 (ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ)
ANSER (FLOWJOB)
ΓΕΛΩΣ
Ρ.ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
JKONE
ΛΟΓΟΣΑΠΕΙΛΗ
MORIGINAL BEATS
4012 BEATS
STAY IN LANE (ΝΕΟΝ & DOGMOTHER)
X-EQUIPO
WRONGFACE

Ο θεσμός του “Newcomer of the Year” φέτος μας συστήνει την EXPE, το κομμάτι του graffiti το αναλαμβάνουν οι ομάδες του Box Gallery και του Phattcaps και στην παρουσίαση o βετεράνος του φεστιβάλ, Sifu VERSUS. Workshops, showcases, battles, διαγωνισμοί, επετειακά δώρα και πολλές εκπλήξεις θα συμπληρώσουν την “μεγαλύτερη ημέρα” κάθε Hip Hop ακροατή.

To φετινό THHF είναι αφιερωμένο στους αγώνες ενάντια του ρατσισμού. Ζητήσαμε από κάποιους καλλιτέχνες να δώσουνε το δικό του μήνυμα.

Νικήτας Κλιντ
Γεννήθηκα στην Αθήνα και ζω στην Ελλάδα 38 χρόνια τώρα. Μια παράξενη χώρα με πολύ ήλιο – το σταυροδρόμι του κόσμου. Η Μεσόγειος είναι αυτό που λέει η λέξη και ο Βύρωνας είναι η περιοχή που μένω (έχει πάρει τ' όνομά της από το φιλέλληνα ποιητή). Η γλώσσα που μιλάω αποτελείται από 1/3 ελληνικές λέξεις, 1/3 λατινικές κι 1/3 τούρκικες. Κάνω ραπ και χιπ χοπ μουσική – ένα τριανταπεντάχρονο αφροαμερικάνικο μουσικό ρεύμα που ενώνει τον κόσμο. Ποτέ δεν είχα πολλά λεφτά έτσι κι αλλιώς, οπότε και στην κρίση την παλεύω. Έχω δουλέψει με ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων – είτε μουσικά είτε για απλά για το ψωμί μου. Ο ένας παππούς μου ήταν απ' την Πόλη κι άλλος από την Καραιβική. Δε γίνεται να είμαι ρατσιστής.

Εισβολέας
Ο ρατσισμός αποτελεί ένα αγκάθι στο πέλμα της κοινωνίας μας..αντί να δούμε μέσα μας, τι είμαστε εμείς ,κοιτάμε να κάνουμε την κριτική μας στην ατέλεια του άλλου..μας φοβίζει το διαφορετικό γιατί δεν είδαμε ποτέ την γοητεία του, δεν γεννηθήκαμε όλοι ίδιοι ,τι να κάνουμε; Όμως το ένα ισορροπεί το άλλο !! Πως θα ήταν η ζωή μας αν υπήρχε μόνο το τέλειο; Πως θα μπορούσαμε να καταλάβουμε την αξια της ζωής αν όλα ήταν ωραία ..σκεφτείτε…σε μια τελική ούτε ο ίδιος ο θεός δεν είναι ρατσιστής, εμείς γιατί να ήμαστε;

Cenobite
Eν έτη 2012 το να θεωρεί κάποιος τον εαυτό του ανώτερο από κάποιον άλλο όπως π.χ. στο χρώμα, στην εθνότητα, στα κινητικά η στα διανοητικά προβλήματα, αν έχει κάνει φυλακή και σε γενικές γραμμές οτι τον κάνει να πιστεύει ότι είναι κάτι παραπάνω από έναν άλλον άνθρωπο τότε : 
α) έχει επηρεαστεί λάθος 
β) δεν έχει μόρφωση 
γ) έχει ψυχολογικά προβλήματα

αποτέλεσμα: όταν συναντάς τέτοια κατηγορία ανθρώπου (που δυστυχώς έχουμε αρκετούς στη χώρα μας) το καλύτερο που εχεις να κάνεις ειναι να του εξηγήσεις ότι είναι λάθος που αν και συνήθως είναι ανούσιο λογω των παραπάνω… αξιζει να προσπαθήσεις…

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...