HomeMind the artΕικαστικάΘεσσαλονίκη ξανά

Θεσσαλονίκη ξανά

Μια ακόμη έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη Θεσσαλονίκη. Ως την Κυριακή!

Την παρουσιάζει το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεών του, στο χώρο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι.

Τα έργα που παρουσιάζονται δημιουργήθηκαν στο δημιουργικό εργαστήρι φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο μέσω διαδικτύου και δίδαξε ο Ιρανοκαναδός φωτογράφος Μπάμπακ Σαλαρί. Φωτογραφίες του ίδιου του Σαλαρί έχεις δει σε προηγούμενη διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και φαίνεται ότι ο ίδιος αγαπά ιδιαιτέρως τη Θεσσαλονίκη.
Οι 14 συμμετέχοντες, νέοι έως 25 ετών, μόνιμοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιούνται στο χώρο της φωτογραφίας –κυρίως ερασιτεχνικά– και παρήγαγαν μία σειρά από έργα με άξονα την εξέλιξη της πόλης όπου ζουν (και ζούμε). Μνημεία, αστικά τοπία, το εβραϊκό στοιχείο και η σημασία του στην εμπορική ανάπτυξη της πόλης, η οθωμανική και η βυζαντινή κληρονομιά, αλλά και μείζονα κοινωνικά ζητήματα, όπως η τρέχουσα οικονομική κρίση και οι συνέπειές της, η συνύπαρξη πολλών διαφορετικών εθνοτικών ομάδων, η ένταξή τους στο κοινωνικό περιβάλλον ή ο αποκλεισμός στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό πλαίσιο της Θεσσαλονίκης, είναι μερικά από τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκαν.
Φωτογραφίες τους παρουσιάζουν οι: Ειρήνη Αβραμίδου, Αντώνης Αθανασιάδης, Ελένη Αμαξοπούλου, Μαρία Αρβανιτάκη, Σωκράτης Βασιλόπουλος, Χριστίνα Ιορδανίδου, Νένα Καζαντζίδου, Ελευθερία Καλπενίδου, Φωτεινή Κυριακοπούλου, Μαρία Κωνσταντινίδου, Μαρία Νικοπούλου, Άρτεμη Πυρπιλή, Φώτης Τέλλογλου, Τίμος Χριστοφορίδης.
Διοργάνωση: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Επιμέλεια Έκθεσης: Μπάμπακ Σαλαρί
Παραγωγή Έκθεσης: Θάνος Σταυρόπουλος
Με την υποστήριξη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης/Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης & της Καναδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα

Διάρκεια έκθεσης: 16-24 Μαρτίου 2013

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: καθημερινά 11:00-19:00

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...