HomeΘέματαCREATIVITY FOR.TH(essaloniki)

CREATIVITY FOR.TH(essaloniki)

Είναι καιρός που η πόλη «προετοιμάζεται» και το νιώθεις. Οι δημιουργοί όλων των πεδίων δημιουργούν έτσι κι αλλιώς, δημιουργικές συλλογικότητες συστήνονται, δημιουργικά πειράματα οργανώνονται, πολιτιστικοί φορείς συσπειρώνονται και συνεργούν, πολιτιστικοί παραγωγοί όλων των δημιουργικών ειδών συντονίζονται.

Μια ακόμη προσπάθεια που φιλοδοξεί να αναζωπυρώσει, αλλά και να συστηματοποιήσει με κάποιο τρόπο τις σχετικές προσπάθειες είναι το CREATIVITY FOR.TH, το οποίο, μέσα από μια σειρά δράσεων, συνεργειών, εργαλείων, εφαρμογών και στρατηγικών επιχειρεί να αναδείξει το ρόλο που παίζει η Δημιουργία στη διαμόρφωση της σύγχρονης ταυτότητας της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά είναι επικεντρωμένο σε μια καταγραφή της δυναμικής της δημιουργικής οικονομίας στην περιοχή της Βαλαωρίτου, καθώς εκεί συγκεντρώνεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός δημιουργών.

Συνοπτικά πρόκειται για 9 δράσεις γεμάτες δημιουργία, έμπνευση, καινοτομία, εκπαίδευση, πληροφόρηση, νέες ιδέες, συνεργασίες, συναντήσεις, συζητήσεις και διασκέδαση. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν:

1. Πιλοτική Χαρτογράφηση της Δημιουργικής Οικονομίας και Δημιουργία Δυναμικού Ψηφιακού Χάρτη.

2. Workshop παραγωγής Οδηγού (toolkit) για την ανάπτυξη ενός Creative Cluster στην περιοχή.

3. Σεμινάρια (Capacity Building) για τη δημιουργική επιχειρηματικότητα, στην εξωστρέφεια και την πνευματική ιδιοκτησία.

4. Ημερίδα (Openday) στρατηγικών που εφαρμόζονται από πόλεις και διεθνείς οργανισμούς για τη δημιουργική οικονομία

5. Creative Walk (δημιουργικός περίπατος) σε δημιουργικά γραφεία, χώρους και επιχειρήσεις με στόχο την επικοινωνία της τοπικής δημιουργικής παραγωγής στο ευρύ κοινό της πόλης

. 6. Πρέσβεις Δημιουργίας. Επιχειρήσεις υποδέχονται και παρουσιάζουν στους χώρους τους έργα και εγκαταστάσεις δημιουργών της πόλης. 

7. Παραγωγή Τηλεοπτικού Προγράμματος για τη Σύγχρονη Δημιουργία στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

8. Προβολές διεθνών και ελληνικών παραγωγών ντοκιμαντέρ για τη Σύγχρονη Δημιουργία και τη Δημιουργική Οικονομία.

9. Θέσπιση Ετήσιου Βραβείου Δημιουργικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης που αποδίδεται από κοινού σε συνεργαζόμενους δημιουργούς και επιχειρηματίες 

Συγκεντρώνοντας τα εργαλεία, τις μεθοδολογίες και τις ειδικές δράσεις που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη πολιτικών για τη δημιουργική οικονομία, τo CREATIVITY FOR.TH απευθύνεται σε όλους όσους χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητα, τη γνώση και την καινοτομία ως κινητήριες δυνάμεις της δημιουργικής και επαγγελματικής τους δραστηριότητας. 

Έτσι, designers, γραφίστες, αρχιτέκτονες, εικονογράφοι, καλλιτέχνες, web-designers, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές, performers, χορευτές, μουσικοί, αλλά και παραγωγοί που διαχειρίζονται studio ηχογράφησης, συναυλιακούς χώρους, media, εργαστήρια, τυπογραφεία, εκθεσιακούς χώρους, project-spaces, co-working spaces, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.ά. προσκαλούνται στη δημόσια παρουσίαση του προγράμματος το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012, στις 12:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή σας είναι πιο σημαντική απ’ όσο φαντάζεστε!

Το CREATIVITY FOR.TH τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από το Creativity Platform και το ΔΥΝΑΜΟ project-space, με την ενθάρρυνση των: Goethe Institut / British Council / Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μ.Μ.Σ.Τ.) / Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) / Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Β.Ε.Θ.)

Για την πραγματοποίησή του συνεργάζονται πάνω από 30 δημιουργοί, επιστήμονες, ειδικοί της δημιουργίας και της πολιτιστικής διαχείρισης και ΜΚΟ σχετικές με τη δημιουργία, την καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

https://www.facebook.com/Creativityfor.th
www.creativityplatform.gr
dynamoprojectspace.blogspot.com
[email protected]

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...