RE:ACT

Εικαστικές Αντιδράσεις

Δράση και Αντίδραση. Γιατί για κάθε δράση πρέπει να υπάρχει και μια αντίδραση? Είναι η αντίδραση αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης? Χωρίς την αντίδραση θα ήταν αναπόφευκτη η διατήρηση της ορμής, γεγονός που σημαίνει ότι η δράση θα μας οδηγούσε αυτόματα προς όποια κατεύθυνση επέλεγε…

Τα ερωτήματα αυτά, ήδη απαντημένα στην κλασσική μηχανική , παραμένουν αναπάντητα στον χώρο της τέχνης και, έτσι, έχουν τη δυνατότητα να μην παίρνουν συγκεκριμένες απαντήσεις, να ανατρέπουν το ισχύον και να διατυπώνουν νέες αρχές και πορίσματα. Οι καλλιτέχνες δρουν και αναμένουν την αντίδραση των θεατών, οι οποίοι, συνειδητά ή ασυνείδητα, εξοικειώνονται με τη νέα πραγματικότητα που δημιουργεί ανά πάσα στιγμή, η τέχνη.
Το Βlock33 στεγάζει αυτή την καλλιτεχνική ζύμωση σε μια συνδιοργάνωση με την ομάδα In The Loop, και οι καλλιτεχνικές ομάδες ή οι μεμονωμένοι καλλιτέχνες μας καλούν να γίνουμε συμμέτοχοι στο καλλιτεχνικό πείραμα. Πιο συγκεκριμένα, ο Κωστής Αργυριάδης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος με τη φωτογραφία, οι Zuzu And The Zoo και ο Στέφανος Τσόγιας με το βίντεο, οι Infrared, οι Ctrlfreaks art projects, και ο Ανέστης Κουκουτέγος με τις διαδραστικές εγκαταστάσεις, ο Αλέξης Τσιάμογλου με τον χορό, η Νιόβη Μπένου και η Φλώρα Τσουκαλά με το flamenco, o Kid Galax με τη μουσική και τέλος, η Μαριάνθη Ψωματάκη μέσω της μουσικής του Δημήτρη Τασούδη, με μια χορογραφία που διερευνά τη σχέση χώρου και χορού, χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα μέσα ως εργαλεία διερεύνησης του θέματος της Δράσης και της Αντίδρασης και αναμένουν τις δικές μας αντιδράσεις και δράσεις στην ατέρμονη αυτή αλυσίδα του δρω και αντιδρώ, ώστε να αποφευχθεί, όσο, και αν είναι δυνατόν, η αδράνεια.

InTheLoop: Αριάδνη Χατζητάτση / Γεωργία Κλωνιζάκη / Sebastián Duque / Ρουμπίνη Μακρίδου

Για περισσότερες πληροφορίες:
InTheLoop, E: [email protected]
Πολυχώρος Block 33, E: [email protected]

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...

Κριτική Βιβλίου | Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί»....