HomeΘέματαTo τέρας

To τέρας

To τέρας, ως μια τρομακτική ύπαρξη, ένα απάνθρωπο άτομο, ένα φρικτό δημιούργημα, κάτι εξωπραγματικό, ένα φαινόμενο. Τα τέρατα είναι οι αντιήρωες που εμπνέουν τους 18 καλλίτεχνες που συμμετέχουν στην έκθεση που λαμβάνει χώρα στον υπόγειο χώρο του Coo Café Bar.

Το τέρας νικάει τους ήρωες των λαικών μύθων και των θρησκευτικών  παραδόσεων σύμφωνα με τον Άκη Καράνο, η παγκόσμια κρίση χρέους και ο παγκόσμιος έλεγχος αναπαρίσταται συμβολικά με τη μορφή τεράτων από τον Αλέξανδρο Τζοβαίρη, τον φόβο του τέρατος που βιώναμε στη παιδική μας ηλικία απεικονίζει η Βούλα Φρασιόλα, ενώ η Αιμιλία Ξανθοπούλου σκιαγραφεί ανθρώπους που δεν έχουν τερατώδη όψη, αλλά η ψυχή και το μυαλό τους έχει κατηληφθεί από «τέρατα». 
Τα τέρατα διηγούνται τη δική τους ιστορία και οι μύθοι συμπληρώνονται απο την εκάστοτε εκδοχή του ίδιου του τέρατος. Τελικά, ποιό είναι το πραγματικό τέρας;  Τα πιο τρομακτικά και επικίνδυνα τέρατα είναι αυτά που δεν φαίνονται, που τα ψεγάδια είναι μέσα τους και πολλές φορές συνοδεύονται απο ένα λαμπερό χαμόγελο…

Related stories

Υπερδιπλάσια η έκταση που θα απαλλοτριωθεί στο Σέιχ Σου για το Flyover

Τροποποιητική μελέτη από το ΥΠΕΝ Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

Είναι οι “Στενές επαφές με τον Διάβολο” το θρίλερ της χρονιάς;

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η ταινία “Στενές επαφές με τον...

Θεσσαλονίκη: Πρωινή επίσκεψη από δελφίνια στον Θερμαϊκό

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους όσοι βρέθηκαν το πρωί...