HomeInterviewsM.A.t.E. | Η μουσική είναι η τέχνη...

M.A.t.E. | Η μουσική είναι η τέχνη που αγγίζει τον άνθρωπο με τον πιο άμεσο τρόπο

M.A.t.E / φώτο @Νίκος Ράκκας / exostispress

Οι Meetings Along the Edge (M.A.t.E.) σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβρη του 2011 από τον Αδάμ Σιάγα (live electronics) και τον Θωμά Κωστούλα (drums). Η τωρινή σύνθεση των M.A.t.E ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013, όταν η Μαρία-Ελισάβετ Κοτίνη (φωνή) προστέθηκε στο συγκρότημα, κατά τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους δίσκου.

Τα τελευταία χρόνια έχουν συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες, όπως ο Hosian Rezai (mc), ο Περικλής Βραχνός (βιολί), ο Γιώργος Δούσος (φλάουτο, κλαρινέττο), ο Παύλος Μέτσιος (τρομπέτα), καθώς και με τους visual artists Σάββα Κατιρτζίδη – Κωνσταντίνο Νησσίδη (ShiftPlusSlash, Shift+/) και Στάθη Καρυώτη.

Ηχογραφούν τους δίσκους τους στο στούντιό τους. Ο πρώτος, ομώνυμος δίσκος τους ολοκληρώθηκε με ηχολήπτη τον Λεωνίδα Μπειλή, ενώ ο δεύτερος, ονόματι Transitions, με ηχολήπτη τον Δημήτρη Τσιούγκο (Totsouko). Το mastering των δίσκων τους έγινε από τον Χρήστο Μέγα και παρουσιάστηκαν ως ανεξάρτητες παραγωγές. (Meetings Along the Edge – 2013, Transitions – 2016)

Οι συνθέσεις των M.A.t.E είναι μια συνάντηση του αναλογικού και του ψηφιακού ήχου, όπου τα φωνητικά, τα synthesizers και τα samples αλληλεπιδρούν στο ρυθμό ενός ακουστικού drum set με ηλεκτρονική αίσθηση, βασισμένη στους dub, drum’n’bass, trip hop και dubstep ήχους της τελευταίας δεκαετίας.

Από το 2012 έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες και έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ εντός και εκτός Θεσσαλονίκης, καθώς και ως opening act για τους Dub fx, Tricky και Dub Pistols. Το 2020 κυκλοφόρησαν νέο δίσκο με τίτλο New Obsession.

Λίγες μέρες πριν την εμφάνισή τους στο WE κάνουν μια «στάση» στον Εξώστη για να μας … συστηθούν!

Ποιοι είναι οι Μ.Α.Τ.Ε., τι σημαίνουν τα αρχικά και πώς ξεκίνησαν;

Οι M.A.t.E είναι ο Αδάμ (live electronics), ο Θωμάς (drums) και η Μαρία (vocals). Τα αρχικά είναι συντομία του Meetings Along the Edge, τίτλου κομματιού του Philip Glass με τον Ravi Shankar. Οι πολλές ερμηνείες αυτής της φράσης μπορείς να πεις πως λειτουργούν και σαν ερμηνεία για το τι είναι μουσική συνάντηση και τέχνη γενικότερα, αφού η πραγματική δημιουργία ξεκινάει στο μεταίχμιο μεταξύ της ασφαλούς μας περιοχής και του αγνώστου. Το σχήμα ξεκίνησε όταν ο Αδάμ συνάντησε τον Θωμά σε περίοδο όπου και οι δυο αναζητούσαν μια δημιουργική διέξοδο.

Ποιοι ήχοι και ποιες μπάντες αποτελούν τις βασικότερες επιρροές σας;
Oι επιρροές μας γενικά είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο μιας και είμαστε τρεις! Έχουν να κάνουν με τις μουσικές που μεγαλώσαμε και μ’αυτές που όταν μεγαλύτεροι τις ακούσαμε σταμάτησε για λίγο ο χρόνος! Έχουν να κάνουν με την rap του Dr.Dre, την triphop των Massive Attack, με hardcore και nu metal (System of a Down, KoRn κ.α…), με την jazz του Μiles Davis, την παραδοσιακή μουσική του κόσμου, το μπολερό του Ραβέλ και πάρα πολλά άλλα!

M.A.t.E / φώτο @Νίκος Ράκκας / exostispress

Με ποια μπάντα ή καλλιτέχνη θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή;

Flying Lotus, Red Snapper, Thievery Corporation, Bjork, Prodigy

Αν έπρεπε να δώσετε έναν ορισμό στη λέξη «μουσική», ποιος θα ήταν αυτός;

Είναι η τέχνη που αγγίζει τον άνθρωπο με τον πιο άμεσο τρόπο!

Ποιος είναι ο καλύτερος ή ο χειρότερος ( ή guilty pleasure) δίσκος που έχετε στη συλλογή σας;

Καλύτερος δίσκος: Ιncubus – S.C.I.E.N.C.E, Miles Davis – King of blue (Αδάμ)

Xειρότερος ένα διπλό CD της Eurovision που είχα πάρει στο Γυμνάσιο! (Μαρία)

Δεδομένης της δύσκολης καθημερινότητας, από που αναζητάτε ερεθίσματα για να εμπνευστείτε;

Η καθημερινότητα είναι δύσκολη όταν αναγκάζεσαι να δίνεις ενέργεια σε κάτι που δεν σε γεμίζει. Όταν παίζουμε στο στούντιο η συμμετοχή των άλλων είναι το ερέθισμα που αρκεί για την απόδραση σε ένα μουσικό τοπίο που υπάρχει κάπου μέσα στον εγκέφαλο. Όσο πιο δύσκολη η καθημερινότητα ίσως, τόσο πιο έντονη η επιθυμία για απόδραση, επομένως και η ίδια η καθημερινότητα αποτελεί ερέθισμα για τη μουσική.

Fb link: https://www.facebook.com/meetingsalongtheedge

 

M.A.t.E / φώτο @Νίκος Ράκκας / exostispress

 

Παρασκευή 31/3, μια εκρηκτική βραδιά στο κέντρο της πόλης!
Kapten – M.A.t.E – Back from Terumo συμπράττουν στη σκηνή του WΕ σε ένα ανεπανάληπτο gig για την επιστροφή του Suburban Crew στην πόλη! Η ατμόσφαιρα του WE υποδέχεται πνευστά, μπάσα και drums, live electronics και επιβλητικά γυναικεία φωνητικά συνθέτοντας μία πλήρη μουσική εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. H δυναμική σκηνική παρουσία και οι μουσικοί πειραματισμοί, αυτή τη φορά θα απογειωθούν και με ένα πρωτότυπο κοινό τζαμάρισμα!

Suburban Crew is back in the city!
————————————–

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
Λίγα λόγια για τους M.A.T.E. :
Οι M.A.t.E. (Meetings along the edge) είναι ένα μουσικό σχήμα κινούμενο σε ήχους Drum’ n’ bass, Dub, Trip hop και Dubstep. Δημιουργήθηκαν το Νοέμβριο του 2011 από τους: Αδάμ Σιάγα (Live electronics) και Θωμά Κωστούλα (Drums). Το 2013 προστέθηκε στο δυναμικό του συγκροτήματος και η Μαρία Ελισάβετ Κοτίνη (φωνή), όπου και παραμένουν με αυτή τη σύνθεση μέχρι και σήμερα. Το Νοέμβριο του 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ “Μeetings along the edge”, και έκτοτε ακολούθησαν οι δίσκοι “Transitions” (2016), “New obsession” (2020) και “Orbit” (2021).Μέχρι τώρα έχουν εμφανιστεί σε χώρους και σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και έχουν ανοίξει τις συναυλίες των Dub FX, Dub Pistols και Τricky.

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
Λίγα λόγια για Kapten:
Οι ‘Kapten’ είναι ένα νέο συγκρότημα που δημιουργήθηκε απο τον τρομπετίστα Π. Καπετανάκη κάπου ανάμεσα στην Ουτρέχτη και την Θεσσαλονίκη.
Η μουσική τους είναι ένα μείγμα από Ethiopian music, cinematic soul, hip hop, underground rock με βασική πρόθεση της μπάντας να κάνει τον ακροατή να χορέψει . Τα δυνατά riffs στα πνευστά, σε συνδυασμό με τα καταιγιστικά 2 σετ τύμπανα, τα επιβλητικά φωνητικά , τις οργιώδεις κιθάρες και τα dubby μπάσα δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα!
Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο τους ΕP με τίτλο ‘Polarity’απο την ‘Pikap records’ (https://tinyurl.com/bdfetahd ). Στο άλμπουμ συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες Myka9, Bert Van den Brink και Suze Terwisscha van Scheltinga. Το 2021 κυκλοφόρησε το single ‘Strange’ με την συμμετοχή του TSOP(skg) και τον Ιούλιο του 2022 το single “What You Get”
Kapten – Τρομπέτα
Αλεξάνδρα Καραμπουρνιώτη – Φωνή
Γρηγόρης Λιόλιος – Κιθαρα
Maquitto – Μπάσο
Θάνος Τσακιλτζίδης – Σαξόφωνο
Θωμάς Κωστούλας , Αλέξης Μακατσέλος – Ντράμς

INFO:
Back in the city || M.A.t.E. – Kapten – Back from Terumo |
Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30
Εισιτήρια: Early birds: 6€  | Προπώληση: 8€ | Ταμείο: 10 €
Προπώληση Viva.gr  
➡️ WE
➡️ To Pikap
➡️ Father Herbie Records
➡️ Lotus record shop
➡️ Stereodisc Record Shop
➡️ Mr.Jones

 

 

 

 

 

 

Related stories

Τραπεζάκια έξω: 3 επιλογές για τα ανοιξιάτικα ποτά σου

Είμαστε έτοιμοι για την άνοιξη και όπως φαίνεται και...

Μια διαφορετική trattoria στα ανατολικά που δεν μοιάζει με τις άλλες

Το όνομά σημαίνει τηγάνι στα Ιταλικά – συνδυάζει την...

Το νεανικό ταβερνείο στην πόλη που έχει και δικό του κόμικ

Στην καρδιά των Λαδάδικων, στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται μια κρυμμένη...

Υπερδιπλάσια η έκταση που θα απαλλοτριωθεί στο Σέιχ Σου για το Flyover

Τροποποιητική μελέτη από το ΥΠΕΝ Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

Είναι οι “Στενές επαφές με τον Διάβολο” το θρίλερ της χρονιάς;

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η ταινία “Στενές επαφές με τον...