HomeInterviewsLove is Love: Ζευγάρια της πόλης που...

Love is Love: Ζευγάρια της πόλης που ζουν ανάμεσά μας

Πέντε ζευγάρια κάνουν βόλτες μαζί μας στην πόλη, μας διηγούνται τη γνωριμία τους και  αποδεικνύουν πόσο υπέροχη, πόσο τυχαία και πόσο αλλόκοτη είναι καμιά φορά η ιστορία του έρωτα.

MAΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΑΣΟΣ

Πώς γνωριστήκατε: Γνωριστήκαμε όταν έπεσα πάνω του ενώ έπαιζε μπάλα στην αμμουδιά του Αρμενιστή.
Πόσα χρόνια είστε μαζί: Είμαστε μαζί 30 χρόνια
Αγαπημένη βόλτα στην πόλη: Περπάτημα στα σοκάκια του κέντρου, αργά τη νύχτα…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Πώς γνωριστήκατε: Ήταν μάλλον της μοίρας μας γραφτό καθώς στο διάλειμμα από τη δουλειά συγχρονιζόμασταν τυχαία στο ίδιο καφέ – κάθε φορά.
Πόσα χρόνια είστε μαζί: Πέρασαν ήδη δέκα χρόνια σαν ατμός, τα επόμενα δέκα είμαστε σίγουροι θα περάσουν ακόμα πιο γρήγορα…
Αγαπημένη βόλτα στην πόλη:  Αγαπημένη μας βόλτα είναι στην παραλία Θεσσαλονίκης με σπαστό καφεδάκι στο χέρι και κους κους και να μαλώνουμε για το αν θα πάρουμε λουκουμάδες η όχι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ ΛΟΥΚΟΥ

ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Πως γνωριστήκατε: Μας γνώρισαν οι γονείς μας ένα πρωινό. Για ένα διάστημα δουλέψαμε μαζί, στην ιδια εταιρεία και μετά χαθήκαμε. Ξανασυναντηθήκαμε μετά από αρκετά χρόνια, όταν πια είμασταν και οι δυο ελεύθεροι και τότε ξεκινήσαμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλο διαφορετικά.

Πόσα χρόνια είστε μαζί: Την πρώτη φορά ή τη δεύτερη φορά;Χαχαχαχα! Την πρώτη φορά, είμασταν μαζί για ένα χρόνο περίπου. Εξ’ αποστάσεως αλλά φουλ ερωτευμένοι! Κάπου στην πορεία το χάσαμε, και χωρίσαμε. Μείναμε χωριστά για αρκετά χρόνια, χωρίς καμία επικοινωνία, σε άλλες σχέσεις, αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε ο ένας τον άλλο.  Ξανασυναντηθήκαμε λοιπόν πριν από πέντε χρόνια, και από τότε δέσαμε για τα καλά! Παντρευτήκαμε και πλέον μας δένει και το μωρό μας, ο Νικόλας!

Αγαπημένη βόλτα στην πόλη: Αν και είμαστε και οι δυο λάτρεις του βουνού, μια βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση! Μας συνοδεύει σχεδόν πάντα, το καρότσι η το ποδήλατο του Νικόλα. Το αγαπημένο σημείο μας είναι οι ομπρέλες! Από εκεί μπορούμε να χαζεύουμε αβίαστα τον Όλυμπο μας (ο Νικόλας θεωρεί ότι είναι δικός του!)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ ΛΟΥΚΟΥ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ (ο) και ΚΟΝΙ (το)

Πως γνωριστήκατε:  Ήμασταν και τα δύο εθελοντά στο Thessaloniki Pride το Σεπτέμβριο του 2021. Το Κόνι μου έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν είχα το θάρρος να κάνω κάποια κίνηση. Εγώ από την άλλη, ήμουν σε εντελώς διαφορετική φάση, δεν είχα προσέξει ακόμη το Γρηγόρη. Τα πράγματα άλλαξαν μερικούς μήνες μετά, όταν μπήκαμε στην ίδια ομάδα στο Pride και ξεκινήσαμε να μιλάμε. Αρχικά, συζητούσαμε για θέματα του Pride, σιγά σιγά, όμως, προχωρήσαμε στο φλερτ. Κανονίσαμε ένα πρώτο ραντεβού μετά την εβδομαδιαία συνάντηση της ομάδας μας και μετά το ένα ραντεβού έγινε δυο και πάει λέγοντας.

Πόσα χρόνια είστε μαζί: Είμαστε μαζι περίπου 2 χρόνια. Μέσα στον Μάρτιο θα γίνει και ακριβώς.

Αγαπημένη βόλτα στην πόλη: Γενικά, μας αρέσουν πολύ διαφορετικά πράγματα. Ο Γρηγόρης προτιμά τις πιο ήσυχες βόλτες με επίκεντρο τη διαπροσωπική επικοινωνία. Το Κόνι, αντιθέτως, είναι πιο εξωστρεφές και προτιμά μια βόλτα στα Λαδάδικα με δυνατή μουσική και χορό. Έχει ξεχωρίσει σαν ανάμνηση, όμως, και στα δύο, ένα από τα πρώτα μας ραντεβού στη νέα παραλία με προορισμό το Διώροφο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΟΥ

  ΓΙΩΤΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πώς γνωριστήκατε: Ο Γιώργος ήταν φίλος με το αγόρι μιας δικής μου φίλης και η γνωριμία, στην ουσία, έγινε μέσω Facebook.

Πόσα χρόνια είστε μαζί: Μαζί είμαστε κοντά πέντε χρόνια και συζούμε τα τελευταία τρία εγώ ο Γιώργος και ο γάτος μας ο Batty.

Αγαπημένη βόλτα στην πόλη: Αγαπημένη βόλτα είναι σίγουρα στην περιοχή που μένουμε (Tριανδρία) και φυσικά βόλτα στο κέντρο στο Λευκό Πύργο, στην παραλία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ ΛΟΥΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΗΣ

Πώς γνωριστήκατε; (Γ:) έτυχε να πέσω στο προφίλ του στο Instagram, και βλέποντας τα stories πάτησα like σε δύο που είχαν να κάνουν με anime. Την επομένη μέρα είδα follow, συνέχισε σε follow back, και από τότε – τέλη Οκτωβρίου του 2022 – δεν σταματήσαμε ουτε μια μέρα να μιλάμε. Στην αρχή ήταν από απόσταση, Σέρρες – Θεσσαλονικη. Πήγα Σέρρες δυο φορές, ερχόταν μετά Θεσσαλονίκη για 2-3 μέρες τη φορά, μέχρι να αρχίσει να ψάχνει γενικά δουλειά. Όπου αποφασίσαμε να ψάξει στη Θεσσαλονίκη που του αρέσει κιόλας, και να συγκατοικήσουμε!

Πόσα χρόνια είστε μαζί: Κοντά ενάμιση χρόνο

Αγαπημένη βόλτα στην πόλη: Αγαπημένη μας βόλτα κοντά στο σπίτι είναι γύρω από τους κήπους του πασά και πηγαίνοντας στο αγαπημένο μας καφέ (Little Big House) μέσα στα γραφικά στενά κάτω από την άνω Πόλη. Για πιο γενικα μεσα στη Θεσσαλονίκη, λατρεύουμε να βρίσκουμε σχετικα ήσυχα σημεία στη πόλη με υπέροχη θέα, και τη βόλτα που κανουμε από σημείο σε σημείο – ψάχνοντας και βρισκοντας παράλληλα μαγαζιά με φαγητό που έχουμε αγαπήσει και ίσως δεν είχαμε δοκιμάσει καν. Στη Θεσσαλονίκη έχουν συνδυαστεί τόσο όμορφα πολλές διαφορετικές κουλτούρες οι οποίες στέκονται αρμονικά – και διαφορετικά σε κάθε στενό της πόλης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΟΥ

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...