Auditors Dominators

«Music in the soul can be heard by the universe»

Την Παρασκευή 25 Μαΐου στο Club του Μύλου, θα παρουσιάσει τον πρώτο του δίσκο μία από τις σημαντικότερες…νέες μουσικές αφίξεις της πόλης μας. Οι Auditors Domination από το 2008 που ιδρύθηκαν, προκάλεσαν αίσθηση με την μουσική χωρίς σύνορα που δημιούργησαν. Trip-hop, dub, latin, down-tempo και world music όλα στην «συσκευασία» μία μπάντας με πραγματική κλάση. Οσοι τύχει να βρεθείτε στον Μύλο, ή πέσει στα χέρια σας το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Palace of Light» θα συμφωνήσετε μαζί μου.

«Palace of Light» όπως λέμε
Καταρχήν ο τίτλος Palace of Light είναι αλληγορικής έννοιας .Το παλάτι συμβολίζει την ανθρώπινη ψυχή και το Φως από τα αρχαία χρόνια ήταν σύμβολο θετικής ενέργειας και δημιουργίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το φως συμβολίζει τη μουσική μας! «Music in the soul can be heard by the universe»

Τι μπορεί να περιμένει εν έτη 2012 ένα νέος συγκρότημα; Να ζήσει από την μουσική του; Να διατηρεί ένα αξιοπρεπές χόμπι; Κάτι άλλο;
Προσπαθώντας καθημερινά και μέσα από τις αντιξοότητες τις ελληνικής
πραγματικότητας ευελπιστούμε να φτάσουμε στα αυτιά των ακροατών
σαν μια ευχάριστη νότα ήταν πολυτέλεια να ζούμε μόνο από τη μουσική μας στη προκειμένη χρονική στιγμή. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι για μας είναι ένα αξιοπρεπές χόμπι. Είναι μέσο έκφρασης, είναι δραστηριότητα ,είναι λογοτεχνία, είναι ζωή.

Τι σας φοβίζει περισσότερο σε αυτό που ονομάζουμε «μουσική βιομηχανία»; Αισθάνεστε μέρος της;
Θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρη έκθεση ιδεών με αυτό το ερώτημα. Θα προσπαθήσουμε όμως να είμαστε όσο πιο σύντομοι γίνεται.
Με την σημερινή μορφή που έχει πάρει η μουσική βιομηχανία-πολυεθνικές εταιρείες αυτό που μας λυπεί είναι ότι το κέρδος έχει επικρατήσει και σε αυτό το χώρο. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να ακούγονται οι ίδιες πατενταρισμένες μουσικές παραγωγές και να μένουν στην αφάνεια κάποια αληθινά ταλέντα. Μας συγχωρείτε εάν έχουμε άδικο…

Πως προέκυψε το ανακάτεμα των ήχων και η ανάμειξη των παραδοσιακών ηχοχρωμάτων στην μουσική σας;Πιστεύουμε πως στην μουσική έκφραση δεν υπάρχουν όρια κ έχοντας επιρροές από παραδοσιακές μουσικές διαφόρων εθνών καταλήξαμε σε αυτό το αποτέλεσμα αναζήτηση παραδοσιακών οργάνων που θα βοηθήσει στην παραγωγή μας δεν θα σταματήσει ποτέ μιας και αυτή είναι η βάση της συνταγής μας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Καταρχήν βρισκόμαστε 3 μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου μας δίσκου και σχεδιάζουμε της ζωντανές εμφανίσεις μας για την προώθηση του. Σύντομα θα κυκλοφορήσει από την Timewarp Music και το Palace of Light Remixed.Θα περιλαμβάνει συμμετοχές από γνωστά ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.

Αν η μουσική των Auditors ήταν ζωγραφικός πίνακας, τι θα απεικόνιζε;
Χαχαχαχα… θα πρέπει ο ζωγράφος να φτιάξει έναν πίνακα που θα απεικονίζει
12 διαφορετικές εικόνες σε μια με κεντρικό φόντο ένα φωτισμένο παλάτι.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...