Locomondo

Οι Locomondo εμφανίζονται στις 2/7 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών με την υποστήριξη του Εξώστη

LOCOMONDO: το όνομα σας τελικά πιο επίκαιρο από ποτέ. Με βάση αυτά που ζούμε τελευταία στη χώρα αλλά και στον πλανήτη είναι σίγουρο τελικά οτι ζούμε σε έναν τρελό κόσμο.
Πώς βιώνετε αυτές τις στιγμές που περνά ο τόπος;

Σημάδια τρέλας έδειχνε ο κόσμος απο τότε που σκεφτήκαμε το όνομα, τώρα όμως είναι τόσο προφανές. Η τρέλα δεν είναι προνόμιο της πατρίδας μας, είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Και αυτο είναι το θέμα το φλέγον. Ζούμε ότι ζούμε εμείς στην Ελλάδα, για δείτε όμως τι γίνεται παραέξω και δείτε και αυτά που μας χτυπάνε την πόρτα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όταν σκεφτήκαμε το όνομα μας είχαμε στον νου μας την δημιουργική τρέλα, αυτη που σε βοηθάει να κανείς ένα βήμα μπροστά προς την σωστή κατεύθυνση, παρ´ όλο που οι άλλοι όταν το κανείς σε λένε τρελό.
Σ αυτή την τρέλα συνεχίζουμε να πιστεύουμε και εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, τώρα που οι καιροί είναι παράξενοι.

Η Reggae σκηνή (μουσική, στοίχος, κουλτούρα, μουσική) είναι βαθιά πολιτική και ριζοσπαστική. Θα μπορούσατε να γράψετε ένα κομμάτι για τα όσα ζούν οι έλληνες και οι ελληνίδες τα τελευταία χρόνια;
Έχουμε γράψει και θα συνεχίσουμε να γράφουμε. Το 100 αφρό π.χ. το γράψαμε το 2004. Και αυτό, όπως και το όνομα μας είναι πιο επίκαιρο σήμερα απο τότε. 10 χρόνια μπροστά οι locomondo! Χαχαχα!

Εδώ και χρόνια έχετε αποκτήσει πολλούς και φανατικούς φίλους κυρίως νέους, τους οποίους επηρεάζεται έμμεσα με τη στάση και τη μουσική σας. Νοιώθετε οτι πέρα από τη ψυχαγωγία και τη διασκέδαση ο ρόλος των μουσικών και γενικότερα των καλλιτεχνών μπορεί να είναι και η πνευματική ολοκλήρωση ενός λαού;
Η πνευματική ολοκλήρωση είναι πολύ βαριά έννοια. Πολλές φορές στο παρελθόν μουσικοί και καλλιτέχνες έχουν ασκήσει πολιτική, ίσως πιο σημαντική ακόμα και από τους αντίστοιχους πολιτικούς της εποχής τους. Πολλές φορές έχουν υπάρξει φάροι που δείχνουν τον δρόμο προς το λιμάνι. Για να γίνει αυτο όμως πρέπει να είναι οι συνθήκες κατάλληλες, η σωστή εποχή, η σωστή στιγμή. Δεν είναι δηλαδή κάτι το οποίο το επιδιώκεις, απλά έρχεται η σωστη στιγμή και γίνεται. Μάλλον πρωταρχικός σκοπός ενός καλλιτέχνη είναι να εκφραστεί και ίσως και να διασκεδάσει.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...