HomeCinemaΕξώστης ΘLocal Short Film Festival #10: "Green Shoes"...

Local Short Film Festival #10: "Green Shoes" σε σκηνοθεσία του Μανούσου Κακούρη

Πολυχώρος WE. 2, 3 & 4 Απριλίου. 3 ημέρες. 19 ταινίες μικρού μήκους. 1 special screening. Το φετινό Local Short Film Festival είναι πιο πλούσιο από ποτέ και το ανυπομονούμε γι'αυτό. Μέχρι τότε, γνωρίζουμε τους δημιουργούς των ταινιών μέσα από τις ερωτήσεις που τους έκανε ο Εξώστης. Σε αυτό το κείμενο, γνωρίζουμε το Mανούσο Κακούρη, δημιουργό της ταινίας Πράσινα Παπούτσια.


Πράσινα Παπούτσια – Μανούσος Κακούρης, 5' (Crime)

Η ληστεία οδήγησε στον χωρισμό των τριών δραστών και στην διεκδίκηση της μπάζας.


Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της ταινίας; Πείτε μας λίγα λόγια
Η ταινία έχει γραφτεί πολύ καιρό πριν και δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να απαντήσω καλά. Αλλά αφορμή ήταν ένα μάθημα εικαστικών στην σχολή Αρχιτεκτονικής, όπου είχαμε ελεύθερο θέμα, οπότε ξεκίνησε ως εργασία του μαθήματος.

Ποιο είναι το κεντρικό θέμα και οι πρωταγωνιστές της ταινίας;
Η ταινία τοποθετείτε χρονικά ακριβώς μετά από μία ληστεία, όπου οι 3 δράστες έχουν χωριστεί για να ξεφύγουν. Αλλά καλύτερα να μην επεκταθώ γιατί είναι πέντε λεπτά η ταινία και μπορεί να προδώσω κάτι.

Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε στο θεατή μέσα από το κινηματογραφικό σας πόνημα;
Μπορεί να βγάλει συμπεράσματα ο καθένας για την ταινία, δεν θέλω να το προκαθορίσω με λόγια. Τώρα ως διαδικασία δημιουργίας της ταινίας θα μπορούσα να πω ότι δεν χρειάστηκε ούτε επαγγελματικός εξοπλισμός, ούτε επαγγελματίες ηθοποιοί και προσωπικό, και παρόλο που ήταν η πρώτη μου προσπάθεια πήγε αρκετά καλά. Οπότε ελπίζω με ένα τρόπο να μπορέσει να παροτρύνει έστω και κάποιον να το δοκιμάσει και αυτός.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων;
Τα γυρίσματα κράτησαν πολύ λίγο και δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Αυτό ίσως γιατί είμασταν μια παρέα φίλων και λόγω και της μικρής διάρκειας της ταινίας. Δύσκολο θα μπορούσες να πεις ότι έπρεπε να αναλάβω όλους τους ρόλους της παραγωγής της ταινίας, αλλά ήταν ένα μάθημα και αυτό.

Ποια είναι τα + και τα – της Θεσσαλονίκης γι'αυτούς που ασχολούνται με τον κινηματογράφο;
Για τα παιδιά της σχολής κινηματογράφου τα πράγματα είναι σχετικά καλά, τώρα για τους υπόλοιπους είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Από την άλλη τα μέσα που έχουμε το 2019 είναι πάρα πολύ βοηθητικά, οπότε όπου και αν βρίσκεσαι αν δουλέψεις και σε ενδιαφέρει μπορείς να βγάλεις αρκετά καλό αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα σχέδια σας;
Προς το παρόν βρίσκομαι στην Βαρκελώνη, σε ρόλο αρχιτέκτονα, αλλά ελπίζω ότι θα υπάρξει χρόνος για μια επόμενη ταινία σύντομα.

Τι επιδιώκετε με τη συμμετοχή σας στο Local Short Film Festival Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, αλλά σίγουρα είναι όμορφο όταν προβάλλεται η ταινία σου. Σου δίνει λίγη αυτοπεποίθηση παραπάνω. Επίσης τώρα παρουσιάζεται στην Θεσσαλονίκη, όπου και δημιουργήθηκε, οπότε είναι και αυτό κάτι ιδιαίτερο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το
Local Short Film Festival επιστρέφει ανανεωμένο με ένα πλούσιο κινηματογραφικό τριήμερο. Την Τρίτη 2/4, την Τετάρτη 3/4 και την Πέμπτη 4/4, η ομάδα του φεστιβάλ και οι συντελεστές του, σας περιμένουν στον Πολυχώρο WE για να απολαύσετε τις παραγωγές των δημιουργών.

Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ το τριήμερο (μόνο προπώληση)

4 ευρώ ημέρας (στο ταμείο)

Facebook Page: https://www.facebook.com/pg/localshortfilmfestival/

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/253498885530046/

#Support_Your_Local_Filmmakers


Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...