HomeUrbanitiesLive stagesLeon of Athens & Katerine Duska μιλούν...

Leon of Athens & Katerine Duska μιλούν στον Εξώστη



Είναι νέοι, δραστήριοι, με πολύ ταλέντο και φρέσκους ήχους. Ο λόγος για τον Leon of Athens και την Katerine Duska, οι οποίοι εδώ και μερικά χρόνια διαγράφουν μια ξεχωριστή πορεία στο χώρο του ελληνικού -και όχι μόνο- πενταγράμμου. Στις 24 Νοεμβρίου θα μοιραστούν τη σκηνή του SpaceLab και θ' αγκαλιάσουν το χώρο και το κοινό με νότες, στίχους και ανεβασμένη διάθεση!

Ονειρευόσασταν από μικρή μια καριέρα στο τραγούδι;

KD: Σίγουρα, αλλά κρυφά για πολλά χρόνια. Όσοι δεν με είχαν ακούσει να τραγουδάω πίστευαν πως θα κατέληγα δικηγόρος ή γιατρός γιατί ήμουν σημαιοφόρος στο σχολείο. Άργησα πολύ να εκδηλώσω την καλλιτεχνική μου πλευρά. Ξεκίνησα να κάνω τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, δειλά-δειλά, στις μουσικές παραστάσεις του Γυμνασίου. Επαγγελματικά με τη μουσική ασχολούμαι τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής μου.

Έχετε μοιραστεί τη σκηνή με πολύ μεγάλα ονόματα. Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης ή μπάντα που να ονειρεύεστε να τραγουδήσετε μαζί;

LoA: Ναι! Mε την Κατερίνα Ντούσκα.

Ενώ έχετε μεγαλώσει στον Καναδά, ζείτε και εργάζεστε στην Ελλάδα. Δεν πιστεύετε ότι θα είχατε περισσότερες ευκαιρίες στη δουλειά σας στο εξωτερικό;

KD: Επιθυμώ να διατηρώ σαν βάση την Ελλάδα αλλά παράλληλα επιδιώκω την δραστηριοποίηση εκτός ελληνικών συνόρων. Ένα τραγούδι μου έντυσε πρόσφατα μια Καναδέζικη διαφημιστική καμπάνια, η πρώτη χώρα που με ακούει αυτή τη στιγμή στο Spotify είναι η Τουρκία και τον τελευταίο χρόνο έχουμε παίξει σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως Λονδίνο, Βρύξελλες κ.α. Όλα είναι δυνατά στην εποχή του διαδικτύου. Δεν μπορώ να γνωρίζω πώς θα ήταν η πορεία μου αλλού, αλλά η Ελλάδα με έχει στηρίξει πολύ και μου έχει προσφέρει πολύ σημαντικές εμπειρίες τις οποίες πολύ δύσκολα πιστεύω πως θα είχα αποκτήσει οπουδήποτε αλλού, μέσα σε τόσα λίγα χρόνια.

Τη χρονιά που μας πέρασε κυκλοφορήσατε το άλμπουμ Xenos. Πείτε μας κάποια πράγματα γι'αυτόν..

LoA: Η φετινή χρονιά έχει υπάρξει η πιο ωραία για μένα μέχρι τώρα. Κυκλοφόρησε ο δίσκο και μέσα στο 2018 καταλήξαμε να κάνουμε τρείς περιοδείες στην Αμερική και πολλές συναυλίες στην Ευρώπη. Παίξαμε σε φεστιβάλ όπως το Firefly, Summerfest, Okeechobee, South by Southwest και γνώρισα συγκροτήματα τους οποίους θαυμάζω όπως οι Arcade Fire, oι Foster the People και ο Portugal the Man. Πρίν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το τούρ μας στην Δυτική ακτή με τους City of the Sun, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στην Θεσσαλονίκη. Νιώθω γεμάτος από εικόνες και εμπειρίες και ότι ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Με ποιους ήχους και ποιους καλλιτέχνες μεγαλώσατε;;

KD: H πρώτη μου αγάπη και μεγαλύτερη είναι η r&b-pop. Μεγάλωσα επίσης με πολλά soul ακούσματα, jazz, blues, rock και hip-hop. Mεγαλώνοντας ανακάλυψα τον μαγικό κόσμο της indie μουσικής στον οποίο κατατάσσω και τον εαυτό μου καλλιτεχνικά.
Οι πρώτες γυναικείες ερμηνεύτριες που αγάπησα είναι η Lauryn Hill (επί Fugees) και η Gwen Stefani (επί Νο Doubt). Αισθάνομαι ότι με έχουν επηρεάσει και οι δύο αρκετά. Από μικρή με ενθουσίαζε το πρότυπο της δυνατής και αντισυμβατικής γυναίκας και βασίλισσα όλων θεωρώ τη Νina Simone.

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;

LoA: Τους επόμενους τρείς μήνες θα είμαι στο στούντιο ηχογραφώντας νέο υλικό και την άνοιξη θα συνεχίσουμε τα τουρ σε Ευρώπη και Αμερική.

Τι να περιμένει ο κόσμος από την εμφάνισή σας στο Spacelab

KD: Θα παρουσιάσω για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τα νέα μου τραγούδια από τον επερχομένο δίσκο και είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι αυτό. Θα μπορέσετε να πάρετε μια πρώτη γεύση από όσα ετοιμάζω τον τελευταίο χρόνο. Θα παίξουμε επίσης τραγούδια από τον πρώτο δίσκο σε νέες ενορχηστρώσεις, με ένα νέο και ανανεωμένο μουσικό σχήμα και φυσικά δε θα λείψουν και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών! Τέλος, χαίρομαι τρομερά που θα μοιραστώ τη σκηνή με έναν καλλιτέχνη που εκτιμώ και θαυμάζω αφάνταστα, τον Leon of Athens. Οι μουσικοί μας κόσμοι είναι συγγενικοί και είναι μια συνύπαρξη πολύ φυσική. Το συζητάγαμε πολύ καιρό και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

LoA: Θα παρουσιάσουμε όλα τα κομμάτια από τον νέο μου δίσκο Xenos καθώς και ορισμένα κομμάτια από το 'Global' και το 'Futrue'. Eίναι τεράστια χαρά που θα μοιραστώ την σκηνή με την Κατερίνα Nτούσκα. Είναι μια καλλιτέχνης την οποία θαυμάζω απεριόριστα, για τον τρόπο που γράφει, την ερμηνεία της και την αισθητική της συνολικά.

Info
Leon of Athens – Katerine Duska
Σάββατο 24 Νοεμβρίου/ Ώρα έναρξης: 21.00
Spacelab : (Μοναστηρίου 18)


Εισιτήρια:

10 € Κανονικό ΙΙ 8 € Φοιτητικό / Ανέργων / Προπώληση


Σημεία προπώλησης:
Stereodisc (Αριστοτέλους 4) / Το Πικαπ (Ολύμπου 57) / Viva.gr


Facebook event

Follow Leon of Athens:
Οfficial site / Facebook / Twitter / Instagram

Follow Katerine Duska
Facebook / Instagram

Related stories

Αστικοί θρύλοι της Θεσσαλονίκης – Η Πανούκλα

γράφει η Μαρία Ράπτη Σαν ποντικός που πεινάει και που...

Έρχονται δύο νέα πάρκα τσέπης

Στη φύτευση 500 δέντρων στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο...

Κλείνει ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία του κέντρου

Λατρεύτηκε από τις παρέες νέων κι όχι μόνο! Τα...

Οι ταινίες της εβδομάδας 28.03-03.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια την εβδομάδα...