HomeΘέματαΓεωγραφία

Γεωγραφία

Σήμερα, μάθημα γεωγραφίας. Ξέρω ότι το μυαλό σας δεν το έχετε στο διάβασμα, αντιθέτως το μόνο που σκέφτεστε είναι το Βαλκανικό φεστιβάλ του Εξώστη αυτό το σουκού για να γκομενίσετε λυσσαλέα μέχρι πρωίας. Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα που δεν θα είμαι εκεί και χάνω τα καλύτερα, και θα επανέλθω στη γεωγραφία.
Τι πληθυσμό έχει η Σαγκάη? Με όσα πρόλαβα να πάρω από δω και από κει, χονδρικά, 23 μύρια. Όρκο δεν παίρνω, στα μαθηματικά ήμουν σκράπα.
Ποια είναι η σχέση της Ιαπωνίας με την Κίνα? Αμφότερες δεν έχουν ‘γεωγραφικό’ μήκος. Ίσως γι’ αυτό μου έχουν μαζευτεί όλες οι χτικιάρες πυρηνικοκρουσμένες στη Σαγκάη για να βρουν άντρα κομπάτιμπλ.
Πως εμπλέκεται η Ισπανία στη γεωπολιτική ασιατική πραγματικότητα? Ποικιλοτρόπως, φιλενάδα.
Έχω ξαμολυθεί προχτές για κρασιά με τη φιλενάδα Σουγαμό Το γκομενάκι και ενώ μιλάμε για το μαύρο μου το χάλι, γκλινκ γλινκ, χάνω τον ειρμό μου από τα άπαντα της Ρίτας και βλέπω χαρωπή την τρισκατάρατη να μου δείχνει μπούτι κολ μήνυμα από τον Όσκαρ ΜΟΥ. Και επειδή είμαι κομμουνίστρια και πιστεύω στην ελεύθερη ροή υγρών και μηνυμάτων, ξεπερνάω το πρώτο σοκ και εξανίσταμαι γιατί ο Όσκαρ ΜΟΥ δεν μου ζήτησε ποτέ το τηλέφωνο μου μετά την απονομή στο φτωχικό ΜΑΣ καλυβάκι, στην κακομούτσουνη όμως ξέρει να ζητάει κοκό όταν ο Εξωστάκος μου θα κάνει το ερωτικό φεστιβάλ του. Αποφάσισα τελικά ότι ο Όσκαρ ΜΟΥ ανήκει γεωγραφικά σε όλη τη Σαγκάη, ότι θα μείνω μπουκάλα μακριά από τη γκομενομάνα Σαλόνικα στις 16 Μαρτίου, ήπια 3 μπουκάλια κρασί και παρηγορήθηκα με την ιδέα ότι μόλις κάνει παιδί με τη μεταλλαγμένη, θα έχει τουλάχιστον 3 αυτιά και πλοκάμια. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται αποκλειστικά με μοριακή μαγειρική.
Και επειδή η Ισπανία είναι φίλη χώρα, αυτή την εβδομάδα μετακόμισα με τη συντρόφισσα Ροθίο στους νέους αγωνιστικούς κοιτώνες, που στα ελληνικά φιλολογικά θα το έλεγες ‘γαμιστρώνα’. Εκεί, μετά το γεωγραφικό άτοπο Όσκαρ-Ρίτα-στενοσόκακιμεταλλαγμένη, αποφασίσαμε να αποδείξουμε ότι η νότια Ευρώπη γαμεί και δέρνει, γεωγραφικά ομιλούσα πάντα, τα πάντα.

Related stories

Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Τον Σεπτέμβριο του 1977 καταφθάνει στην συμπρωτεύουσα η μεγάλη...

Η πρώτη εμφάνιση Ελληνίδας ηθοποιού σε ανδρικό ρόλο στο θέατρο

Το 1899, η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Σάρα Μπερνάρ έγραψε...

Αυτή είναι σίγουρα η ομορφότερη ταράτσα της Άνω Πόλης που μπορείς να επισκεφθείς

Mε γραφική θέα, στην οδό Ανδοκίδου, περνώντας ταβερνάκια και...

’We are One’’ Yoga Festival’ έρχεται στην Χ.Α.Ν.Θ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα, πραγματοποιείται ένα ολοήμερο...