HomeΘέματαΗ Σούζι

Η Σούζι

Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει η φαρμακοποιός μου. Χτες ήθελα να της πω ότι την αγαπώ. Ότι αναγκάστηκα να την προδώσω. Δις. Θα ήτο τρις επειδή έψαχνα και για λεξοτανίλ, αλλά ας μην προκαλώ την τύχη μου. Μια γιατί πήγα σε Κινέζα φαρμακοτρίφτρα, οκτώ φαρμακεία χωρίς γαμημένη τύχη για να ακριβολογώ, και δεύτερη γιατί τελικά ακολούθησα το γιατροσόφι της γλυκιάς Σμυρνιοπόντιας μανούλας που τόσο αγαπώ επίσης.
Και ύστερα ήρθαν οι ψείρες. Τα πράγματα είναι απλά, είσαι στην Κίνα, τρως σιάολοουμπάο αμέριμνη και συνειδητοποιείς ότι σε τρώνε οι ψείρες. Η ψείρα είναι ύπουλο πράγμα, σε ζηλεύει που τρως και κάνεις σεξ. Αρχίζει λοιπόν να σκυλοπηδιέται πάνω σου και μόλις κάνει ένα πληθυσμό ίσαμε της Κίνας αρχίσει να σου τρώει γλυκά την περμανάντ, πάνω κάτω. Αν της έδινα όνομα θα ήταν σίγουρα ανάμεσα σε άλλα στη λίστα Λανγκάρντ. Ας την ονομάσουμε τυχαία Σούζι από το τσούζει.
Τι την κάνεις τη Σούζι όταν είσαι στην Κίνα? Διακοπές την πήγα, στον τάφο του Μάο την πήγα, στη φάμπρικα την πήγα, άντε κουκλίτσα μου σπίτι σου τώρα. Αμ δε. Της αρέσει το σετσουάν αποξηραμένο πόδι πάπιας που σαβουριάζεις για να υποστηρίζεις δυνητικά το οξυζεναρισμένο μιτοχόνδριο της τσουτσουνότριχας σου. Αρχίζεις να αναρωτιέσαι τι να κάνει άραγε η κυρία Μίτσα στο φαρμακείο της παλιάς σου γειτονιάς, με αγαπούσε παρά τα αφροδίσια και παρασιτικά μου γιατί δεν έκοβε απόδειξη. Σκέφτεσαι πως στο διάολο λένε την ψείρα στα κινέζικα. Τι θα πεις δηλαδή? ‘Γουό γόου Σούζι? Χεν ντουό Σούζι.’ Με το δίκιο της η Κινέζα φαρμακοτρίφτρα να σε πει πηδιόλα που ήρθες να της φας το ρύζι της και τον κοντό κίτρινο παλίκαρο, ψωριάρα γουάιτ τρας. Και σιγά μην την πείσεις ότι γνώρισες τη Σούζι στα άπλυτα καταγώγια που έχουν τσακωθεί με τη χλωρίνη, να μια άγνωστη κινέζικη λέξη. Κλο ρι νι. Ούτε στο διάολο θες να τη στείλεις για την έλλειψη τεστοστερόνης του αντρός της που και να τον έπαιρνες για ψυχικό να θυμάται κρεβάτι με Ευρωπαία, τη Σούζι δεν θα τη γνώριζε μέχρι να κάνει εμφύτευση στα ντι ειτς ελ. Παίρνεις σβάρνα τα φαρμακεία, κάθε ένα έχει μέσα ένα κολάζ από φαρμακοπτυχία με μια κόκκινη κομμουνιστική σφραγίδα – και η Σούζι κο’ μουνίστρια είναι- και θες με χαμόγελο να τους πεις να τα βάλουν εκεί κοντά που κατοικεί η Σούζι. Στην τέταρτη αποτυχημένη προσπάθεια μου, μου έδωσαν μυρωδικό λευκαντικό αιδοίου. Τύπου ‘εκτός από ψωριάρα η καψερή, είναι και σκουρόχρωμη η πουτανίτσα’. Άλλες τέσσερις προσπάθειες μετά, αποφασίζω να πάω σε διεθνές νοσοκομείο, κάτι θα ξέρουν εκεί, το λέει η λέξη ‘διεθνές’, θα ξέρουν τη Σούζι από κανά ταξίδι στη Μόσχα. Τζίφος, 1.000 γιουάν και το ιατρικό πόρισμα ήτο κρέμα μυκητοκτόνα. Ρίτα, αυτοκτόνα, η Σούζι ήρθε για να μείνει, γουστάρει κοουκέζιαν μιτοχόνδριο.
Με αυτά και με κείνα, για να μην γίνω μεζές για τα εγγόνια της Σούζι αποφάσισα να γίνω για λίγο Ελληνίδα καπάτσα. Φιλενάδες, δεν ντρέπομαι, θα το πω, για να σώσω μια μέρα τη ζωή μιας από σας σε κάμπινγκ στην Καμπότζη. Αποκαμωμένη στο σπίτι, καταρρακωμένη από την πολιτισμική μου ήττα, με σύμμαχο μονάχα την πονηριά μου ήρθε στο νου μου η γλυκιά τσαπερδόνα μανούλα. ‘Ρίτα, μην αφήνεις κανένα να εκμεταλλεύεται το θεσπέσιο κορμί σου.’ Σούζι, ήρθε η ώρα να φύγεις, τα έχω κάνει όλα αλλά προς το παρόν θα αντισταθώ σε λεσβιακές σχέσεις με ψείρα, μην με βρει και κανά βουδιστικό παπαδαριό και με αρχίσει στους εξορκισμούς.
Η Σούζι παρότι είχε ξαδέλφια τους Μάκη Τάκη Σούλα κανένας κερατάς δεν της είχε πει κάτι για το κατσαριδοκτόνο. Πιθανόν είχαν κτηματικές διαφορές στην Άνω Τρίχα Κάτω Κρεβάτι.
Άντρας της εβδομάδας: εκείνος ο Γάλλος ψωριάρης πρέπει να φταίει, με είδε παστρικιά και με ζήλεψε. Οι 30 Κινέζοι όλοι μαζί είχαν 30 τρίχες.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...