HomeΘέματαΛιάνα μου,

Λιάνα μου,

περνάω υπέροχα. Αυτή την εβδομάδα το Κόμμα μας πήγε θέατρο, όχι τίποτα δευτερευάντζες τύπου Χυτήριο, που πήρε το όνομα του από το ρήμα χύνω χύνεις χύνει και αναμφίβολα συχνάζουν μόνο αδερφές για τα προφανή σε νταρκ ρουμ Τατιάνας Στεφανίδου. Φόρεσα την ελληνική σημαία πλισέ με τον σταυρό λαγοπόδαρο, ξέχασα τον αγκυλωτό στο Σι Λα Ντα, και πήγαμε να παρακολουθήσουμε Όπερα του Πεκίνου στη Σαγκάη. Κατά την προσέλευση αντιμετωπίσαμε κάποιο μικρό πρόβλημα με έναν Κινέζο χρυσαυγίτη οπαδό του Ταοϊσμού, τον είχε στείλει το Παναγιώταρο να διαμαρτυρηθεί για το ανεπίτρεπτο να μεταναστεύουν οι τενόρες από Πεκίνο Σαγκάη και να χωλαίνουν στις χαμηλές, μόνο για σαπούνι αξίζουν μετά. Εγώ ένα δίκιο του δίνω, γιατί ξέρει από τραγούδι και στεντόρειες φωνές, τον έχω ακούσει να ερμηνεύει το ‘Όταν δείτε το καμίνι, όλους θα σας καταπίνει και κανείς σας δεν θα μείνει’. Το έλεγε στα Αστέρια μαζί με τι Γιαγκούση τότε που θα με στεφανωνόταν ο Μπάμπης, ωραίες εποχές, το γαρύφαλλο δεν είχε υποτιμηθεί ακόμα και ο μπάμιας Μπάμπης δεν ήταν βουλευτής ΧΑ με δίκυκλο.
Τέλος πάντων, το Κόμμα ρώτησε από δω και από κει πώς να ξεπεράσουν τον σκόπελο του 1,50 μ έξω από το Παλέ ντε Κομμουνίζμ και λόγω αποτελεσματικότητας έστειλαν τα ΜΑΤ από Αθήνα για να κάνουν διαπραγματεύσεις, είδαμε την παράσταση σε δύο βέρζιον, μια με Θιβετιανές μοναχές λεσβίες για καλές χαμηλές και μια με χριστιανούς ευνούχους, που δεν τους λες ομοφυλόφιλους αλλά ντραγκ που κάνει πιο γκλαμ και πιάνει ψηλή υστερική τσιρίδα ‘ο χριιιιιιιιιστός θα σαςςςςςς σκίιιιιιιιισει’. Στο κλείσιμο ανέβασαν και μένα να πω ένα από τα καινούρια της Βίσση, που είναι πάλι υπέροχα και ξετρέλανα το κοινό που φώναζε ρυθμικά βίτσι βίτσι βίτσι γκα λο γκα μί τσι, που στα ελληνικά σημαίνει βίτσιο βίτσιο βίτσιο  έχω με Καρβέλα και τους περιμένουν αμφότερους εδώ για να κάνουν προς τιμήν του σειρά σαπωνοποιίας. Κρίμα που δεν το σκεφτήκαμε και ‘μεις στο Σι Λα Ντα νωρίτερα για εξαγωγή στην Τσίπρο με αντάλλαγμα τούρκικα σίριαλ.
Είπα σίριαλ και θυμήθηκα ότι όπου να ναι ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η νέα σίζον του ‘Προσκύνα ευλογημένη και κάνε μια ουρά, χουρά’, πόσο λυπάμαι που δεν είμαι εκεί τώρα που το Άγιο Όρος επενδύει τα λεφτά από τις οφ σορ σε ριάλιτι υπερπαραγωγές με πρωταγωνίστρια την Βορειοκορεάτισσα τριτοξάδελφη του PSY, Pa Na Gia, φανατική αναγνώστρια του Ελύτη, και μουσική του φιλελεύθερου συντρόφου Θεοδωράκη, άκουσα από τη Φιλίτσα ότι το νέο χιτ λέγεται aksion esti και όλοι οι μοντέρνοι Θεσσαλονικείς πηγαίνουν στις εκκλησίες με χορευτικό στα τέσσερα να πληρώσουν όσο όσο το σι ντι πριν η βεντέτα αποσυρθεί για διαλογισμό στο σπα στο βουνό, τρίτο πόδι δεξιά, και κοπεί η παραγωγή λόγω ασυμφωνίας Εφραίμ – Σάμσουνγκ.  Πάντως, αν θες τη γνώμη μου, αυτό είναι τέχνη, όχι κάτι σαχλά Τζίζους Κράιστ Σουπερσταρ και αηδίες.
Μέγκα Άντρας της εβδομάδας: το Παναγιώταρο, γιατί γαμεί γυναίκες στρέιτ, άντρες στρέιτ, λεσβίες, κομμουνιστές, ομοφυλόφιλους ηθοποιούς, αλβανικές καλλιτεχνικές κωλοτρυπίδες, τη γκόμενα του, Εβραίους, τα πλατό, φαντασιακά τον Τατσόπουλο σε ονείρωξη με Ρεπούση, ταξιθέτριες κλπ, ας του πει κάποιος να κατουρήσει και λίγο, είναι σε ηλικία προστάτη.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...