HomeΘέματαΛα ρεπουμπλίκ

Λα ρεπουμπλίκ

Γιοβάννα μου, θα γίνω κακιά και ξέρεις πόσο έχω γλυκάνει μετά τις σιλικόνες και το Γρηγόρη, είδα ταυτότητα, είκοσι δύο κλεισμένα είναι τελικά. Ο κόσμος γύρω μου καταρρέει. Ο Ευάγγελος μου διαμήνυσε ότι είναι εξουθενωμένος από τον κακό κοσμάκη που τον λέει χοντρό, του είπαν από το CERN ότι η μάζα του οφείλεται στην υπερβολική συγκέντρωση μποζονίων Χιγκς και θα διεκδικήσει μαζί με άλλους 116 μπόζους τα μισθά από την παραγωγή ύλης δια ακατάσχετης τριακονταετούς μάσας. Αυτά τα πειράματα είδε ο Ιερώνυμος και θέλει να δώσει ένα βουνό, όχι τον Γολγοθά, την Πεντέλη, στην υπηρεσία της επιστήμης της φωτοβολταϊκής ενέργειας επειδή του έκλεψαν μετά από 2012 χρόνια την πατέντα με το σωματίδιο του θεού και σκέφτηκε να αποψιλώσει ένα δάσος 3.500 στρέμματα για να πουλιέται τίμιο ξύλο στον αιώνα τον άπαντα και να φωτίζεται κάπως το άγιο πνεύμα και τα φωτοστέφανα. Έφριξαν οι Παριζιάνοι και αποφάσισαν να κάνουν τον πύργο του Άιφελ δάσος του Αμαζονίου, άντε τώρα να μου κάνει πρόταση γάμου ο Γρηγόρης στα βρύα και τις λειχήνες.
Εντωμεταξύ ο φιλάνθρωπος διοικητής του ΙΚΑ μπέρδεψε τις προσκλήσεις για έρανο υπέρ του ταμείου με αυτές του γάμου της κόρης του στο κτήμα Πεντελικόν και μαζεύτηκαν 1.000 άτομα ακάλεστα, ο δήμαρχος Παπαγεωργόπουλος φώναζε ‘εγώ δίνω 800.000 ευρώ από το υστέρημά μου’, ο δήμαρχος Μπουτάρης φώναζε ‘εγώ δίνω ένα μπουκάλι για τέσσερα άτομα και ένα κτήριο στη Φράγκων, πεντακάθαρο, φρεσκοβαμμένο με 35 υπηρέτες’, κάποιος Κωστής Στεφανόπουλος έκραζε ‘πιουτά, ζε σουί πρεζιντέντ γκρέκ ντε λα ντεμοκρασί ονκιουλέ ντιμοφιλεστέρ πουρ γκρέκ κονάς’. Οι προσφορές σταματημό δεν είχαν, η Ντόρα έδινε την πι αρ της, μοντέλο-τραγουδοποιό Βολανάκη, να τα πάρει –κυριολεκτικά- όλα πάνω της, η Βάνα Μπάρμπα έδινε τα ρέστα της από την Proton, η Μαρί Κυριακού έδινε αγάπη και φασόλια, ο Φούχτελ μια δίαιτα για τον Πάγκαλο για τον περιορισμό των δημοσίων εξόδων, η Ανγκέλα ένα νησί δίπλα στην Ιρλανδία, η Μάνια Τεγοπούλου το δώρο Χριστουγέννων της Ελευθεροτυπίας, οι Σκοπιανοί μοίραζαν ευχετήριες κάρτες υποστήριξης της ελληνικής οικονομίας με κουπόνια βενζίνης, η Τρόικα 150.000 υπαλλήλους και κατώτατο μισθό 566 ευρώ, ο Γαβαλάς τρία αλλοδαπά τεκνά με Moncler σε γκαρσονιέρα στο Κολονάκι και έναν ασφαλίτη-λουλουδού σε μπουζούκια, ο Τσοχατζόπουλος τα φιλιά του και ο γαμπρός τα παπούτσια στη νύφη που έγινε ο γάμος γύφτικο σκεπάρνι. Ανεπιβεβαίωτες παραμένουν οι φήμες για το αν έφυγε με τις γόβες και τον κουμπάρο που έχει καταθέσεις στην Ελβετία.
Ο Ράιχενμπαχ πάντως δεν πήγε στον έρανο γιατί προβληματιζόταν με το απρόσμενο κονδύλι για επίδομα αναπηρίας στον γκέι πληθυσμό της χώρας επειδή το γκούγκλ τράνσλειτορ μετέφρασε το ‘κουλή’ ως χάντικαπτ και σκεφτόταν να κάνει κυβέρνηση με Άνθιμο, Αμβρόσιο και Πειραιώς Σεραφείμ για τον αφανισμό δια μνημοσύνου μετά χαρακιρίου, όχι μνημονίου μετά χαρατσίου.
Άντρας της εβδομάδας: ο τυχάρπαστος μπάρμαν του Vogue στα Λαδάδικα. Όταν μια γυναίκα σαν τη Ρίτα, μαζί με τις φιλενάδες Γωγώ και Κοκό, έχουν πιεί τη σιλικόνη τους σε σφηνάκια συνολικής αξίας δήλωσης εισοδήματος πλαστικού χειρούργου, δεν λες ‘δεν μπορώ να σας κεράσω γιατί έχω το ΣΔΟΕ’ γιατί μου πηδάς τον οργασμό, που –παρεμπιπτόντως- δεν θα έχω ποτέ μαζί σου. Λόγω μεγέθους και τσεκαδόρου καγκουρόγυφτου.

Related stories

Στην οδό Αρμενοπούλου, ο Gaetano μας ταξιδεύει στην σιτσιλιάνικη επαρχία

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπριανίδου / Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Αρμενοπούλου 27,στην καρδιά...

Ο Εξώστης ρωτά, οι συγγραφείς απαντούν | Λάζαρος Αλεξάκης

    επιμέλεια στήλης: Φανή Χατζή Κάθε εβδομάδα ένας/μία συγγραφέας απαντά σε...

Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά: Μία ανάπλαση που… άργησε πολύ

Ήταν Νοέμβριος του 2021, στη δεύτερη δύσκολη χρονιά της...

6+1 στάσεις στην εναλλακτική πλευρά της Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Nάντια Ζέζου Σε κάθε πόλη υπάρχουν εκείνοι οι δρόμοι...

Ανοίγει ξανά ένα από τα ιστορικά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Ένα ιστορικό εστιατόριο του κέντρου της πόλης που έκλεισε...