HomeΘέματαΦεστιβάλ γευσιγνωσίας

Φεστιβάλ γευσιγνωσίας

Βικτόρια ντάρλινγκ, στα ‘λεγα, άσε τα βιβλία για τους λεπρούς σε Κρήτη και τους πρόσφυγες στη Σαλόνικα θιουδάδ και γράψε για μασαμπούκα μπουγάτσα με στάκα, σιγά μην σε κάνει το Μέγκα σου σειρά πάλι, χάνεις τα μέγκα του γκρικ λάβερ, δες και το Μαρικάκι σουξέ με το σαρμαδάκι, μέχρι και σε βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη έφτασε, άσε που πήρε άντρα Κρητίκαρο και τις χάρισε παιδιά ηγέτες με προγναθισμό από το ακατάσχετο μασούλημα. Δεν έχω χρόνο να διαβάσω το πόνημα σου, μελετώ μόνο τους συμπατριώτες σου Ramsey – Oliver, ο ένας με εμπνέει στο μπινελίκι στο σεξ και ο άλλος ξυπνάει τη μάνα μέσα μου, τύπου ‘να σου αλείψω μια μερέντα σε μπριός, καριόλη άντρα’.

Δυο μέρες τώρα έχω στρατοπεδεύσει στης Φωφώκας και μαγειρεύουμε ολημερίς, την κατέστρεψα την κοπελιά, σταμάτησε όλες τις δίαιτες που έκανε ταυτόχρονα και δεν θα προλάβει να δει τον εαυτό της Καιτούλα Μος για τα Xmas, ανάθεμα στον Γρηγόρη που μου κάνει τσαλίμια όταν τον έχω οριζοντιωμένο στο πολυμίξερ πάνω. Πήγα η δόλια στο σουπερμάρκετ προχτές για τυριά, ήθελα να τον ανάψω με αυτό το υπέροχο σιράζ που μου ξέμεινε από τότε που ο Βορίδης ήταν τεκνό χρυσαυγίτης, λέω στη βλάχα τυροκόπτρα ‘γκούντα, έμενταλ, μπρι, ροκφόρ, μετσοβόνε’, μου λέει ‘άκου να σου πω μαρή παρδαλή, εδώ πουλάμε κασέρι, κασέρι με τρύπες, κασέρι ληγμένο και αυτή τη φέτα με μύκητες, από το Μέτσοβο είναι ο Μπάμπης που έχει στεφανωθεί μια Πόντια και του μαγειρεύει μπόρτς με αντικούκου’. Τελικά έδωσα στον παιδαρά μου αψέντι, με σιράζ ριόχες και Μπουτάρη πήδος γιοκ, οργασμός κρεματόριο.

Η Φωφώκα πάντως λέει ότι φταίω εγώ. Το σουκού που μας πέρασε το τάισα το παλικάρι αυγά ποσέ με σολομό μαριναρισμένο σε σος καπνιστής γαλοπούλας, γερμανικό βούρστ και φλάισκεζε με καρτόφελζαλατ, επιδόρπιο βάφλες με λέπκουχεν, σοκολατόπιτα, μπράουνις με ντάρκ ελβετική τσόκο, μύδια σαγανάκι με κρόκο, τσίκεν σετσουάν με αποξηραμένο μύκητα σάνκχαι, πατάτες μπέιμπι σε πορτοκάλι και μπιφτέκια από άγριο κρι κρι κλωνοποιημένο με λάμα από τα βοσκοτόπια που ζει το Γέτι, κοτόπουλο πικάντ με κρούστα μουστάρντ και σαλάτα πάπρικα τέσσερα πιπέρια, η μαμά έστειλε και λίγο χαλβά σιμιγδαλένιο μπας και μου κάνει πρόταση επιτέλους, αλλά μάλλον αιματώθηκε μόνο η κοιλιακή χώρα, το τσουτσούνι θύμιζε αχαμνά αρνιού σε σούβλα στην Άνω Χώρα, άσε που δεν μπορούσε να το βρει γεωγραφικά κάτω από το σκεμπέ, θα την βρω τη μαλάκω ανοργασμικιά που κυκλοφορεί ανέκδοτα για έρωτες και στομάχια, θα την κάνω φοντύ.

Άντρας της εβδομάδας: ο κύριος Περιές, που έβαλε λεμόνι στη σουρωτή και ρεύτηκε ο Γρηγόρης μου μια ευωδία εσπεριδοειδών. 

Related stories

Η Δέσποινα και ο Κωνσταντίνος δημιουργούν χειροποίητα έπιπλα όπως τα έχετε ονειρευτεί

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οργιανέλη Γεννημένοι στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσαν...

Οι ταινίες της εβδομάδας 18.04-24.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Απ’ το κακό στο χειρότερο τα...

Από τον ξυλόφουρνο στο Microbakery: Οι παλιές γενιές των φουρνάρηδων και το new age

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου Η Θεσσαλονίκη είναι αναμφίβολα η πόλη που...