HomeInterviewsTo hip κομμωτήριο της πόλης που έγινε...

To hip κομμωτήριο της πόλης που έγινε γνωστό από στόμα σε στόμα, με έναν φευγάτο ιδιοκτήτη

Ο Κωνσταντίνος Αναστασιάδης δεν είναι ο συνηθισμένος κομμωτής. Είναι ξεχωριστός, φευγάτος και απόλυτα αφοσιωμένος στη δουλειά του. Δεν θα σου κάνει τα χατίρια αν πιστεύει πως κάτι θα κάνει κακό στα μαλλιά σου, και ξέρει ακριβώς αυτό που σου πάει. Έζησε για χρόνια στην Αμερική, δούλεψε στις ΗΠΑ αλλά και στο Παρίσι και τη Μελβούρνη.

Το κομμωτήριό του Concept Hair Salon (Αγίας Σοφίας 2) επίσης δεν είναι συνηθισμένο. Ο χώρος, τα έργα τέχνης, το βιομηχανικό στυλ αρχιτεκτονικής, η μουσική, το κάνουν να ξεχωρίζει.

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την κομμωτική στα 17 μου και πήγα απευθείας στην Αμερική. Όταν τελείωσα την σχολή κομμωτικής και δούλευα πλέον ως κομμωτής, έβαλα στόχο να επενδύω όσα χρήματα έβγαζα στην τέχνη μου. Έτσι πήγαινα συχνά στη Νέα Υόρκη για εκθέσεις και σεμινάρια ώστε να δυναμώνω σαν κομμωτής και να μπορώ να απευθύνομαι όλο και σε καλύτερο κομμωτήριο. Τέσσερα χρόνια μετά άρχισα να δουλεύω στο Jacques Dessange στην Washington D.C.

Εκεί με έστειλαν στο Παρίσι για μετεκπαίδευση ώστε να αποκτήσω την δική τους γραμμή και φιλοσοφία. Μετά από εννέα χρόνια στην Αμερική αποφάσισα ότι είχα πάρει αρκετά πράγματα και ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Πήγα στην Αυστραλία και έμεινα στην Μελβούρνη όπου δούλεψα ως Stylist Director στο Rokk Ebony. Ένα κομμωτήριο με επτά υποκαταστήματα το οποία ψηφίστηκε οκτώ χρόνια στη σειρά κομμωτήριο της χρονιάς. Μετέπειτα αναγκάστηκα να γυρίσω για προσωπικούς λόγους στην Ελλάδα όπου τελικά και έμεινα μόνιμα.

Δεν ήθελα ένα κλασικό ελληνικό κομμωτήριο αλλά ούτε και ένα στημένο. Ήθελα να κρατήσω τη φιλοσοφία από τα κομμωτήρια που δούλεψα έξω, π.χ. ο πελάτης να έχει τον προσωπικό του χώρο, αλλά να δώσω και το δικό μου στυλ. Το κτίριο είναι του 1930 οπότε μπερδέψαμε το νεοκλασικό στυλ με το μοντέρνο και το βιομηχανικό. Η ανακαίνιση έγινε σε συνεργασία με την αρχιτεκτόνισσα Μαριάνθη Τσομλεκτσή και όλα μέσα στο χώρο είναι ιδιοκατασκευες οι οποίες σχεδιάστηκαν από την ίδια.

Έδωσα μεγάλη βαρύτητα στα έργα τέχνης και στην μουσική που παίζει καθώς η μουσική και οι πινάκες είναι τέχνη με την οποία ντύνεις το χώρο, και δείχνεις στον κόσμο την αισθητική σου ώστε να προσελκύσεις αυτούς που τους αρέσει και αυτούς που μπορούν να ταυτιστούν με αυτή.

Πιο πολύ ενδιαφέρει μια γυναίκα να είναι κάτι το στυλ της και να είναι όμορφη μέσα σε αυτό παρά να είναι της φετινής μόδας. Η μόδα αλλάζει και εμείς συμφωνα με το στυλ μας προσαρμοζόμαστε σε αυτή, δεν την ακολουθούμε τυφλά. Πολλές φορές ζηταει ο κόσμος κάτι που βλέπει σε μια εικόνα το οποίο μπορεί να μην ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του ή τον τύπο των μαλλιών του. Εκεί θα επεξηγήσω το γιατί δεν ταιριάζει και θα προσπαθήσω να καταλάβω τι αναζητεί ο πελάτης από μια καινούρια αλλαγή ώστε να του προτείνω κάτι .

Μικρά tips:

Για λαμπερά και υγιή μαλλιά, αρχικά ο τρόπος λουσίματος είναι πολύ σημαντικός, πρέπει να φερόμαστε ευγενικά στα μαλλιά μας, η χρήση μια ποιοτικής μάσκας μια φορά την εβδομάδα κατά μέσο όρο είναι απαραίτητη για τη θρέψη των μαλλιών και τέσσερα κουρέματα το χρόνο έστω και για ένα καθαρισμό των νεκρών άκρων.

***

φωτογραφίες: Χρήστος Αντωνίου

αρχιτέκτων: Μαριάνθη Τσομλεκτσή

γραφίστας: Φιλήμονας Τριανταφύλλου

Facebook Page

Instagram

CONCEPT HAIR SALON

Αγ. Σοφίας 2, 231 129 3871

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...