HomeMind the artΜουσικήThe Ison Tomorrowords

The Ison Tomorrowords

A homemade column of all things cool! (and sometimes not so cool…)

Τα φωτάκια δεν φέρνουν τα Χριστούγεννα…

Τελικά ίσως πρέπει να ταξιδέψουμε στις γείτονες χώρες για να βρούμε λύση στην μουσική στειρότητα της πόλης. Τι εννοώ?

Βρέθηκα την Παρασκευή στα Σκόπια στο Sektor 909. Μιας και έχω παίξει 10 τουλάχιστον φορές στη χώρα αυτή πλέον μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι o όρος clubbing που τόσο έχει βιαστεί στην πόλη μας εκεί τουλάχιστον προστατεύεται.

Μπορεί σε γκλάμουρ και μόστρα να μην μας φτάνουν ούτε στο μικρό μας δάχτυλο όμως το πράγμα μάλλον έξυπνα το χειρίζονται και είναι απλό. Ξεχωρίζουν την σημασία του κάθε χώρου με κανόνες και όχι ότι αρπάξουμε. Περίεργο;

Βρίσκομαι στο Ιzlet μπαρ. Ηχοσύστημα καλό, DJ στο booth ο χώρος για 100 άτομα όμορφος και το κέφι στον αέρα. Κάνω σύγκριση με εδώ. Ακινησία και το πολύ νεύμα κεφαλιού μετά από κίνηση τύπου πάρκινσον στο πόδι. Και εκεί που γίνεται χαμός στο Izlet η μουσική σταματά. Ο έξυπνος Έλλην νομίζει ότι ή έπεσε το ρεύμα ή Κάτι κακό συνέβη. Αμ δε, η ώρα είναι 1 και τα μπαρ κλείνουν. “Τώρα πάμε στα clubs μου λένε».

Το τι γινόταν στο Sektor 909 δεν περιγράφεται. Ο κόσμος στον αέρα, γυναίκες και άντρες ακόμη πιο πολύ μιας και στο club έχεις άλλο ήχο και άλλη ατμόσφαιρα.

Kάπως έτσι δεν ήταν και εδώ πριν από καιρό; Όλοι μας πίναμε ποτό στα μπαρ και Κάποια ώρα έπειτα πηγαίναμε στα club. Μέχρι που οι ιδιοκτήτες την είδαν να Ανοίγουν από νωρίς τα clubs από την μια και να κλείνουν αργά τα μπαρ από την άλλη.. Απίστευτο αλλα Ελληνικό. Βλέπεις και εδώ πρωτοπορούμε. Πουθενά ούτε στην Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία δεν γίνεται να ξημερώνει ένα μπαρ.

Στην Ελλάδα όμως φτιάχτηκε μια κακή σαλάτα με λάθος συστατικά. Μπαράκια να παίζουν μέχρι τις 8 το πρωί εκεί που έχουν άλλο ρόλο και τα clubs είδος εξαφανισμένο που τα αναπολούμε. Μέχρι να αλλάξει αυτό αν ποτέ αλλάξει, σκηνή της προκοπής δεν πρόκειται να δούμε όσοι δήθεν σουπερστάρ djs και αν έρχονται όπως λένε τα ραδιοσποτάκια. Οι πραγματικοί παίζουν σε clubs βλέπετε..

Καλά Χριστούγεννα σε όλους

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...