Chris Ex

O Chris Ex, διαφορετικός, ανατρεπτικός αλλά σίγουρα εκφραστικός και δημιουργικός, μας μεταφέρει το κλίμα από το μουσικό Βερολίνο, θέλει να κάνει το κοινό του να διασκεδάζει και δε ξεχνάει να ότι η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

«Why worry when you can listen to music», μότο ζωής μουσική τα απαλύνει όλα
Όπως επίσης και η μουσική είναι ο μόνος φίλος σου μέχρι το τέλος.
Για μένα η μουσική είναι τα πάντα και σημαδεύει κάθε μου κίνηση, από ένα ταξίδι, μέχρι ένα γεύμα αλλά και βέβαια όλες τις σχέσεις στη ζωή μου.

Ακούμε μουσική, μας συνοδεύει τις στιγμές, γιατί επιλέγει κάποιος να προτείνει και να γράψει γύρω από τη μουσική;
Γράφω για τη μουσική γιατί θεωρώ πως απ’ τη γέννησή της πρέπει να μοιράζεται,
όταν ακούω ένα τραγούδι ή άλμπουμ που μου αρέσει θέλω να το προτείνω σε όλους.
Άσε που γράφοντας για μουσική το θεωρώ ό,τι πιο αγχολυτικό για μένα.

Ανταποκριτής από το Βερολίνο για το περιοδικό Soul. Tι μας μεταφέρετε κάθε φορά;
Προσπαθώ να μεταφέρω αυτά που δε θα δει κάποιος σαν απλός τουρίστας, αλλά τα πιο αλήτικα, ψαγμένα ας πούμε, και έχει πολλά αυτή η πόλη. Θέλω με τα κείμενά μου ο αναγνώστης να ταξιδέψει για λίγο εδώ, να νιώσει Βερολινέζος.

musica-re. Θα βρούμε albums, εντυπώσεις. Τι άλλο;
Μusica-re εδώ και 3 χρόνια, albums-airplays του Up'n'Loud Radio-events που αξίζει να δεις και να ακούσεις, Free downloads και όλος ο μουσικός μου κόσμος με ένα κλικ.
musica-re.blogspot.com

midnight cities. Δεύτερο blog με πιο προσωπική χροιά. Ποιες είναι για εσάς οι μεταμεσονύκτιες πόλεις, που είναι ακατάπαυστα ζωντανές τέτοιες ώρες; Αυτές που ζούμε ή αυτές στις οποίες θα θέλαμε να ζούμε;
Συνδυασμός ραδιοφωνικής εκπομπής με photo blog, περσινής σύλληψης. Εκπομπή με midnight τραγούδια και blog με βραδινές photos σταλμένες από φίλους, γνωστούς, αγνώστους αλλά και δικές μου.
Εγώ ζω πλέον στην πιο μεταμεσονύκτια πόλη της Ευρώπης, Χωρίς δεύτερη συζήτηση αν περάσουμε στην άλλη μεριά του ατλαντικού το Lοs Angeles σίγουρα είναι η άλλη.

Up’un’ loud. Διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή σε προχωρημένες ώρες. Είναι αυτές οι ώρες που μας παρασέρνουν σε ιδιαίτερες μουσικές περιπλανήσεις;
Πάντα μου άρεσαν αυτές οι ώρες, τις θεωρώ τις πιο δημιουργικές στο 24ωρο και πάντα τις συνδύαζα με προσωπικά τραγούδια. Ήθελα λοιπόν, να το βγάλω παραέξω αυτό, να κάνω παρέα σε όλα τα μεταμεσονύκτια πλάσματα.

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο γιατί πιστεύετε ότι κάνει στις μέρες μας αισθητά έντονη τη παρουσία του;
Είναι απλό, όσο στα ερτζιανά θα παίζουν τα ίδια ανέραστα χιτάκια και όσο ο κόσμος θα είναι κολλημένος στον υπολογιστή του τόσο θα ανεβαίνει και το web radio.
Είναι και η μεγαλύτερη ελευθερία στο web radio αλλά και η πληθώρα σε απόψεις που έχουν κάνει περισσότερο κόσμο να ψάχνεται έτσι.

Γνωστός ως dj Chris Ex, τι διαφορές εντοπίζετε στο κοινό του Βερολίνου και της Ελλάδας;
Dj Set στην Ελλάδα σημαίνει ότι πρέπει να παίζω γνωστά κομμάτια μήπως και χορέψει κανείς, αλλιώς θα συνεχίσουν όλοι να ασχολούνται με το ποιος ήταν και τι φορούσε, δυστυχώς. Σε αυτό οφείλεται ότι και οι djs είναι κάτω του μετρίου αφού μπορεί πλέον να παίζει ο οποιοσδήποτε στα Βαrs απλά βάζοντας επιτυχίες.
Στο Βερολίνο, από την άλλη, όλοι θα βγουν για να χορέψουν, να κρατήσουν το party μέχρι πρωίας χωρίς κόμπλεξ και αναστολές. Ωστόσο, κι εσύ σαν διασκεδαστής τους πρέπει να τα δώσεις όλα. Είναι ωραίο για μένα να παίζω και ένα μαγαζί να κουνιέται τόσο κι αυτό συμβαίνει εδω.

Dj, ραδιοφωνικός παραγωγός, blogger, συντάκτης μουσικών άρθρων. Προφίλ ενός ανθρώπου που συνεχώς αναζητεί διεξόδους έκφρασης;
Ναι, αυτό που λες ακριβώς, θέλω να εκφράζομαι με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ. Χωρίς να με νοιάζει η κριτική, γιατί αυτό με κάνει να νιώθω ζωντανός.

Αγαπημένο album, ή τραγούδι που δε παραλείπετε να ακούτε καθημερινά;
Ακούω συνέχεια μουσική. Τελευταία έχω κολλήσει με τους Low και το album τους The Invisible Way αλλά και το 0181 του Four Tet.
Το τραγούδι που ακούω εδώ και καιρό είναι το Numb του Andy Stott.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...