HomeInterviewsΗ Μelisoula έχει το πιο πολύχρωμο, εντυπωσιακό...

Η Μelisoula έχει το πιο πολύχρωμο, εντυπωσιακό και γλυκό κανάλι στο YouTube


Έχεις δει πολλούς food bloggers και σεφ στο YouTube óμως έχεις δει ξανά Ελληνίδα pastry blogger; To Melisoula.gr με τη Μελίνα Χατζηπαντελή, η οποία είναι ζαχαροτέχνις έχει πάντα μια καλή ιδέα για γλυκό! Έχοντας πάντα ως γνώμονα τη ζαχαροπλαστική, τις γλυκές γεύσεις, με τα μπισκότα και τις τούρτες που η Μελίνα Χατζηπαντελή φτιάχνει για όλους, ετοιμάζει κάθε εβδομάδα κάτι διαφορετικό, χωρίς όμως να ξεχνά και τις αλμυρές γεύσεις για να σπάει τη μονοτονία.


Μελίνα τι σε έκανε να ασχοληθείς με την ζαχαροτεχνία;
Ήταν κάτι το οποίο ήρθε από μόνο του, όχι μόνο το κομμάτι της ζαχαροτεχνίας, γενικά όλο το κομμάτι της ενασχόλησης με την ζαχαροπλαστική και τον κόσμο των «γλυκών». Αιτία η μεγάλη αγάπη μου για τα γλυκά που ξεκίνησε ως χόμπι και τελικά εξελίχθηκε στο πιο «γλυκό» επάγγελμα. Στην κυριολεξία.


Ζεις στην Πτολεμαΐδα. Σκέφτηκες ποτέ να μεταφερθείς στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη για περισσότερες ευκαιρίες;
Τους τελευταίους μήνες ζω στην Πτολεμαΐδα. Έχω ταξιδέψει πολύ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επέλεξα να καταλήξω στο μέρος από όπου κατάγομαι γιατί πάντα ο τόπος σου είναι αυτός που σε κάνει να νιώθεις πιο οικεία. Σε ο,τι αφορά τις ευκαιρίες, πιστεύω πως τις δημιουργούμε μόνοι μας και στην εποχή της τεχνολογίας, δεν έχει πλέον σχέση το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Οι ευκαιρίες έρχονται πάντα. Με υπομονή, επιμονή και κυρίως αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

YOUTUBE CHANNEL


Πριν λίγο καιρό ξεκίνησες το κανάλι σου στο YouTube, τι μπορούμε να βρούμε εκεί;
Είμαι πολύ χαρούμενη για το εγχείρημα αυτό. Ξεκινήσαμε πριν λίγους μήνες και μόλις πριν δύο εβδομάδες ολοκληρώθηκε και το νέο μας studio, απ΄ όπου θα βγαίνουν και όλα μας τα βίντεο και οι φωτογραφίσεις. Στο melisoula.gr, μπορεί κανείς να βρει συνταγές, κυρίως γλυκές αλλά και κάποιες αλμυρές, για όλα τα γούστα. Εύκολες, δύσκολες, για μεγάλους αλλά και για μικρούς.


Είναι εύκολο να φτιάξουμε όσα φτιάχνεις εσύ στα tutorials;
Στα tutorial που παρουσιάζουμε στο κανάλι μας για τις τούρτες για παράδειγμα, προσπαθούμε να δείξουμε με όσο το δυνατόν πιο απλό τρόπο την διαδικασία παρασκευής βήμα –βήμα, ώστε να φτάσουμε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Βέβαια όλα έχουν την δική τους σειρά και τον δικό τους βαθμό δυσκολίας. Για παράδειγμα, δύσκολα μπορεί κανείς να φτάσει στην τριόροφη τούρτα αν πρώτα δεν παρακολουθήσει το tutorial που παρουσιάζει την βάση. Μπορεί κάποιος, αν παρακολουθεί συστηματικά και με σειρά να τα θεωρήσει και μαθήματα ζαχαροπλαστικής.


Είναι ακριβό χόμπι η ζαχαροπλαστική και η ζαχαροτεχνία;
Δεν είναι καθόλου ακριβό χόμπι. Το αλεύρι και η ζάχαρη είναι υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι και είναι τα βασικά υλικά για τα περισσότερα γλυκά. Αν τώρα περάσουμε σε ένα επόμενο στάδιο πιο εξειδικευμένων δημιουργιών, νομίζω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το να βρεθούν κάποια εργαλεία ή προϊόντα και όχι το οικονομικό. Αυτό στο οποίο σίγουρα δεν πρέπει να κάνει κανείς οικονομία όταν ασχολείται με την ζαχαροπλαστική, είναι η αγάπη.

Δες εδώ το Facebook Page της!


Τι ετοιμάζεις στο μέλλον;
Ο καινούργιος μας χώρος φέρνει μαζί του πάρα πολύ ωραία πράγματα. Θα συνεχίσουμε τα βίντεο και μάλιστα ίσως πάρουν και μια διαφορετική μορφή. Ξεκινάμε και ένα νέο εγχείρημα, αυτό των σεμιναρίων σε ενήλικες και των μαθημάτων σε παιδιά και ένα ακόμα project που αφορά τα παιδιά και ονομάζεται ΜαγΥρεύοντας. Είναι μια ιδέα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που συνδυάζει την μαγειρική με το αγαπημένο παιχνίδι, τον κρυμμένο θησαυρό. Η melisoula συνεργάζεται με την Ψαχνωντίνα Βρισκιάδου –κατά κόσμον Μάρθα Μαυρίδου, η οποία είναι εκπαιδευτικός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού- και δημιουργούν ένα μυστηριακό κόσμο για τα παιδιά. Πολλά παιχνίδια και γευστικές εκπλήξεις λοιπόν για μικρούς αλλά και για μεγάλους.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...