HomeNewsroomΣυμπεράσματα μετά το ντέρμπυ (σε πρώτο πρόσωπο)

Συμπεράσματα μετά το ντέρμπυ (σε πρώτο πρόσωπο)

Προς όλους. Επιτέλους είδες καλό ποδόσφαιρο σε ένα ντέρμπι που οι δυο ομάδες κατέβηκαν να παίξουν, κι όχι να μη χάσουν. Είτε νιώθεις αδικημένος από την «π……α την τύχη», είτε από τον «π…η τον διαιτητή», έζησες 90 έντονα λεπτά ανεξαρτήτως αποτελέσματος και ξόδεψες πολύ περισσότερα για να αναλύσεις το ματς.
Προς Σνάουτσνερ. Κάποτε επί Σάντος λειτουργούσες σαν το σκύλο (από το αντίστοιχο καρτούν με τον κόκορα) και το σχοινί σε σταματούσε κάπου στο κέντρο. Κάποιοι σε έκραζαν κι αποφάσισες να ανεβαίνεις ψηλότερα στην επίθεση. Δεν είναι φίλοι σου και θέλουν το κακό σου. Γελάει ο κόσμος όποτε περνάς τη σέντρα.
Προς Γιαννιώτα. Είσαι καλός, είσαι μικρός, είσαι ελπιδοφόρος. Μέχρι εκεί όμως. Το ποδόσφαιρο παίζεται σε χόρτο και όχι σε σανίδι. Πατάς τον Σνάουτσνερ, κοντοστέκεσαι κι έπειτα χτυπιέσαι για πέναλτι.
Προς κάποιους εκδότες. Όλο το χρόνο διαβάζουμε τα εκατέρωθεν ειρωνικά και προκλητικά πρωτοσέλιδα των προσκείμενων προς τους αιώνιους της Αθήνας εφημερίδων και γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Σ’ αυτή την πόλη δεν το έχουμε ανάγκη ούτε κι αν είναι μόνο για την εβδομάδα του ντέρμπι!
Προς Νιμανί. Όταν βρεις λίγο χρόνο, έλα να σου γνωρίσω ακόμα ένα καδρόνι που παίζει στα ελληνικά γήπεδα με το όνομα Τοτσέ, να κάνετε παρέα. Όποιος αμφιβάλλει τον προκαλώ να μου στείλει βίντεο με τον παίκτη να στρίβει.
Προς Βελλίδη. Η ατυχία μιας ομάδας που σουτάρει στα δοκάρια είναι ένα θέμα. Η ατυχία μιας ομάδας που σουτάρει από ευνοϊκές θέσεις πάνω στον τερματοφύλακα όμως, περιλαμβάνει και την ικανότητα του τελευταίου να παίρνει καλές θέσεις.
Προς Γκαρσία. Θα μπορούσες άνετα και με μεγάλη επιτυχία να πρωταγωνιστείς στο γνωστό διαφημιστικό όπου ο ηθοποιός λέει με ένταση την ατάκα: «Έχω σκάσει!» Φυσικά και δε φταις εσύ, αλλά τα τόσα απανωτά ντέρμπι σε αυτή την ηλικία όντως σε έχουν σκάσει.
Υ.Γ 1 Θέλω να διαμαρτυρηθώ για την απροκάλυπτη φίμωση της αλήθειας με άνευ προηγούμενου λογοκρισία προς το πρόσωπο μου. Σας καλώ να στηρίξετε τον αγώνα μου απέναντι στην κατευθυνόμενη αρχισυντάκτρια μου και τον διαπλεκόμενο εκδότη μου.
Υ.Γ 2 Ο «Εξώστης» έχει ως αρχή του να μη λογοκρίνει τα κείμενα των συνεργατών του. Εξ ου και δημοσιεύουμε το κείμενο του συνεργάτη μας Χάνιμπαλ (αφού πρώτα διορθώσαμε τα ορθογραφικά του — όχι τόσο σοβαρά όσο αυτό στο πενήντα μέτρων πανό της γηπεδούχου ομάδας που δεν περιποιεί τιμή σε όσους οπαδούς της είχαν ήδη καταντραπεί από τον ΟΡΙΣΜΟ-φάρσα του συνδεσμίτη του ΠΑΟΚ διαιτητή στο τοπικό ντέρμπι, που αλλοίωσε, στη γνωστή φάση της ανατροπής-ορισμού κόκκινης κάρτας, το τελικό αποτέλεσμα εις βάρος του ΑΡΗ).

Related stories

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...