HomeInterviewsH Mαριάννα Καρέζη ξέρει πως το ραδιόφωνο...

H Mαριάννα Καρέζη ξέρει πως το ραδιόφωνο έχει τον τρόπο του να μένει στη ζωή μας

Ο Εξώστης εισβάλλει στα στούντιο και τα σπίτια ραδιοφωνικών παραγωγών ή κάνει μαζί τους βόλτες στην πόλη και μαθαίνει ένα τυπικό τους 24ωρο, tips για τον κόσμο των FM και συζητά μαζί τους τα εντελώς ωραία και τα εντελώς απαίσια αυτής της πόλης που αγαπάμε. 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΡΕΖΗ, PLUS RADIO

Ξυπνάω λίγο μετά τις 8 και φυσικά το πρώτο μου μέλημα είναι να εισχωρήσει καφείνη στο σώμα μου. Αν δεν πιω 2 γουλιές καφέ τότε τα πράγματα είναι δύσκολα! Έπειτα θα ετοιμαστώ διαλέγοντας το γνωστό πια #outfitoftheday και θα ξεκινήσω για το ραδιόφωνο. Στη διαδρομή κάνω ασκήσεις για να ανοίξω την από τη φύση της βραχνή φωνή μου, (σ’ αυτό το στάδιο οι αντιδράσεις όσων βρεθούν γύρω μου είναι πολύ αστείες…)

Ξυπνάω το πρωί… πάντα με ύφος «έλα ρε μαμά άσε με λίγο ακόμη δε θέλω να πάω σχολείο», φεύγω για το ραδιόφωνο απαραιτήτως με καφέ στο χέρι  και μόλις μπω στο studio κατευθείαν και ανοίξω το μικρόφωνο φτιάχνει η μέρα μου! Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται καθώς λένε κι έχουν απόλυτο δίκιο.

Στις 12 που τελειώνει η εκπομπή αν δεν έχω κάποιο meeting τότε μπορεί να πάω για καφέ ή να κάνω διάφορες εξωτερικές δουλειές μέχρι αργότερα να καταλήξω στην Great Escape. Εκεί δεν υπάρχει ωράριο που σημαίνει ότι αναλόγως με το τι έχει να γίνει μπορεί να κάτσω από 3 ώρες μέχρι και  13 (περισσότερα γέλια). Το βράδυ αν δεν υπάρχει κάποιο event ή κοινωνική υποχρέωση θα βγω με φίλους ή θα πάω σπίτι να κάνω μπάνιο, να φάω και να δω σειρές ή ταινία. Τους χειμωνιάτικους μήνες η αλήθεια είναι πως προτιμώ το δεύτερο. Είμαι τόσες ώρες έξω και με τόσο κόσμο που αν κάποιος δε με γνωρίζει καλά του φαίνεται περίεργο το ότι δηλώνω σπιτόγατα!

Η εκπομπή προετοιμάζεται από την προηγούμενη ημέρα, και κάποια στοιχεία προστίθενται επιτόπου το πρωί. Αν και η μεγαλύτερη έμπνευση και πηγή ερεθισμάτων για εμένα πάντα είναι ο κόσμος, και στην επικοινωνία μας κατά την διάρκεια της εκπομπής αλλά κυρίως και off air στο υπόλοιπο της καθημερινότητας μου.

Για οποιονδήποτε θελήσει και του δωθεί η ευκαιρία να ασχοληθεί με το ραδιόφωνο ανεξαρτήτου ηλικίας και είδους ραδιοφώνου, το tip είναι ένα και μοναδικό : Να σέβεσαι και να αγαπάς τους ακροατές σου.

Το ραδιόφωνο είναι μουσική συν φωνή. Τι θα πει αυτό για μένα.. Εάν κάποιος θέλει να ακούσει μουσική υπάρχουν ατελείωτες  πλατφόρμες και λίστες για να επιλέξει. Το ραδιόφωνο δεν του είναι απαραίτητο. Εάν κάποιος θέλει να ακούει μία φωνή να μιλάει για να τον πάρει ο ύπνος ή για να συγκεντρώνεται παράλληλα σε μία ενασχόληση που κάνει ταυτόχρονα υπάρχουν ατελείωτα podcasts για να διαλέξει, οπότε και πάλι το ραδιόφωνο δεν είναι απαραίτητο.

Εάν όμως κάποιος θέλει μία συνήθεια, μία ρουτίνα και θέλει να μοιράζεται την καθημερινότητα του με έναν δικό του άνθρωπο τότε το ραδιόφωνο είναι η μόνη επιλογή. Είμαστε ο συνοδηγός στο δίπλα κάθισμα όταν οδηγείς στη κίνηση. Είμαστε ο φίλος που λέει απροκάλυπτα όσα σκέφτεσαι και σε κάνει να γελάς στη δουλειά. Είμαστε ο κολλητός που όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι ξέρει ποιο τραγούδι θα σου δώσει ενέργεια και θα σου φτιάξει το κέφι για να στο προσφέρει. Είμαστε εκείνοι που όταν ερωτευτείς ή όταν το παιδί σου έχει γενέθλια θα κάνουμε αφιέρωση και θα μεταφέρουμε τα δικά σου αισθήματα και μηνύματα σε κάποιον άλλον. Είμαστε μία μικρή δόση μαγείας στην κάθε σου μέρα.

Χωρίς να απορρίπτω σε καμία περίπτωση τις πλατφόρμες μουσικής και τα podcasts, θεωρώ πως το ραδιόφωνο είναι μαγεία. Και η μαγεία είναι απαραίτητη πάντα στη ζωή μας. Για αυτό και το ραδιόφωνο είναι διαχρονικό, δεν έχει ανταγωνιστή Αντικατοπτρίζει την εποχή και συντροφεύει εδώ και δεκάδες χρόνια τους ανθρώπους σε όλες τις στιγμές της ζωής τους.

Τι με κρατάει εδώ…

Το ραδιόφωνο, το όραμα μου για την Great Escape, η μάνα μου. Αλλά πάνω από όλα οι άνθρωποι μου. Δεν είμαι υποστηρικτής του «όπου γης και πατρίς» αλλά έχω ένα δικό μου μότο: «όπου αγάπη και πατρίς» ! Όλα τα λεφτά του κόσμου, όλη η καταξίωση της γης δεν θα ήταν ποτέ αρκετά για να αντικαταστήσουν τις στιγμές με τους δικούς μου ανθρώπους.

Στην Θεσσαλονίκη όμως…

Θα ήθελα να αλλάξει η κατάσταση με το parking. Δεν έχουμε που να βάλουμε τα αυτοκίνητα μας ενώ η πόλη δεν παρέχει μέσα μαζικής συγκοινωνίας πέραν από τον ΟΑΣΘ. Θα ήθελα να φροντίσουμε τα μοναδικά κτίρια που έχει το κέντρο, να αναδειχθεί η ομορφιά και η γοητεία αυτής της πόλης που δεν θα πρεπε να χει να ζηλέψει τίποτα από άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις.

Θα ηθελα περισσότερη καθαριότητα και περισσότερα events! Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε κέντρο πολιτισμού, πραγματική πολιτισμική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Έχουμε μία μαγική πόλη, μία πόλη μυστηρίου, αρωμάτων και εικόνων που δεν τις αξίζει να είναι παραπαίδι μίας τοξικής οικογένειας.

Aκούς τη Μαριάννα Καρέζη, κάθε μέρα 10-12 το πρωί στο PLUS RADIO 102.6

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...