HomeInterviewsH Mαριάννα Καρέζη αποχαιρετά το Plus Morning...

H Mαριάννα Καρέζη αποχαιρετά το Plus Morning Show

Το αγαπημένο κορίτσι των FM που είναι και ένα One Woman Show και ακούμε εδώ και πολλά πολλά χρόνια αποφάσισε να αφήσει προς το παρόν το ραδιόφωνο. Μας περιγράφει τις τρελές μέρες της κάτω από το θεσσαλονικιώτικο ήλιο και συζητά μαζί μας την απόφασή της να κόψει τον τόσο πρωινό καφέ.

Mαριάννα, σε τι φάση σε πετυχαίνουμε;

Σε φάση τρέλας! Σε φάση αλλαγών.. έχουν πέσει όλα μαζί όπως συνήθως συμβαίνει σε όλους μας. Μόλις ολοκλήρωσα τη σχολή (φοιτήτρια στα πίσω πίσω χαχα) και πήρα το πτυχίο μου ως Life Coach.

Ταυτόχρονα τρέχω ένα καινούριο project στη Great Escape κι είμαι καθημερινά σε πρόβες για τη πρώτη η πρώτη βραδιά μυστηρίου της Θες/νίκης που ετοιμάσαμε με πολύ φαντασία και αγάπη και κάνει πρεμιέρα στις 2 Μαίου σε γνωστό μπαρ της πόλης. Και μέσα σε όλα αυτά έχω μία επικείμενη επέμβαση για την οποία ετοιμάζομαι αλλά και την αποχώρηση μου από το Plus Morning Show, και παύση μου από το ραδιόφωνο για τον ίδιο λόγο. Σε γενικά πλαίσια όμως είμαι πραγματικά καλά.

Είμαι καλά με εμένα κι εκεί ξεκινούν όλα, έχω την υγεία μου ψυχική, πνευματική και σωματική κι αυτό είναι η βάση για όλα τα όμορφα που μπορούμε να διεκδικήσουμε στη ζωή.

Όταν λες ότι παύση από το ραδιόφωνο τι εννοείς; Μετά από τόσα χρόνια θα σε αποχωριστούμε;

Ηρεμήστε καλέ (γέλια)! Έχουν ξεσαλώσει και οι ακροατές στα μηνύματα όλες αυτές τις ημέρες που το λέμε στον αέρα. Η παύση είναι προσωρινή. Να σου πω κάτι; Eχω να κάνω καλοκαίρι 15 χρόνια! Το εννοώ. Οπότε αποφάσισα φέτος να μου χαρίσω καλοκαίρι. Θέλω να ταξιδέψω, να κάνω αμέτρητες βουτιές στη θάλασσα, να δω συναυλίες και πάνω από όλα να ΚΟΙΜΗΘΩ!!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Μου στέρησα πολύ ύπνο τα τελευταία χρόνια με το Plus Morning Show. Θα επιστρέψω όμως με τη νέα σεζόν και θα επαναφέρω το αγαπημένο μας Together που ο κόσμος το ζητά τόσο πολύ.

Θα βρίσκομαι περίπου στις ώρες της ημέρας που με συνηθίσατε και φυσικά στο ίδιο ραδιοφωνικό σπίτι. Οπότε από Αύγουστο και μετά θα ξαναπίνουμε καφέ Together απλά όχι πολύ νωρίς το πρωί γιατί όπως έχω δηλώσει πολλές φορές… δεν είμαι πρωινός τύπος!

Εκτός από την καριέρα σου στο ραδιόφωνο έχεις και ένα από τα πιο γνωστά escape rooms στη Θεσσαλονίκη – και μάλιστα είσαι το μυαλό πίσω από κάθε ιστορία και γρίφο. Μίλα μας για αυτό!

Η Great Escape είναι το δεύτερο μου σπίτι κι αυτό όχι γιατί μου ανήκει αλλά γιατί έχω την τύχη να διαμορφώσω μία ομάδα συνεργατών που είμαστε οικογένεια, φροντίζουμε και αγαπάμε πραγματικά ο ένας τον άλλον αλλά και το είδος που υπηρετούμε. Αυτό που με εξιτάρει στο επάγγελμα αυτό είναι το δημιουργικό κομμάτι, η εφευρετικότητα και η φαντασία που χρειάζεται για να φτιάξουμε μοναδικούς κόσμους και ιστορίες για εσάς. Για μένα επιτυχία είναι να μπορούμε να διατηρήσουμε τη μαγεία που κρύβουν τα escape rooms. Eίναι σπουδαίο να μπορείς να προσφέρεις στους πελάτες σου 1-2 ώρες απόδρασης από την καθημερινότητα τους, ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή σου, το βάζεις στην άκρη και πραγματικά το ξεχνάς για 75 ή 90 λεπτά που βρίσκεσαι μέσα στο μαγικό μας κόσμο. Αν δεν είναι αυτό μαγεία, τότε τι είναι; 😀

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και γένι

Από παιδικά πάρτυ μέχρι team building μεγάλων και μικρών εταιριών και επιχειρήσεων οι παίκτες μας, μας έχουν δώσει πολύ αγάπη μέσα σε αυτά τα χρόνια. Η Great Escape πριν λίγες ημέρες έκλεισε τα 7 της χρόνια και για να το γιορτάσουμε αποφασίσουμε με την ομάδα να κάνουμε πραγματικότητα ένα από τα πιο παλιά μας όνειρα. Βγάλαμε από το συρτάρι ένα απ τα σενάρια που γράψαμε την εποχή της πανδημίας και ετοιμάσαμε την πρώτη μεγάλη
βραδιά μυστηρίου της Θεσσαλονίκης!

Έτσι κατέληξα από σεναριογράφος, σκηνογράφος, σκηνοθέτης (γελάω με τους τίτλους γενικά)… να είμαι και ηθοποιός μιας και έναν από τους ρόλους της παράστασης θα τον κάνω εγώ. Θα γελάσουμε πολύ αυτό είναι το σίγουρο!

Περίγραψέ μας μια συνηθισμένη μέρα σου!

Ξυπνάω στις 7.15 τρέχω σαν τρελή να ετοιμαστώ ( δε θα γίνω ποτέ πρωινός τύπος.. χαχα) και πηγαίνω στο ραδιόφωνο για το Plus Morning Show. Εκεί επικρατεί η γνωστή όμορφη τρέλα που ακούτε καθημερινά έως και τις 12. Μετά το ραδιόφωνο συνήθως κάνω άλλες εξωτερικές δουλειές και συναντήσεις μέχρι που κάποια στιγμή καταλήγω στην Great Escape. Τώρα ανάλογα με την περίοδο οι υποχρεώσεις μου για την Great Εscape διαφέρουν και οι ώρες εργασίες μου μπορεί να τελειώσουν από τις 6 το απόγευμα μέχρι και πολύ αργά το βράδυ.. Αν τελειώσω νωρίς θα πάω κι ένα σινεμά, ή σε ένα θέατρο, μια συναυλία, ένα πάρτυ, ένα escape room ή αν κάτσω σπίτι θα παίξω με παρέα ένα επιτραπέζιο. Σπάνια καταφέρνω να έχω μοναχικές ώρες αλλά αν τα καταφέρω λατρεύω να διαβάζω ένα καλό βιβλίο ή να βλέπω σειρές.

Σε πέντε χρόνια από τώρα πως θα ήθελες να σε βρει η ζωή;

Ευτυχισμένη και υγιή! Θα ήθελα να συνεχίζω να κάνω πράγματα που αγαπώ όπως το ραδιόφωνο, το escape room, το life coaching ή οτιδήποτε άλλο με γεμίζει. Ελπίζω να δουλεύω λιγότερο από θέμα χρόνου αλλά πιο ποιοτικά, να έχω ταξιδέψει αρκετά και πάνω από όλα να μοιράζομαι στιγμές με ανθρώπους που έχουν θετική ενέργεια και που ανάμεσα μας υπάρχει αγάπη και αλληλοσεβασμός. Με απλά λόγια σε 5 χρόνια από τώρα ελπίζω να περνάω καλά και να απολαμβάνω τη ζωή όπως κι αν είναι αυτή.

Tι σου αρέσει στη Θεσσαλονίκη;

Τα πάντα εκτός από την έλλειψη parking. Η Θεσσαλονίκη για μένα έχει μία μαγεία ανεξάντλητη! Συνεχώς ανακαλύπτεις νέους θησαυρούς, στενάκια που δεν τα έχεις ξαναπερπατήσει, μαγαζάκια που δεν είχες παρατηρήσει, κτίρια, εκκλησίες και μυρωδιές. Είναι ρομαντική η Θεσσαλονίκη κι αυτό την κάνει να ματσάρει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία μου. Κάθε πρωί που βγαίνω από το ραδιόφωνο στην Αριστοτέλους φεύγοντας συναντώ κι έναν διαφορετικό καλλιτέχνη που παίζει μουσική και μερικές φορές κοντοστέκομαι και κοιτώ προς τη θάλασσα… κάθε ημέρα ένα διαφορετικό soundtrack της ζωής μας. Αυτό αγαπώ στη Θεσσαλονίκη, το ότι είναι πόλη με «τα πάντα της» αλλά ο θόρυβος της δεν είναι τόσο εκκωφαντικός για να μην «ακούω» τις στιγμές!

Σκέφτηκες ποτέ να φύγεις στην Αθήνα; Aν ναι, τι σε κράτησε εδώ;

Εγώ όχι. Άλλοι πολλές φορές όμως. Εννοώ ότι τη τελευταία δεκαετία είχα πολλές επαγγελματικές προτάσεις για να μετακομίσω Αθήνα. Εγώ στα σοβαρά δεν το σκέφτηκα ποτέ. Την αγαπώ την Αθήνα αλλά για λίγο. Έχει ένα χάος που με κουράζει, ο κόσμος έχει ένα άγχος που με εξαντλεί. Σίγουρα σε επίπεδο οικονομικών και επαγγελματικών θα ήμουν πολύ πιο ψηλά αλλά τι να το κάνεις αν δεν ζεις όπως θέλεις;

Το ιδανικότερο για μένα θα ήταν να κατεβαίνω για δουλειά στην Αθήνα μία φορά κάθε 1-2 μήνες έστω και για μέρες αλλά να μην είναι η βάση μου. Αν είναι να αποχωριστώ τη Θεσσαλονίκη ως βάση θα το έκανα μόνο για να πάω στο εξωτερικό, που για να είμαι ειλικρινής κι αυτό το απέρριψα κάποιες φορές στη μέχρι τώρα ζωή μου. Αυτό που με κρατάει εδώ είναι η οικογένεια μου που βρίσκεται εδώ και πλέον και όσα έχω δημιουργήσει. Φυσικά και ποτέ δε ξέρεις πως μπορεί να τα φέρει η ζωή κι αυτό είναι εξάλλου το συναρπαστικό!

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...