HomeUrbanitiesLife guideH πιο εντυπωσιακή πασχαλινή βιτρίνα της πόλης...

H πιο εντυπωσιακή πασχαλινή βιτρίνα της πόλης είναι αυτή

Με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, o Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης μαζί με την ομάδα του έφτιαξε τα ξύλινα αυγά – τσολιαδάκια του OhmyGod. Τα τσολιαδάκια ζωγραφίζονται στο χέρι από έμπειρους χειροτέχνες ζωγράφους. Η Γιούλα, ο Μήτρος, ο Κίτσος και ο Χαραλάμπης αγαπήθηκαν από τον κόσμο και γρήγορα απέκτησαν μια θέση σε κάθε σπιτικό.

Ο κόσμος έχει μάθει το Ohmygod, τα τσολιαδάκια και τα χερουβείμ και έρχονται διαβασμένοι στο να αποκτήσουν ένα από τα χειροτεχνήματα ή τα έργα τέχνης. Αισθάνονται τον χαρακτήρα της κάθε φιγούρας πολύ περισσότερο από όσο περίμενα“”, τονίζει ο εικαστικός καλλιτέχνης.

Όπως σημειώνει ο κ. Ελευθεριάδης, ένας καλλιτέχνης δημιουργεί τις χειροτεχνίες, όπως και τα έργα τέχνης και δεν μπορεί να κάνει καμιά εξαίρεση στον χρόνο δημιουργίας. “Λειτουργεί με το ίδιο αισθητήριο, την ίδια αισθητική και προφανώς δεν κάνει εκπτώσεις στο χρόνο της δημιουργίας ή της δημιουργικής καθυστέρησης όταν το υλικό δεν θέλει να παντρευτεί και θέλει να υποταχθεί, δεν θέλει να αγκαλιάσει την δημιουργία και προφανώς ζητά παράταση στο χρόνο και στα χέρια μου“, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για τον Θεσσαλονικιό καλλιτέχνη το γεγονός ότι οι χειροτεχνίες του βρίσκονται σε μια γκαλερί γεύσεων και όχι σε μια γκαλερί τέχνης είναι απολύτως φυσικό. “Φοιτητές στην Γαλλία είχαν τα εκθέματά τους στις βιτρίνες της Γκαλερί Λαφαγιέτ. Έργα συνυπήρχαν αρμονικά με κονσέρβες, γούνες, σοκολάτες και μαγιό. Ποτέ δεν ήταν πρόβλημα ο σκηνογραφικός χώρος για μένα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Blé Τaste Gallery η αρχιτεκτονική είναι υπέροχη και ισχυρή και βοηθά τα έργα να αναδειχθούν άσχετα αν είναι δίπλα στους χαλβάδες, τα τσουρέκια και τα παγωτά. Έτσι είναι και στο σπίτι μας τα έργα τέχνης. Συνυπάρχουν με τον καναπέ τον σκύλο μας, τις κάλτσες μας και την σιδερώστρα“, προσθέτει.

Φωτογραφίες: Νίκος Αραμπατζής

Οι τιμές των δημιουργιών ξεκινούν από 25 ευρώ. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν και φέτος για φιλανθρωπικό σκοπό. Θα ενισχύσουν ελληνικά νοσοκομεία και τα Παιδικά Χωριά SOS. Όσοι αγοράσουν τις συγκεκριμένες δημιουργίες βοηθούν στην αγορά φασκιών και καλυπτρών για τις θερμοκοιτίδες της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με σκοπό τη βελτίωση της φροντίδας των πρόωρων νεογνών, Ηλιτόμηνον.

Μπορείτε να βρείτε τις δημιουργίες του OhmyGod:

  • Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Ohmygod.gr (επικοινωνία στο [email protected] ή στο 6932435616)
  • Στο Blé Taste Gallery, Αγίας Σοφίας 19, Θεσσαλονίκη

Related stories

Υπερδιπλάσια η έκταση που θα απαλλοτριωθεί στο Σέιχ Σου για το Flyover

Τροποποιητική μελέτη από το ΥΠΕΝ Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

Είναι οι “Στενές επαφές με τον Διάβολο” το θρίλερ της χρονιάς;

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η ταινία “Στενές επαφές με τον...

Θεσσαλονίκη: Πρωινή επίσκεψη από δελφίνια στον Θερμαϊκό

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους όσοι βρέθηκαν το πρωί...