Savage Republic

«Βάλε στο μαγνητόφωνο τραγούδια που γουστάρεις» και άλλες ιστορίες σκισμένου καλσόν και ημικρανίας…. παρτ τουέλβ!

Καλημέρα συνυφάδες και καρντάσια,
Δημοκρατία και κουραφέξαλα. Μέσα σ’ένα δωμάτιο μερικές εκατοντάδες νομίζουν ότι υπογράφοντας ότι τους δώσουν, μας σώζουν από τους κακούς οικονομικούς εχθρούς. Έξω από το δωμάτιο μερικές άλλες εκατοντάδες νομίζουν ότι βανδαλίζοντας ότι βρουν μπροστά τους, θα μας σώσουν από αυτούς μες στο δωμάτιο. Φαύλος κύκλος και θέλω να μεταναστεύσω… Να πάω Καλιφόρνια στα φιλαράκια μου τους Savage Republic? Πολύ πιθανό να φύγω μαζί τους αφου πρώτα τους απολάυσω την Κυριακή 19/2 στο Eightball. Κουβεντούλα με τον Thom Fuhrmann…

Αν υποθέσουμε ότι η ιστορία των Savage Republic γίνεται ταινία, θα είναι δράμα, κωμωδία ή περιπέτεια? Ποιός θα ήθελες να σκηνοθετήσει και ποιοί να πρωταγωνιστήσουν ως μέλη της μπάντας και γιατί?
 Η ταινία θα είχε τα πάντα.. γεμάτη δράμα, συγκρούσεις, περιπέτειες και πολύ γέλιο. Πρόσφατα γελάμε πολύ αλλά πιθανότατα παίζουμε και καλύτερα από ποτέ και μάλιστα με περισσή ενέργεια αν σκεφτείς ότι ο μέσος όρος ηλικίας μας αγγίζει τα πενήντα. Το καλύτερο βέβαια με την ταινία είναι ότι δεν έχει γραφτεί ακόμα το τέλος και μας επιφυλάσσει μερικές ακόμα σπουδαίες σκηνές. Θα ήθελα πάντως να είχε σκηνοθετηθεί από τον Andrei Tarkovsky ή τον Wim Wenders. Ιδανικό καστ ο Sir Ben Kingsley ως Alan ο drummer, Will Ferrell στο μπάσο (μοιάζουν αρκετά αν και ο Kerry είναι ακόμα πιο αστείος) και ο Rowan Atkinson ως Ethan Port για προφανείς λόγους (χαχα!). Τέλος, μάλλον ο Robert Downey Jr θα ήταν ιδανικός να παίξει τον απεξαρτημένο αλκοολικό που επιδεικνύει αξιοθαύμαστη μετα-παρανοϊκή παραγωγικότητα, δηλαδή εμένα!!
Πάντα μια σημαντική ερώτηση για μπάντες που επικεντρώνονται σε έναν instrumental ήχο. Από πού πηγάζει η έμπνευση όταν γράφετε ένα καινούριο κομμάτι και πώς αυτό αντικατοπτρίζεται στη σκηνή?
Ο ήχος μας γίνεται όλο και πιο φωνητικός στις live εμφανίσεις, αλλά στον καινούριο δίσκο διατηρούμε την instrumental αναλογία κατά 4/5. Τώρα τελευταία γράφω τις περισσότερες κεντρικές ιδέες που εμπνέονται μάλιστα από τη Μεσόγειο και ιδιαίτερα την Ελλάδα. Με αυτό το γενικό πλαίσιο μπαίνουμε στο studio και εκεί κυρίως αυτοσχεδιάζουμε. Έχουμε την πολυτέλεια να συνοδευόμαστε από ένα εξαιρετικό rhythm section που μας επιτρέπει να είμαστε πιο ελεύθεροι και πειραματικοί στις κιθάρες.
Λαμβάνοντας υπόψη την εικόνα της κατάστασης στην Ελλάδα όπως αυτή παρουσιάζεται από τα διεθνή ΜΜΕ, τι θα έλεγες σε κάποιον Καλιφορνέζο για να τον πείσεις να μας επισκεφθεί πριν επέλθει η πλήρης οικονομική και κοινωνική αποσύνθεση?
Πάντα θα αγαπώ την Ελλάδα αλλά παρατηρώ τεράστιες αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Επισκέφθηκα με την οικογένεια μου τον περασμένο Μάρτιο για να δούνε τα πράματα πριν αυτά χειροτερέψουν. Όπως και σε όλες τις περιπτώσεις, συχνά βρίσκεσαι αντιμέτωπος με σκληρές αποφάσεις στη ζωή. Όπως κι εγώ χρειάστηκε να κόψω το ποτό για να αναστρέψω τη ζωή μου. Πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη, να κάνει την αυτοκριτική του και ίσως χρειάζεται να επανεξετάσει τον τρόπο ζωής του και να προχωρήσει στις ανάλογες αποφάσεις. Πολύ πρόσφατα έγραψα ένα τραγούδι με τίτλο “Sparta” που πραγματεύεται ακριβώς αυτό και αναφέρει “You can’t rest on your history, you ’ve got to want more”. Η Ελλάδα είναι ένας τόσο θαυμάσιος και περήφανος τόπος. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ορθοποδήσει αλλά οι άνθρωποι πρέπει να κοιτάξουν πως θα γίνουν οι ίδιοι καλύτεροι αντί να ασχολούνται με τους πολιτικούς και τις τράπεζες. Πιθανόν να χρειαστεί να μπείτε βραχυπρόθεσμα σε “survival mode”, αλλά η Ελλάδα θα ανακάμψει και πάλι, το ξέρω! Χρειάστηκε σε μικρότερο βαθμό να το κάνουμε κι εμείς εδώ στις ΗΠΑ και μόλις τώρα σιγά σιγά βγαίνουμε από το καβούκι μας.
Πάντως ακόμα συμβουλεύω τους φίλους μου να επισκέπτονται την Ελλάδα με κάθε ευκαιρία. Δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια τέτοιος τόπος, πουθενά αλλού στον κόσμο…

Νάτοι κι οι διαγωνισμοί για τα τσαχπινάκια μου!!!
Η καλή μας Γκλόρια (ναι, εγώ!!) εξασφάλισε δύο μονές προσκλήσεις για τη συναυλία των Savage Republic την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου για τους αναγνώστες που θα στείλουν e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμο τους και τη σωστή απάντηση στο παρακάτω ερώτημα
Ποια ταινία του Andrei Tarkovsky έχει ελληνικό τίτλο?
Α) Apathia (1966)
Β) Nostalghia (1983)
C) Paranoia (1974)
D) Prodosia (1991)
*αν είστε πιο πολλοί/πολλές θα κλείσω τα μάτια και θα πω δύο νούμερα στην τύχη και θα σας ειδοποιήσουν οι αγαπημένοι μου εξωστάκηδες. Φιλάκια!

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...