HomeΘέματαSmartphones rule!

Smartphones rule!

Τα smartphones κατακτούν τον πλανήτη

Είναι αυτή η μαγική εποχή του χρόνου. Όχι ο χειμώνας, ούτε που πλησιάζει η άνοιξη. Είναι η στιγμή που όλοι ξέρουμε πως σύντομα η Apple θα ανακοινώσει το καινούριο iPad. Αυτό με την σειρά του σημαίνει πως καθημερινά θα διαβάζουμε φήμες για το τι νέο θα φέρει αυτή η συσκευή. Για να σας γλιτώσουμε από τον κόπο συγκεντρώσαμε όλα όσα ο κόσμος της τεχνολογίας και οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν πως το team της Apple έχει δημιουργήσει και παράγει αυτή τη στιγμή. Εννοείται πως τίποτα δεν είναι σίγουρο, το να μαντεύουμε όμως παραμένει πάντοτε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Ο κόσμος δεν μπορεί να χορτάσει τα smartphones. Όλοι θέλουν το καλύτερο, το πιο καινούριο, το πιο δυνατό μοντέλο που θα τους εντυπωσιάσει με τη δυνατότητα του να τους λέει που είναι οι φίλοι τους, τι τρώνε και να βλέπουν τα νέα τους αγαπημένα videos με γάτες στο YouTube. Το θέμα με τα τηλέφωνα είναι πως η τεχνολογία που υπάρχει σε αυτά εξελίσσεται τόσο γρήγορα που κάθε χρόνο οι περισσότεροι θέλουμε το πιο νέο μοντέλο. Αλλάζουμε τα τηλέφωνα πιο συχνά από ότι τα λάδια του αυτοκινήτου. Δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει λοιπόν που σύντομα θα υπάρχουν στον πλανήτη περισσότερα smartphones από ότι άνθρωποι. Συγκεκριμένα αυτό πρόκειται να συμβεί μέχρι το τέλος του έτους.
Ο παγκόσμιος πληθυσμός μόλις ξεπέρασε τα 7 δις ανθρώπων. Μέχρι το τέλος του 2012 ο αριθμός των smartphones θα είναι μεγαλύτερος, ενώ μέχρι το 2016 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10 δισεκατομμύρια. Την ίδια στιγμή οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας και internet θα πρέπει να αναβαθμίσουν 17 φορές τα πακέτα τους και το πόσο internet μπορούν να διαθέσουν στις mobile συσκευές για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Και στο τι θα μπορούν να κάνουν χρόνο με τον χρόνο οι νέοι καλύτεροι μας φίλοι.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...