HomeΘέματαiPad 3. Τι εικάζουμε από όσα ξέρουμε...

iPad 3. Τι εικάζουμε από όσα ξέρουμε έως τώρα.

Είναι αυτή η μαγική εποχή του χρόνου. Όχι ο χειμώνας, ούτε που πλησιάζει η άνοιξη. Είναι η στιγμή που όλοι ξέρουμε πως σύντομα η Apple θα ανακοινώσει το καινούριο iPad. Αυτό με την σειρά του σημαίνει πως καθημερινά θα διαβάζουμε φήμες για το τι νέο θα φέρει αυτή η συσκευή. Για να σας γλιτώσουμε από τον κόπο συγκεντρώσαμε όλα όσα ο κόσμος της τεχνολογίας και οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν πως το team της Apple έχει δημιουργήσει και παράγει αυτή τη στιγμή. Εννοείται πως τίποτα δεν είναι σίγουρο, το να μαντεύουμε όμως παραμένει πάντοτε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Οθόνη
Ένα από τα καλύτερα και πιο αγαπητά από τους χρήστες χαρακτηριστικά του iPhone 4/4S είναι η retina display. Και ενώ η οθόνη του iPad 2 είναι καλή, σίγουρα δεν έχει την ευκρίνεια της retina. Η αναβάθμιση της οθόνης σε τέτοια είναι αυτό που περιμένουν οι περισσότεροι να διαθέτει το νέο μοντέλο, κάτι που μάλλον είναι σίγουρο, καθώς έχουν ήδη βρεθεί μέσα στο iBooks 2 εικονίδια με την διπλάσια ανάλυση, έτοιμα για χρήση από το λειτουργικό. Η Apple βέβαια δεν θα θέλει να θυσιάσει την μπαταρία για κάτι τέτοιο( ήταν ο βασικός λόγος που δεν είδαμε την retina display στο iPad 2) φανταζόμαστε όμως πως στον χρόνο που μεσολάβησε θα έκαναν τις απαραίτητες βελτιώσεις

Σωθικά
Είναι εντελώς απίθανο να μην αναβαθμιστεί ο επεξεργαστής στο A6 chip. To μόνο θέμα είναι αν θα είναι διπλός επεξεργαστής ή όχι. Από τη μια ανταγωνιστές όπως το Transformer Prime έχουν ήδη διπλό επεξεργαστή, από την άλλη ας είμαστε ειλικρινείς, το iPad παίζει χωρίς ανταγωνισμό. Και μετά έχουμε το θέμα της memory. Η Apple κράτησε στο iPad 2 την 512ΜΒ RAM που είχε και το πρώτο iPad, όμως αν αληθεύουν οι φήμες για τη retina display, τότε θα είναι λογικό η RAM τουλάχιστον να διπλασιαστεί.

Κάμερα
Οι φήμες λένε πως η μπροστινή κάμερα γίνεται HD ώστε να δώσει την δυνατότητα για υψηλής ανάλυσης βιντεοκλήσεις με το Facetime. Αυτό ακούγεται αρκετά σωστό και σίγουρο και για ακόμα μια φορά θα εξαρτηθεί από την οθόνη που θα χρησιμοποιήσει η Apple. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει τις ίδιες κάμερες αν η οθόνη έχει μεγαλύτερη ανάλυση καθώς τότε οι λήψεις θα φαίνονται άθλιες.

Κυκλοφορία
Στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου. Όπως και με τα δυο προηγούμενα μοντέλα. Επιπλέον σε μερικά site στην Ευρώπη υπάρχουν προπαραγγελίες για εγχειρίδια που αφορούν τη χρήση του iPad 3 με ημερομηνία διάθεσης την 29η Μαρτίου.

Related stories

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης καταναλώνει απίστευτες δόσεις μουσικής από πάντα και για πάντα

Φωτογραφίες Ιωάννα Καραφυλλίδου Ο Μανώλης Σταυρουλάκης είναι ιδιαίτερη περίπτωση εραστή...

KIDOT Festival 5 | «Η ευτυχία δεν κρύβεται. Βρες την στο KIDOT»

Το μεγαλύτερο family festival της χώρας έρχεται για πέμπτη χρονιά ακόμα πιο...

Special Screening | After Hours του Μάρτιν Σκορσέζε 

  Τίτλος: After Hours Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορσέζε  Έτος: 1985 Διάρκεια: 97’ Μεταφρασμένος τίτλος: Μετά...

170 Tετραγωνικά (moonwalk) του Γιωργή Τσουρή στο RADIO CITY THEATER

  Τα 170 τετραγωνικά, το έργο-φαινόμενο, μετά από 4 χρόνια...

Η κοσμοπολίτικη πλατεία Ελευθερίας, πριν από την πυρκαγιά του 1917

Το κείμενο είναι απόσπασμα από χρονογράφημα του Σταμ. Σταμ....