Windows 8

Η Microsft κάνει κολάζ διάφορα “συστατικά” από τους ανταγωνιστές της και φτιάχνει τα καλύτερα Windows που έχει να δείξει μέχρι σήμερα. Πριν από λίγες ημέρες οι άνθρωποι της Microsoft μάζεψαν developers και δημοσιογράφους στο Seattle για να τους δείξουν τα καινούρια καλούδια των Windows. Και μάλιστα το έκαναν δείχνοντας τα σε μια ταμπλέτα, για να επικεντρωθούν στο πόσο φιλική στο άγγιγμα θα είναι η νέα τους μορφή!

Metro

Για τα Windows το μέλλον ακούει στο όνομα Metro, ή αλλιώς το νέο τους design που αποτελεί και αρχή για ολόκληρη την φιλοσοφία τους. Θα το έχετε δει στα καινούριο λειτουργικό κινητών τηλεφώνων της Microsoft, με τα πολλά παράθυρα. Στην ουσία ακολουθούν τον δρόμο που τους έδειξε η Apple που πήρε τα καλύτερα στοιχεία από το touch περιβάλλον του iPhone και τα έφερε στο OS X Lions, το νέο λειτουργικό των υπολογιστών της. Και για τα windows, αυτή η αλλαγή με τα Metro apps και το νέο καθαρό σχεδιασμό, είναι από τα καλύτερα πράγματα που θα μπορούσαν να τους συμβούν.

Charms

Το επόμενο μεγάλο χαρτί είναι το νέο Start Menu και ένα στοιχείο που ονομάζεται Charms και βρίσκεται στην δεξιά πλευρά της οθόνης. Από εκεί ο χρήστης μπορεί να κάνει search, να αλλάξει τα settings, να οργανώσει τα applications του, αλλά και να μοιραστεί links, κείμενα, πληροφορίες, φωτογραφίες και άλλα. Αν κάπου πιστεύεις πως το έχεις ξαναδεί δεν έχεις άδικο: είναι το pop up layer με τις αντίστοιχες εντολές που βλέπεις όταν πατάς το menu key στις Android συσκευές.

Split Screen Apps

Παρόλο που το Metro UI είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι πολύ βολικό υπάρχει ακόμα ένα καλό στοιχείο και αυτό είναι πως η οθόνη μπορεί να χωριστεί κάθετα σε δυο μισά, ώστε να τρέχουν δυο διαφορετικά applications μαζί. Κάπως σαν την app του twitter για το iPad στην οποία μπορείς στην μια πλευρά να έχεις το timeline σου και στην άλλη να έχεις ανοίξει τον browser μέσω κάποιου link.

NFC

Τα Windows 8 θα υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC, πράγμα που σε απλά ελληνικά σημαίνει πως θα έχουν την δυνατότητα να στέλνουν και να λαμβάνουν πληροφορίες μεταξύ τους. Κάπως σαν το feature που είχαν τα Pre 3 και TouchPad της Palm/HP. Για παράδειγμα θα μπορείς να ακουμπήσεις το τηλέφωνο σου πάνω στην ταμπλέτα σου και να πάρεις την ιστοσελίδα, το application, το τραγούδι ή το video που θες από την μια συσκευή στην άλλη.

Refresh and Reset.

Το θέμα των Windows με τους υιούς είναι γνωστό και δεν λύνεται αλλά στην νέα έκδοση τα πράγματα είναι καλύτερα καθώς κάνουν πολύ πιο εύκολη την διαδικασία να σβήσεις corrupted software χωρίς να χάσεις applications και settings. Αυτό το feature ονομάζεται Refresh. Επιπλέον μπορείς να σβήσεις τα πάντα πιο γρήγορα και εύκολα. Αυτό είναι το Reset.

Related stories

Κλείνει ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία του κέντρου

Λατρεύτηκε από τις παρέες νέων κι όχι μόνο! Τα...

Οι ταινίες της εβδομάδας 28.03-03.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια την εβδομάδα...

Στην οδό Αρμενοπούλου, ο Gaetano μας ταξιδεύει στην σιτσιλιάνικη επαρχία

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου / Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Αρμενοπούλου 27,στην καρδιά...

Ο Εξώστης ρωτά, οι συγγραφείς απαντούν | Λάζαρος Αλεξάκης

    επιμέλεια στήλης: Φανή Χατζή Κάθε εβδομάδα ένας/μία συγγραφέας απαντά σε...

Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά: Μία ανάπλαση που… άργησε πολύ

Ήταν Νοέμβριος του 2021, στη δεύτερη δύσκολη χρονιά της...