HomeΘέματαLong Live Porn!

Long Live Porn!

Στον χώρο της τεχνολογίας, τον δρόμο σταθερά και αθόρυβα οδηγεί η βιομηχανία του πορνό.

Ήταν λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του πρώτου iPad, – της νέας γενιάς post PC συσκευών της Apple, ιδανικών για gaming και ανάγνωσης βιβλίων, περιοδικών και του ίδιου του web – όταν έγινε η ανακοίνωση. Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες της βιομηχανίας πορνό ισχυρίστηκε πως είχε βρει τον τρόπο να κάνει stream τα video της στην συσκευή της Apple, η οποία την ήθελε απαλλαγμένη από αυτό, βάζοντας αρκετούς περιορισμούς για να το πετύχει. Όμως η βιομηχανία του πορνό είχε και πάλι βρει τον τρόπο της και η ανακοίνωση της συγκεκριμένης εταιρίας για ακόμα μια φορά έλεγε αυτό που οι άνθρωποι της τεχνολογικής βιομηχανίας γνωρίζουν πολύ καλά: Όποτε εφευρίσκεται μια νέα πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου, η βιομηχανία του πορνό είναι από τους πρώτους που την υιοθετούν και επενδύουν σε αυτή και αυτό σε περίπτωση που δεν είχαν βοηθήσει οικονομικά ή και αλλιώς ώστε αυτή να δημιουργηθεί. Αυτό δεν σημαίνει πως οι άνθρωποι πίσω από το πορνό είναι αυτοί που βρίσκουν τις τεχνολογικές ιδέες, όμως είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν μια ιδέα μια επιτυχημένη επιχειρηματική πραγματικότητα. Αυτό εκτός από νέους τρόπους διανομής (άρα και έσοδα) δίνει στους ανθρώπους του πορνό και τη δυνατότητα να λένε πως δεν είναι σε μια βρόμικη βιομηχανία, ίσα ίσα που βοηθούν την τεχνολογία να πάει μπροστά.
Αν και τα ακριβή κέρδη της συγκεκριμένης βιομηχανίας δεν είναι και πολύ εύκολο να φανερωθούν στις περισσότερες περιπτώσεις, το πορνό ήταν το πρώτο προϊόν που κατάφερε να έχει κέρδη από το internet και υπολογίζεται πως πρόκειται για μια βιομηχανία στο διαδίκτυο που έχει περισσότερα από 1 δις δολάρια κέρδη κάθε χρονιά. Και η ικανότητα τους να εκμεταλλεύονται κάθε νέα πλατφόρμα άμεσα είναι από τους λόγους που παραμένουν πάντα επιτυχημένοι. Από τα τυπωμένα περιοδικά στις κάμερες που εμφάνιζαν αμέσως τις φωτογραφίες και από το pay-per-view στα crs, οι άνθρωποι του πορνό, είτε επαγγελματίες είτε amateurs, προσαρμόζονταν άμεσα και μεγάλωναν ή διατηρούσαν τα κέρδη τους. Συγκριτικά τα πιο γνωστά mainstream περιοδικά και εφημερίδες, στην εποχή του internet και του iPad ακόμα δεν έχουν βρει τρόπο να σταματήσουν την χασούρα… Η πρώτη δημόσια προβολή κινηματογραφικής ταινίας έγινε το 1895. Σε λιγότερο από δυο χρόνια έγινε η προβολή της πρώτης ταινίας πορνό. Το παράδειγμα των VCR είναι κλασικό. Όταν ανακαλύφθηκαν τα videos οι άνθρωποι της βιομηχανίας του hollywood σκέφτονταν να μηνύσουν τους κατασκευαστές καθώς φοβούνταν την πειρατεία. Όχι όμως και οι άνθρωποι της βιομηχανίας πορνό που είδαν σε αυτό έναν νέο τρόπο να διανύουν το προϊόν τους. Η συνέχεια είναι γνωστή. Το hollywood ακολούθησε και τα videos μαζί με τα video clubs κυριάρχησαν τον κόσμο για κάποιες δεκαετίες.
Όσο για το διαδίκτυο; Το video streaming, τα site στα οποία κάνουμε verify τις πιστωτικές μας κάρτες, αλλά και η τεχνολογία αναπαραγωγής video Flash, χρωστάνε την ύπαρξή τους στην βιομηχανία του πορνό. Για αυτή την βιομηχανία, το να υιοθετεί ότι πιο νέο υπάρχει είναι απαραίτητο για την επιβίωση της. Η σχέση της με την τεχνολογία είναι αλληλένδετη. Ίσως και γι αυτό αγαπούν τόσο πολύ το πορνό οι απανταχού geeks…

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...