HomeΘέματαΦτου και βγαινω

Φτου και βγαινω

Την Κυριακή 20 Μαΐου από τις 11.00 το Block 33 μεταμορφώθηκε στο πιο ζωντανό, χαρούμενο και γεμάτο χαμόγελα σημείο της πόλης.
Περισσότερα από 650 παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους επισκέφθηκαν και συμμετείχαν στη γιορτή καλλιτεχνικής δημιουργίας «Φτου και Βγαίνω».
Γονείς και παιδιά απόλαυσαν μία ξέγνοιαστη Κυριακή στην πόλη, έπαιξαν και διασκέδασαν, στηρίζοντας μία διοργάνωση που έγινε για πρώτη φορά, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη, η δημιουργικότητα και η πίστη είναι τα κύρια στοιχεία της επιτυχίας.
Τα παιδιά που συμμετείχαν στο «Φτου και Βγαίνω» έφτιαξαν μαρμελάδες και γλυκά και έγιναν μικροί κηπουροί μαθαίνοντας την τέχνη της κηπουρικής. Το ενδιαφέρον των παιδιών κέντρισε το μουσικό εργαστήριο, στο οποίο πειραματίστηκαν με τη μουσική και δημιούργησαν τα δικά τους μουσικά συγκροτήματα. Ενώ παράλληλα έκαναν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και από παλιά παιχνίδια και επιμελήθηκαν την κόμμωση των μαμάδων και των μπαμπάδων με περίσσεια δημιουργικότητα και φαντασία. Οι πιο τολμηροί μυήθηκαν στα μυστικά του skating και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν παραστάσεις με μαριονέτες, αφηγήσεις παραμυθιών και συμμετείχαν σε πλήθος ομαδικών παιχνιδιών. Η γιορτή κορυφώθηκε αργά το απόγευμα με τη μουσική παράσταση του Δημήτρη Μπασλάμ «Ράδιο Ζουμπαμπαλι», κατά την οποία οι μικροί φανς δεν έπαψαν στιγμή να χορεύουν και να τραγουδούν.
«Φτου Ξελευθερία» στη δημιουργικότητα, στη συμμετοχή, στην ομαδικότητα, στη ξεγνοιασιά και στην αισιοδοξία!

Related stories

Κλείνει ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία του κέντρου

Λατρεύτηκε από τις παρέες νέων κι όχι μόνο! Τα...

Οι ταινίες της εβδομάδας 28.03-03.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια την εβδομάδα...

Στην οδό Αρμενοπούλου, ο Gaetano μας ταξιδεύει στην σιτσιλιάνικη επαρχία

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου / Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Αρμενοπούλου 27,στην καρδιά...

Ο Εξώστης ρωτά, οι συγγραφείς απαντούν | Λάζαρος Αλεξάκης

    επιμέλεια στήλης: Φανή Χατζή Κάθε εβδομάδα ένας/μία συγγραφέας απαντά σε...

Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά: Μία ανάπλαση που… άργησε πολύ

Ήταν Νοέμβριος του 2021, στη δεύτερη δύσκολη χρονιά της...