HomeMind the artΜουσικήΠηνελόπη Συλλιγνάκη

Πηνελόπη Συλλιγνάκη

Είμαι Χημικός και αναπτύσσω μία μικρής κλίμακας παραγωγή χρήσιμων φυσικών προϊόντων, υπό την επωνυμία «ίαμα», συνεχίζοντας την παράδοση του οικογενειακού μας φαρμακείου.

Μάθαινα φλάουτο και η jazz μου προσέφερε τη κατάλληλη βάση για πειραματισμό. Έχοντας λοιπόν τα ακούσματα, βρέθηκα στο πρώτο πάρτι του Lindy Hop Greece το 2007, και ολοκληρώθηκα. Μπόρεσα να εκφράσω μέσω της κίνησης, το άγγιγμα της μουσικής αυτής στη ψυχή μου, κατά κάποιο τρόπο όπως αυτό συνέβαινε την περίοδο του μεσοπολέμου. Έτσι ξεκίνησα χορό μαζί με τους πρώτους μαθητές, και συνεχίζω μέχρι σήμερα. Σαν Dj έπαιξα μουσική για το LHG σε parties και μεγάλες διοργανώσεις (Swingalonica, Swing ‘n’ Swim). Πλέον ανήκω στην ομάδα του LHG ως επίσημη Dj.

Η μουσική αυτή είναι οι ρίζες των σημερινών ήχων, οι οποίες μεταβλήθηκαν και εξελίχθηκαν σε νέα είδη κατά το πέρασμα των δεκαετιών. Η βάση είναι εκεί, οπότε ασυνείδητα είναι οικείο. Επιπλέον, η προέλευση της μουσικής αυτής είναι αφροαμερικάνικη, και όπως και να το κάνουμε, έχει ψυχή, έχει groove. Αν είσαι ανοιχτός, θα μιλήσει απευθείας μέσα σου.

Όταν πλέον σε κάποιον γίνεται φανερό πως αναμασούνται τα ίδια και τα ίδια, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει ο κατάλληλος σεβασμός στην προέλευση, η στροφή στο αυθεντικό, στη βάση, προκύπτει αυτόματα.

Η μουσική μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση, και να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση καθαρά, αισιόδοξα, δυναμικά, ανεπηρέαστοι από τη μιζέρια που μας μπουκώνουν. Αυτό εξάλλου συνέβαινε πάντοτε, σαν μέσο έκφρασης κρατούσε το ηθικό ψηλά. Μην ξεχνάμε πως αυτή η μουσική έχει γραφτεί κατά την οικονομική ύφεση της Αμερικής.

Όλα είναι θέμα προσωπικής εσωτερικής ανησυχίας, αφοσίωσης και δουλειάς πάνω σε αυτή.

Τα κυριακάτικα πρωινά παρουσιάζω την ιστορία και την εξέλιξη της τζαζ μουσικής, μέσω της συχνότητας του Republic.

«Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο!»

Related stories

Θεσσαλονίκη: Πρωινή επίσκεψη από δελφίνια στον Θερμαϊκό

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους όσοι βρέθηκαν το πρωί...

Η Δέσποινα και ο Κωνσταντίνος δημιουργούν χειροποίητα έπιπλα όπως τα έχετε ονειρευτεί

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οργιανέλη Γεννημένοι στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσαν...