HomeΘέματαΧαλκιδική, αγάπη μου

Χαλκιδική, αγάπη μου

Θέλεις να βρεθείς σε παραλία εξωτική με χοντρή αμμουδιά και πράσινα νερά, να κολυμπήσεις χωρίς να βλέπεις απαγορευτικά δεξιά κι αριστερά για καρχαρίες, σκυλόψαρα, τυφώνες και απρόσμενα τεράστια κύματα; Χαλκιδική.

Θέλεις να κάνεις κάμπινγκ με την παρέα σου και να απαθανατίσεις τη μοναχική δύση του ήλιου που σε αποχαιρετά ή να μείνεις σε υπερπολυτελή σουίτα εκεί όπου σκάει το κύμα, να βρεθείς με τα πόδια στις πιο απόμακρες παραλίες και να κολυμπήσεις παρέα με δελφίνια ωσότου σε αποχαιρετήσουν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους; Χαλκιδική. Θέλεις σε λίγη μόνο ώρα να εξαφανιστείς μακριά από τη φασαρία της πόλης και να ζήσεις το δικό σου μοναδικό καλοκαίρι; Χαλκιδική.

Η Χαλκιδική είναι κατά κάποιον τρόπο η καλοκαιρινή προέκταση της Θεσσαλονίκης, η ειδυλλιακή της πλευρά, εκεί όπου ατημέλητος κι έτοιμος να ξεχάσεις όσα σε βαραίνουν το χειμώνα που πέρασε αφήνεσαι στην αγκαλιά της θάλασσας, στις τόσες παραλίες που η κάθε μια σου χαρίζει απλόχερα τα μυστικά της, αλλά και στις αξιόλογες ορεινές διαδρομές που είναι από μόνες τους ένας σημαντικός εναλλακτικός τουριστικός «κανόνας».

Η Χαλκιδική έχει και τα κοσμικά της σημεία – και είναι πολλά. Beach bars – τα κοκτέιλ και η δυνατή μουσική που ξεχύνεται από τα ηχεία, οι ρακέτες κάτω από τον ήλιο, τα πολύβουα κλαμπ, τα κορίτσια με τα τατουάζ, οι κοσμοπολίτικες παραλίες με τις λουξ ξαπλώστρες, τα γυμνασμένα αγόρια, όλα τους συνθέτουν μια εικόνα που όλοι ονειρεύονται να γίνουν κομμάτι της.

Τα Φεστιβάλ της Χαλκιδικής κάθε χρόνο αποτελούν σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα, που συγκεντρώνουν μεγάλα σχήματα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Έχει όμως ειδικό ενδιαφέρον να γνωρίσετε την πραγματική Χαλκιδική και τους ανθρώπους της μέσα από το πλήθος εκδηλώσεων και πανηγυριών που γίνονται κάθε καλοκαίρι. Κι αν πάλι σας παρασύρει η νύχτα, θα δείτε την πιο όμορφη ανατολή της ζωής σας!

Και φέτος θα αψηφήσουμε τους μποτιλιαρισμένους δρόμους και θα απολαύσουμε τη φυγή στον δικό μας κοντινό Παράδεισο. Ζήτω το ελληνικό καλοκαίρι, και ζήτω και η τύχη που μας έφερε να ζούμε μέσα στην καρδιά του – και δίπλα στη Χαλκιδική!

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...