HomeUrbanitiesLife guideEvapollo | Μια νέα προσθήκη στην πόλη...

Evapollo | Μια νέα προσθήκη στην πόλη με ιστορία 35 χρόνων

Όπως όλες οι ωραίες ιστορίες, έτσι κι αυτή ξεκινάει με μια αγάπη. Της Εύας και του Απόστολου και της αγάπης των δύο για το ένδυμα. 1977 και το ζευγάρι αποφασίζει να φύγει στο Παρίσι για σπουδές πάνω στο σχέδιο μόδας. Έξι χρόνια μετά, επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγουν τη δική τους βιοτεχνία ενδυμάτων στην οδό Καλαποθάκη 20, με το όνομα των δύο γαλλιστί, Evapollo Clothing.

Όλα αυτά μέχρι το 2001, οπότε σταμάτησε η παραγωγή και ξεκίνησε η εισαγωγή των ρούχων από τη Γαλλία και η χονδρική πώληση, σε ένα νέο κατάστημα στην Πτολεμαίων. Αποτέλεσμα αυτών, ο χώρος στην Καλαποθάκη να μείνει για χρόνια ανεκμετάλλευτος . Στη συνέχεια, με την άνθιση του window shopping και των social media, η πώληση επέστρεψε και στο λιανικό εμπόριο, μέσω του Instagram..

Φτάνουμε αισίως στο 2018, όταν ο γιος, Σωτήρης, μαζί με την οικογένεια, αποφασίζουν να δημιουργήσουν κάτι καινούριο, στον επί σειρά ετών άδειο χώρο που φιλοξενούσε τους πάγκους και τα μηχανήματα παραγωγής της βιοτεχνίας. Στα πλαίσια, έτσι, της ανάπτυξης του τουρισμού της πόλης, της τοποθεσίας του κτιρίου και της συναισθηματικής αξίας του χώρου … δημιουργήθηκε ένας χώρος, που ο καθένας μπορεί να αισθάνεται σαν στο σπίτι του.

Μία νέα εποχή ξεκίνησε για τον 4
ο όροφο, στον αριθμό 20 της Καλαποθάκη. Εκεί, από τον Απρίλιο, σε περιμένουν 5 ξεχωριστά δωμάτια, με όλες τις ανέσεις και άμεση πρόσβαση στην πόλη, μιας και βρίσκεται στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης. Η διακόσμηση των χώρων κινείται σε industrial και minimal αισθητική, ενώ η ατμόσφαιρα παραπέμπει σε cozy διάθεση. Τα δωμάτια διαθέτουν κατά κύριο λόγο λευκές και παλ αποχρώσεις, με μοναδικά statement διακοσμητικά τη γκρίζα, ροζ ή κίτρινη πολυθρόνα κάτω από το παράθυρο και ένα item σε σχήμα χάρτη της Γης πάνω από το υπερυψωμένο και αναπαυτικό κρεβάτι. Το σημαντικότερο –ίσως- προσόν των evapollo spots είναι ότι επικρατεί απόλυτη ηρεμία και ησυχία στην περιοχή, παρ' ότι βρίσκεται δίπλα σε μεγάλες λεωφόρους. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το design και η διακόσμηση είναι επιμελημένα από την ίδια την οικογένεια, χωρίς την παρέμβαση κάποιου αρχιτέκτονα. Ακόμα, στον όροφο ακριβώς από κάτω βρίσκεται πλέον και το showroom της επιχείρησης Evapollo Clothing, όπου μπορούν να επισκεφτούν οι πελάτες των δωματίων και όχι μόνο.

Σκοπός των ιδιοκτητών είναι να δημιουργήσουν στους επισκέπτες τους ένα αίσθημα οικειότητας και την ανάγκη να ανακαλύψουν μόνοι τους τις ομορφιές και τα vibes της πόλης, κάτι που ήδη από το ξεκίνημά τους, φαίνεται πως έχουν καταφέρει.

Φωτογραφίες: Έκτορας Νικολάκης

Πληροφορίες:

Website: http://evapollo.gr/ (coming soon)

Booking.com: https://www.booking.com/hotel/gr/evapollo.el.html

AirBnB: https://www.airbnb.gr/users/show/253289473

Instagram: https://www.instagram.com/evapollo_skg/?hl=el

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...