HomeMind the artΜουσικήΕΚΜΕΚ με έναν “Άγγελο Ξένο”

ΕΚΜΕΚ με έναν “Άγγελο Ξένο”

Αλλαγμένοι και εξελιγμένοι δημιουργικά οι Εκμέκ κατάφερνουν να κρατάνε πάντα αμείωτο το ενδιαφέρον μας για τα τραγούδια τους. Ξεκίνησαν πατώντας στην ευφάνταστη διασκευή γνωστών τραγουδιών και καθιερώθηκαν ως μια από τις δυναμικές και εξωστρεφείς μπάντες, με ποικιλία στο ύφος και στον ήχο. Αυτή την Παρασκεύη 22/2 παρουσιάζουν σε ένα μοναδικό live στη GAIA το νέο τους τραγούδι με τίτλο «Άγγελος Ξένος». Ο Γιάννης Γκροσδάνης τους συνάντησε σε μια από τις πρόβες και μίλησε μαζί τους.

Νέο σινγκλ για τους ΕΚΜΕΚ. Τι αφηγείται ο Αγγελος Ξένος;
Αλκης: Τα τραγούδια είναι συνήθως ιστορίες. Αυτό είναι μια ιστορία για το ταξίδι μέχρι την ηρεμία και την γαλήνη. Αυτό το ταξίδι είναι ό,τι μας κάνει αυτό που είμαστε. Τουλάχιστον για όσο διαρκέσει αυτή η ηρεμία και μέχρι το επόμενο…

Εχετε ωριμάσει στον ήχο? Κατασταλαζετε από την δυναμική έκρηξη της αρχής της ιστορίας σας;Σάκης: Ισως στον ηχο να εχουμε ωριμασει αλλα σιγουρα δεν εχουμε κατασταλλαξει καπου. Μας αρεσει να πειραματιζομαστε και να δοκιμαζουμε νεες φορμες και ιδεες ετσι ωστε να διατηρουμε τη δυναμικη εκρηξη που ανεφερες.

Τι ετοιμάζετε παράλληλα με το νέο σινγκλ? Προγραμματίζετε κάποιες live εμφανίσεις? Υπάρχει νέος δίσκος στα σκαριά;
Σάκης: Ποτε δε σταματαμε να δουλευουμε πανω σε νεο υλικο και νεα τραγουδια. Η μπαντα διανυει μια περιοδο εμπνευσης και εγρηγορσης κατι που μας κανει να σκεφτομαστε και εναν δισκο μελλοντικα. Οσο για τις live εμφανισεις, την Παρασκευη 22 Φευρουαριου ειμαστε στο Γαια και σας περιμενουμε.

Αλέκος: Δοκιμάζουμε και κάποιες καινούργιες διασκευές οι οποίες θα συμπεριλαμβάνονται στο καινούργιο πρόγραμμα των Εκμέκ ευφάνταστα προσαρμοσμένες. Κυνηγάμε νέες προσεγμένες εμφανίσεις σε πιο οργανωμένους χώρους όσον αφορά τον ήχο αλλά και την ατμόσφαιρα και το ύφος του μαγαζιού. Μας συναρπάζει και η ιδέα της σταθερής παρουσίας όμως σ΄έναν χώρο ζεστό όπου θα μπορούμε να επικοινωνούμε με το κοινό πιο άμεσα. Ίδωμεν!

Τι αποτελεί έμπνευση για τα τραγούδια σας;
Αλκης: Η συγκίνηση έρχεται πάντα θέλεις δεν θέλεις είτε από αυτά που ζεις είτε από αυτά που ζούνε οι άλλοι και εσύ τα παρατηρείς. Η φαντασία και η δουλειά είναι νομίζω αυτά που κάνουν την διαφορά ανάμεσα σε ένα μέτριο και ένα καλό αποτέλεσμα.

Ζώντας πλέον στην καρδιά της λεγόμενης κρίσης υπάρχει κάτι που σας φοβίζει περισσότερο η είστε αισιόδοξοι γενικά;
Αλέκος: Αυτό που μας φοβίζει πιο πολύ μέσα σ΄όλη αυτή την ''νέα'' κρίση, λες και η Ελλάδα δεν ήταν πάντα μέσα σε μια κρίση, είναι η ερήμωση της απ΄τον νέο κόσμο και η ενδεχόμενη έλλειψη ονείρων για τον λαό της. Η αισιοδοξία και η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον όσο κι αν φαντάζει μακρινό, είναι απαραίτητη συνθήκη με τον εαυτό μας για την επιβίωση μας. Οπότε την θεωρούμε αυτονόητη και αδιαπραγματευτη. Είναι τα μόνα που δεν πρέπει να αφήσουμε να μας πάρουνε.

Σ.Σ. : Οι “Ekmek” είναι οι : Αλέκος Σπανίδης(τύμπανα), Σάκης Ραπτόπουλος (ακκορντεόν και πλήκτρα), Στέργιος Γιάννος(μπάσο), Αργύρης “Σπυρουλιν” Κρομμύδας (ηλ.κιθάρα, φυσαρμόνικα), Γιώργος Αβραμίδης(τρομπέτα), Άλκης Κανίδης (φωνή).

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...