HomeNewsroomΟ Δημήτρης Παπαϊωάννου και Έλληνες Δημιουργοί υποψήφιοι...

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και Έλληνες Δημιουργοί υποψήφιοι για ΕΜΜY

To Origins του Δημήτρη Παπαϊωάννου κατοχύρωσε έξι υποψηφιότητες στα περιβόητα βραβεία EMMY.

Οι πρώτοι Ευρωπαϊκοί Αγώνες έλαβαν χώρα στο Μπακού το καλοκαίρι του 2015. H Tελετή Έναρξης των αγώνων έφερε την ονομασία Origins και πραγματοποιήθηκε υπό την υπογραφή του εξαίρετου σκηνοθέτη/ χορογράφου Δημήτρη Παπαϊωάννου. Γνωστός για την
Ομάδα Εδάφους αλλά και πλήθος χοροθεατρικών παραγωγών σε Ελλάδα και εξωτερικό, από τους πλέον ξεχωριστούς σκηνοθέτες του τόπου αλλά επίσης γνωστός για την σκηνοθετική επιμέλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ανέλαβε αυτήν την νέα ευρωπαϊκή πρόκληση συγκροτώντας στην προσπάθεια του μία δυνατή ομάδα εξήντα Ελλήνων δημιουργών προερχόμενοι από πλήθος ειδικοτήτων για να κάνουν πραγματικότητα για άλλη μία φορά το φαντασμαγορικό του όραμα.


Λίγους μήνες μετά την πετυχημένη διοργάνωση, το δημιούργημα του και ο ίδιος, κερδίζουν πολλαπλές υποψηφιότητες για τα διεθνώς αναγνωρισμένα βραβεία EMMY που θα λάβουν χώρα φέτος την 1η Μαΐου.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Παπαϊωάννου μαζί με τον Greg Breakell βρίσκονται υποψήφιοι στην κατηγορία της Σκηνοθεσίας (special class), ενώ επίσης μοιράζεται ο ίδιος την υποψηφιότητα για Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Σκηνικό Σχεδιασμό και Σκηνική Διεύθυνση μαζί με τους Θανάση Δεμίρη, Michael Curry και Nicholas Mahon. Ακολουθεί η διπλή υποψηφιότητα των Θεόδωρο Κουρεντζή και Βαγγελίνο Κουρεντζή στην κατηγορία της Μουσικής Σύνθεσης, οι Τίνα Παπανικολάου και Louise Story στην κατηγορία Βοηθού Σκηνοθέτη αλλά και για τον φωτισμό κατέχουν υποψηφιότητες από την συγκεκριμένη τελετή οι Robert Dickinson, Travis Hagnebuch, Charles Dabezies και Ted Wells.

Υποψήφιοι για το Βραβείο Κοστουμιών είναι ο Άγγελος Μέντης μαζί με την Yashi και την Paula Ryan, ενώ επίσης για το βραβείο της ηχογραφημένης και ζωντανής μίξης ήχου είναι και πάλι υποψήφιοι συντελεστές του Origins, οι Cristian Kaestner, Paul Koemans, Richard Sharrat, Dino Suceska, Scott Willsallen και Justin Arthur.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα σύντομα.


Related stories

Κριτική Βιβλίου | Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί»....

Οριακά πέρασε τη βάση η καθαριότητα, τα ΜΜΜ και η εικόνα της πόλης από τους επισκέπτες της

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών έθεσαν τον πήχη...

Ο ιδρυτής των Cult Battles ετοιμάζει το απόλυτο 80s party

Ο θεματοφύλακας της νοσταλγίας των 80s ετοιμάζει το απόλυτο...

10 λόγοι για να είμαστε στο 3ο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων που ξεκινάει σήμερα!

Οι διοργανωτές, Νικόλας Μαραγκόπουλος και Δόμνα Χουρναζίδου (εταιρεία θεάτρου...