HomeMind the artΘέατρο"Δες το Θετικό" παρέα με τον Λάμπρο...

"Δες το Θετικό" παρέα με τον Λάμπρο Φισφή

Ο δημοφιλής Λάμπρος Φισφής έρχεται στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο θέατρο Κολοσσαίο, για μία και μοναδική παράσταση stand up comedy την Παρασκευή 3 Μαρτίου και το Σάββατο 4 Μαρτίου. Δες το θετικό μας λέει στον τίτλο, κι εμείς συνομιλήσαμε μαζί του για να μάθουμε πώς να βλέπουμε την καθημερινότητα με.. άλλο μάτι.

Πόσο θετικά μπορούμε να δούμε τα πράγματα σήμερα; Είναι προτροπή ο τίτλος της stand up comedy παράστασης που παρουσιάζετε; Η παράσταση έχει να κάνει με την δική μου προσπάθεια να δω τα πράγματα θετικά. Αν και στο 90% της παράστασης απλά γκρινιάζω για λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι είναι ωραίο να βλέπουμε και να αντιλαμβανόμαστε κάποια θετικά μέσα στη μέρα μας για να φέρουμε μια ισορροπία.

Με ποιον τρόπο λειτουργείτε ετοιμάζοντας μια παράσταση; Από τι εμπνέεστε; Υπάρχουν θέματα που κυρίαρχα σας ενδιαφέρουν; Εμπνέομαι από την καθημερινότητα. Και συγκεκριμένα από τα απλά πράγματα που κάνουμε και βιώνουμε. Μια επίσκεψη στην παραλία, η αγορά μιας ηλεκτρικής σκούπας, ο μεσημεριανός ύπνος. Ψάχνω μέσα σε αυτά να βρω την κωμωδία και να μιλήσω για πράγματα που όλοι κάνουμε αλλά δεν τους δίνουμε ιδιαίτερη κωμική σημασία.

Πόσο χώρο αφήνετε στον αυτοσχεδιασμό επί σκηνής; Μου αρέσει πολύ να μιλάω με το κοινό στην παράσταση και να το γνωρίζω. Να ανταλλάσουμε απόψεις και ιστορίες. Είναι κάτι που για εμένα κάνει την κάθε παράσταση διαφορετική. Να τονίσω ότι όταν λέω «μιλάω με το κοινό» δεν εννοώ το κάνω ρεζίλι. Συνήθως αυτοί με τους οποίους έχω μιλήσει είναι οι πρώτοι που θα έρθουν στο τέλος να μου μιλήσουν. Πάντως το stand up comedy είναι κατά βάση σενάριο και το κομμάτι του αυτοσχεδιασμού δεν ξεπερνάει το 5% της παράστασης.

Βάζετε όρια στον εαυτό σας; Έχετε αυτολογοκριθεί ποτέ; Αν ναι, πάνω σε τι; Στόχος μου είναι να διασκεδάσω τον κόσμο. Και για να γίνει σωστά αυτό πρέπει στα περισσότερα αστεία να γελάει το μεγαλύτερο μέρος του κοινού. Δεν αυτόλογοκρίνομαι αλλά μπορεί να μην ξαναπώ κάποιο αστείο που αρέσει σε λίγους και να βάλω στη θέση του κάτι με το οποίο γελάνε πιο πολλοί. Σχετικά με τα όρια αυτό που κάνω είναι να τηρώ στη σκηνή τα όρια που έχω και στην κανονική μου ζωή. Δεν αλλάζω τα όρια επειδή κάνω κωμωδία.

Είναι το stand up κάτι που αγαπάνε οι Έλληνες; Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες έχουν αγκαλιάσει το stand up comedy και το έχουν κάνει μέρος της διασκέδασής τους. Το stand up comedy έχει εξαπλωθεί παντού και οι παραστάσεις όλο και πληθαίνουν. Οπότε νομίζω ότι προς το παρόν το αγαπάνε και χρόνο με το χρόνο φαίνεται να το αγαπάνε όλο και πιο πολύ.

Το κοινό στις περιοδείες αντιδρά με τον ίδιο τρόπο που αντιδρά το κοινό της Αθήνας; Κάθε κοινό είναι διαφορετικό. Ακόμα και μέσα στην Αθήνα θα πετύχεις πολλά διαφορετικά κοινά. Οι διαφορές δεν είναι τεράστιες ανάμεσα στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις αλλά είναι κάτι που πρέπει να υπολογίσεις ώστε να σχεδιάσεις την παράσταση με τον καλύτερο τρόπο. Κάτι βασικό ας πούμε είναι όταν μεγάλο μέρος του κοινού δεν έχει ξανά δει stand up comedy live και στην αρχή είναι επιφυλακτικό. Αλλά πολύ γρήγορα χαλαρώνουν και περνάνε καλά.

Αν χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας με πέντε επίθετα ποια θα ήταν αυτά; Ένας από τους λόγους που παράτησα αυτό που είχα σπουδάσει είναι επειδή πήγαινα σε συνεντεύξεις και με ρωτούσαν τέτοιες ερωτήσεις. Οπότε δεν θα απαντήσω. Επίσης δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις όπως «Αν ήσασταν ζώο τι ζώο θα ήσασταν;» ή «Που βλέπετε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια;»

Ποια είναι τα πλάνα σας για το παρόν και το μέλλον; Τα άμεσα σχέδια είναι η περιοδεία σε όλη την Ελλάδα που έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο. Μέσα στο Μάρτιο θα πάω σε αρκετές από τις πόλεις της Β. Ελλάδας. Στο προσεχές μέλλον έρχεται ο τρίτος κύκλος του BIG TALK στο netwix.gr και για του χρόνου τον Οκτώβριο σχεδιάζουμε μια σατυρική θεατρική παράσταση που θα ανέβει στο θέατρο Βέμπο.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 150

Τηλέφωνο: 2310 844415, 2310 834996

Παρασκευή 03 Μαρτίου 2017, ώρες: 21:15

Σάββατο 04 Μαρτίου 2017, ώρες: 21:15

Εισιτήρια

Προπώληση: 10€

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...

Κριτική Βιβλίου | Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί»....