HomeΘέματαCU7ply project

CU7ply project

Το “CU 7Ply project” διοργανώνεται για έβδομη χρονιά από την Propaganda με μεγάλο χορηγό το CU και την υποστήριξη του Monster Energy. Φέτος, από τις 19 έως τις 20 Μαίου το CU 7Ply project, για να γιορτάσει τα 7 του χρόνια επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, όπου διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2006.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της street culture που γίνεται στην χώρα μας, παίρνει φέτος πανελλαδικό χαρακτήρα αφού ταξίδεψε πρώτα σε Λάρισα, Πάτρα και Αθήνα προκειμένου να γίνουν τα προκριματικά ώστε να οι καλύτεροι skaters να ανανεώσουν το ραντεβού τους για τις 19 και 20 Μαΐου στον πολυχώρο Vilka Area.

 Αλλά το CU 7Ply project δεν είναι μόνο skate! Σε μία εικαστική δημιουργία πάνω στα επτά φύλλα ξύλου που σχηματίζουν τις σανίδες του skateboard από όπου προκύπτει και η ονομασία του CU 7Ply project, περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα αναγεννημένα τους skateboards  με μοναδικό περιορισμό την απαραίτητη χρήση της σανίδας στο έργο τους. Το φεστιβάλ αποτελεί πλατφόρμα συνεύρεσης καλλιτεχνών από όλη την χώρα μας αλλά και από το εξωτερικό και οι σανίδες του skateboard πηγή καινοτόμου δημιουργίας!

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε ποιος από τους 29 skaters θα πάρει την πρώτη θέση στον τελικό του CU@ the Stairs Street contest και φυσικά στο καθιερωμένο διαγωνισμό του Mini Ramp. Να σημειωθεί ότι τα συνολικά χρηματικά έπαθλα φτάνουν τα 5000€!

Μαθήματα σχετικά με τις βασικές αρχές του skateboard στο Rollin School θα πραγματοποιηθούν από επαγγελματίες της Propaganda τις πρωινές ώρες στον χώρο του φεστιβάλ στην Θεσσαλονίκη στις 19 και 20 Μαΐου σε ειδική ράμπα για αρχάριους.
Αναπόσπαστο κομμάτι του φεστιβάλ αποτελεί και η έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στα πλαίσια του φεστιβάλ με σκοπό παρουσιάσει μια διαφορετική οπτική πάνω στο skateboard, αλλά και την street κουλτούρα γενικότερα!

Επιπλέον, κατά την διάρκεια του διημέρου στην Θεσσαλονίκη στις 19 και 20 Μαΐου, θα παρουσιαστεί ένα μοναδικό Graffiti performance από την ομάδα του the Box Gallery σε ειδικά διαμορφωμένο τοίχο, το οποίο θα επιμεληθούν οι καλύτεροι Έλληνες graffiti artists.

Οι μουσικοί που θα εμφανιστούν είναι το hip hop συγκρότημα MY BOOM RAISE THE DEAD(ATH) , Ο DJ WAIF με me hip hop και funk, τα ΤΙΓΡΕ ΣΠΟΡΑΚΙΑ (ATH), ο DJ SPAD (SKG) με rock καταβολές, ο DJ NUFF και το crew των PONY LICKS με drum n bass and dubstep ήχους, οι ZOLTAN TRIBE SOUND SYSTEM (SKG) , οι GRAIN OF SENSE (SKG) με ηλεκτρικό post rock ήχο, οι VIPER VIKINGS(SKG) με electro pop εκρήξεις και οι μοναδικοί Γάλλοι DIRTY PHONICS σε μοναδικό show με ότι ποιο φρέσκο έχει να παρουσιάσει η ευρωπαϊκή σκηνή της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Και όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CU 7Ply project 2012 επισκεφτείτε την την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...