HomeCinemaΕξώστης ΘΟ ελληνικός κινηματογράφος ταξιδεύει σε Βερολίνο, Ρότερνταμ...

Ο ελληνικός κινηματογράφος ταξιδεύει σε Βερολίνο, Ρότερνταμ και Σάντανς!

Μια σπουδαία διάκριση περιμένει το ελληνικό σινεμά και τον Σπύρο Σταθουλόπουλο, το νεαρό σκηνοθέτη που αγαπήθηκε πριν μερικά χρόνια στην Θεσσαλονίκη και στις Κάννες με το εντυπωσιακό PVC-1. Ο Σταθουλόπουλος θα παρουσιάσει στο επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Βερολίνου σε παγκόσμια πρεμιέρα τη νέα του ταινία με τίτλο Μετέωρα.

Η ταινία, που αποτελεί συμπαραγωγή Ελλάδας και Γερμανίας, αφηγήται την ιστορία ενός Έλληνα μοναχού κατά τον 12ο αιώνα που ενώ μονάζει στο γνωστό μοναστικό συγκρότημα θα γνωρίσει τον πειρασμό στο πρόσωπο μιας Ρωσίδας καλόγριας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Ταμίλα Κουλίεβα και ο Τheo Alexander, γνωστός από την παρουσία του στην τηλεσειρά True Blood.

Παράλληλα σε ένα άλλο Φεστιβάλ αυτό του Ρότερνταμ έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή των Γ. Λάνθιμου με τις Άλπεις και Φ. Τσίτου από τον Άδικο Κόσμο στο τμήμα Spectrum, ένα πανόραμα ταινιών που έχουν ξεχωρίσει σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ, ενώ συμμετέχουν ήδη ο Εκτορας Λυγίζος με την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία Το Παιδί Τρώει το Φαγητό του Πουλιού στο τμήμα Work in Progress και η Αθηνά Τσαγγάρη και ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, οι οποιοί θα παρουσιάσουν τα νέα τους πρότζεκτ στο τμήμα CineΜart του Ρότερνταμ.

Τέλος μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται η προβολή του L του Μπάμπη Μακρίδη στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Σάντανς. Το L είναι η πρώτη ελληνική ταινία που συμμετέχει στο διαγωνιστικό του Σάντανς.

Related stories

Κλείνει ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία του κέντρου

Λατρεύτηκε από τις παρέες νέων κι όχι μόνο! Τα...

Οι ταινίες της εβδομάδας 28.03-03.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια την εβδομάδα...

Στην οδό Αρμενοπούλου, ο Gaetano μας ταξιδεύει στην σιτσιλιάνικη επαρχία

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου / Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Αρμενοπούλου 27,στην καρδιά...

Ο Εξώστης ρωτά, οι συγγραφείς απαντούν | Λάζαρος Αλεξάκης

    επιμέλεια στήλης: Φανή Χατζή Κάθε εβδομάδα ένας/μία συγγραφέας απαντά σε...

Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά: Μία ανάπλαση που… άργησε πολύ

Ήταν Νοέμβριος του 2021, στη δεύτερη δύσκολη χρονιά της...