HomeMind the artΜουσικήΣαλάτα με καλώδια

Σαλάτα με καλώδια

Δε συμβαίνει συχνά να φιλοξενεί η πόλη μουσικά γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας, την εβδομάδα που διανύουμε όμως (17-21 Οκτωβρίου) έρχεται στο χώρο της ΔΕΘ η World Music Expo, η μεγαλύτερη θεματική έκθεση παγκοσμίως για τις μουσικές του κόσμου. Οκ, μπορεί να μην αφορά άμεσα την ηλεκτρονική μουσική που είναι το μεράκι μου, όμως κανένας επαγγελματίας ή αληθινός φίλος της μουσικής δε μπορεί να την αγνοήσει.

Με περισσότερους από 2.500 συμμετέχοντες από 100 χώρες, 300 καλλιτέχνες, ισάριθμους δημοσιογράφους και 12 χιλιάδες επισκέπτες που θα έρθουν απ' όλο τον κόσμο, οργανώνεται για πρώτη φορά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη τοποθετώντας τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της διεθνούς μουσικής σκηνής – έστω για λίγες μέρες. Δε σε χάλασε. Απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες της μουσικής (καλλιτέχνες, παραγωγούς, managers, δισκογραφικές εταιρίες), που θέλουν να δημοσιοσχετιστούν όσο και στο κοινό που ενδιαφέρεται για τη μουσική.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αφορά κυρίως αυτούς που δουλεύουν με τη μουσική, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με το εμπορικό κομμάτι της μουσικής αγοράς αλλά και να συμμετέχουν σε διάφορα ενδιαφέροντα σεμινάρια, ενημερωτικές εκδηλώσεις και debate. Ειδικοί απ' όλο τον κόσμο θα αναλύσουν επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τη βιομηχανία σε όλα της τα επίπεδα, όπως π.χ τα πνευματικά δικαιώματα, τους τρόπους προώθησης της μουσικής αλλά και η σχέση των mobile apps με αυτή. 

Τα βράδια όμως, οι πύλες ανοίγουν για το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πάνω από 50 συγκροτήματα από τις 5 ηπείρους, σε 7 διαφορετικές σκηνές της πόλης, ενώ θα διοργανωθούν και 2 βραδιές με DJ's που θα ξεκινούν μετά τα βραδινά κονσέρτα και θα γίνουν στο Kitchen Bar στο λιμάνι. Παράλληλα, για 3 μέρες θα προβάλλονται ταινίες σε συνεργασία με το International Music + Media Centre. Συνολικά θα προβληθούν 17 μουσικά ντοκιμαντέρ με 2 ελληνικές συμμετοχές. Ενδιαφέρον. 

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα εκδοτήρια της Αριστοτέλους αλλά και στα γραφεία της HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 154). Οι τιμές είναι 17 ευρώ για το ημερήσιο και 40 για το διαρκείας, αν είσαι όμως τυχερός φοιτητής είναι 10 και 25 ευρώ αντίστοιχα. Είναι πολύ σημαντική έκθεση ούτως ή άλλως και το γεγονός ότι γίνεται στην πόλη μας την κάνει δυο φορές σημαντική.  Η επιτυχία της και κατ' επέκταση η πιθανότητα επανάληψης της κάποια απ' τις επόμενες χρονιές εξαρτάται απ' το πως θα την υποδεχτούμε και θα τη στηρίξουμε όλοι εμείς. Ναι. Μπορούμε όλοι μαζί να διώξουμε την κακή μουσική απ΄την πόλη. Ισχύς εν τη ενώσει και άλλα τέτοια…τα λέμε εκεί..

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...