HomeCinemaΕξώστης ΘΞενοδοχείο για τέρατα

Ξενοδοχείο για τέρατα

(Hotel Transylvania)

Animation, 2012 , ΗΠΑ, 91 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γκέντι Ταρτακόφσκι

Με τις φωνές των: Άνταμ Σάντλερ, Σελίνα Γκόμες, Κέβιν Τζέιμς, Στιβ Μπιουσέμι

Ο Δράκουλας έχει καλέσει στο πολυτελές ξενοδοχείο του μερικά από τα πιο διάσημα τέρατα του κόσμου για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 118α γενέθλια της κόρης του Μέιβις. Για τον Δράκουλα, η φιλοξενία όλων αυτών των θρυλικών τεράτων κάθε άλλο παρά πρόβλημα είναι. Όμως, το ιδανικό αυτό σκηνικό κινδυνεύει να καταρρεύσει εξαιτίας της παρουσίας ενός κοινού θνητού.

Θησαυρός αποδείχθηκε το θέρετρο του Κόμη για τα Studio της Sony Pictures Animation. O αφηγηματικός ρυθμός είναι γρήγορος και σε γοτθικά μοτίβα με ευρηματικές στιγμές σαρκασμού απέναντι στους ήρωες. Μέσα από τα στοιχεία μαύρης κωμωδίας και τα μηνύματα της διαφορετικότητας ο Δράκουλας δίνει το δικό του ρεσιτάλ. Ένας υπερπροστατευτικός πατέρας στα όρια της καρικατούρας, βρίσκει τον ιδανικό του εαυτό συντροφιά με τη φωνή του Άνταμ Σάντλερ. Μέχρι και τα τέρατα χρειάζονται ξεκούραση και η ανθρώπινη φύση ταυτίζεται με την αληθινή απειλή στα μάτια τους. Δίχως συναρπαστικές καινοτομίες, η οπτική γωνία τους εν τέλει έχει ενδιαφέρον.
Το κέφι και ο χρωματιστός χαρακτήρας συντελούν σε ένα απολαυστικό φίλμ που θα μπορούσε να ξεχωρίσει στο είδος του μόνο μακριά από κλισέ και χαρακτηριστικές για τη σφαίρα του animation συμβάσεις. Αν η εμπειρία του θεατή στην αίθουσα είναι άκρως διασκεδαστική ωστόσο οι περιπέτειες των θρυλικών τεράτων δεν καταφέρνουν να κάνουν τη μεγάλη υπέρβαση, στα πρότυπα που έθεσε στο Frankenweenie ο Μπάρτον ή το Paranorman. Το φινάλε κορυφώνει το ψυχαγωγικό πακέτο και η τρισδιάστατη version σίγουρα χαρακτηρίζεται περιττή. Το Hotel Transylvania αιφνιδιάζει ευχάριστα όμως λείπει η τόλμη.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...