HomeCinemaΕξώστης ΘΤι θα δούμε στους κινηματογράφους

Τι θα δούμε στους κινηματογράφους

Καλοκαίρι 2012

Και ενώ το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά ο Εξώστης κλείνει και πάλι ραντεβού στις αίθουσες για τις πολυαναμενόμενες πρεμιέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου. Σε θερινά και κλιματιζόμενα multiplex υπάρχουν αρκετές ταινίες που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα.

Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων
Ναι, ναι, ναι! Ο Σκρατ και το κυνήγι του βελανιδιού συνεχίζονται σε μια ακόμα ταινία Ice Age. Και φυσικά άλλη μια απολαυστική περιπέτεια του Μάνι, του Σιντ και του Ντιέγκο στις θάλασσες της υφηλίου. Ας ελπίσουμε να είναι μια ταινία το ίδιο αστεία όσο και οι προηγούμενες. (Αναμένεται στις 5.7.2012)

The amazing Spiderman
Ακόμη πιο ανθρώπινος και με πιο ρεαλιστική προσέγγιση ο νέος Σπαϊντερμαν που ανανεώνει το καστ του με τους Άντριου Γκάρφιλντ και Έμα Στόουν ως το ερωτικό του ενδιαφέρον. Αν ο Σαμ Ραίμι κερδίσει το νέο στοίχημα ο ιστός της σούπερ αράχνης θα μας τυλίξει στο σινεμά! (Αναμένεται στις 12.07.2012)

Αβραάμ Λίνκολν: Κυνηγός Βρικολάκων
Προκαλεί ήδη συζητήσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και θεωρείται η πιο περίεργη και πολυαναμενόμενη ταινία της καλοκαιρινής σεζόν. Τώρα το αν ο Τιμούρ Μπαμπέτοφ θα καταφέρει να σώσει τις ΗΠΑ από τα βαμπίρια με τον σπουδαίο προέδρο της χώρας Αβράαμ Λίνκολν είναι άλλο θέμα. (19.07.2012)

Ο δικτάτορας
Κάθε νέα ταινία του Σάσα Μπάρον Κοέν είναι ένα εξωφρενικό γεγονός. Και ταυτόχρονα μια νέα πρόκληση ακόμα και για τον ίδιο. Εμπνεόμενος από όλα τα μιλιταριστικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής (και κυρίως τον Μουαμάρ Καντάφι), ο κωμικός ερμηνεύει έναν δικτάτορα που κάνει ότι περνά από το χέρι του για να εξασφαλίσει ότι η αγαπημένη του χώρα δεν θα γίνει ποτέ δημοκρατία. (19.07.2012)

Το δικό μας Βαλς
Η Σάρα Πόλεϊ είχε κάνει την υπέρβαση στο συγκινητικό και τρυφερό Away from Her. Στο Take this Waltz ενώνει δύο αγαπημένους μας ηθοποιούς: τη Μισέλ Γουίλιαμς και τον Σεθ Ρόγκεν σε μια ιστορία αγάπης μεταξύ μιας παντρεμένης γυναίκας και ενός καλλιτέχνη γείτονά της. Ένα πιθανό οσκαρικό χαρτί για το 2013? (23.08.2012)

Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή
Αν και κυκλοφορεί στην Ελλάδα με καθυστέρηση ενός μήνα (στην Αμερική θα ξεκινήσει προβολές από τα τέλη Ιουλίου) το «τέλος» της τριλογίας του Σκοτεινού Ιππότη υπόσχεται να είναι πιο εντυπωσιακό, πιο συγκλονιστικό και πιο ενδιαφέρον από τα άλλα. Με τον Μπρους Γουεϊν – Μπάτμαν πιο τρωτό, πιο συναισθηματικά τσακισμένο ενάντια στον Μπεϊν και στην Κατγουμαν. (23.08.2012)

Και κλασικές επανεκδόσεις

Φυσικά το κινηματογραφικό καλοκαίρι μας έχει κλείσει ραντεβού και με αρκετές αγαπημένες κλασικές ταινίες. Και φανταστείτε τι ραντεβού θα είναι αυτό όταν έχεις μπροστά σου την Τζίλντα, το Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές, τον Εραστή της Κομμώτριας, τα Κόκκινα Παπούτσια, την Γκαρσονιέρα και το Μερικοί το Προτιμούν Καυτό. Μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι από όσες κλασικές ταινίες αναμένουμε στην Θεσσαλονίκη μέσα στο καλοκαίρι!

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...