HomeUrbanitiesΤα ζαχαροπλαστεία με τα πιο ζουμερά μελομακάρονα...

Τα ζαχαροπλαστεία με τα πιο ζουμερά μελομακάρονα και τους πιο αφράτους κουραμπιέδες στη Θεσσαλονίκη

Ο Εξώστης έχει καταστήσει σαφές γενικότερα ότι προτιμά οτιδήποτε παλιό, απλό και παραδοσιακό, περισσότερο από τις σύγχρονες, παροδικές τάσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα γλυκά και μάλιστα, τα χριστουγεννιάτικα.

Μέσα από τα social media, σας καλέσαμε να μας βοηθήσετε να βρούμε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα και κουραμπιέδες κι εσείς ανταποκριθήκατε με μεγάλη χαρά. Από συνοικιακούς φούρνους μέχρι λουσάτα ζαχαροπλαστεία, γυρνάμε, δοκιμάζουμε και επιλέγουμε τα μελομακάρονα που συζητήθηκαν!

*Τα ρεπορτάζ αγοράς είναι επιλογές των συντακτών και των αναγνωστών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Μελομακάρονα

Zάχαρη

Το κλασικό χριστουγεννιάτικο γλυκό, πλούσιο σε μέλι, καρύδια και άρωμα από γαρύφαλλο και κανέλλα, το βρίσκεις παντού και με διαφορετικές …προσεγγίσεις, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να τα περιλούζουν με σοκολάτα.

Βle

Μέσα από το γκάλοπ μας, αδιαμφισβήτητα ήρθε πρώτο σε προτάσεις το ζαχαροπλαστείο Ζάχαρη επί της Λόρδου Βύρωνα στο κέντρο, και όχι άδικα αφού τα μικρά, σε μέγεθος μπουκιάς, μελομακάρονά του είναι διάσημα στην πόλη μας: πάντοτε φρέσκα, τραγανά και με σωστή ποσότητα σε μέλι. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που επιμένουν κλασικά, επιλέγοντας για τα μελομακάρονά τους μεγάλα ζαχαροπλαστεία, όπως ο Τερκλενλής, η Εστία, ο Μίλτος και ο Χατζηφωτίου, Αλεξούδας, Ble, Κωνσταντινίδης, Παραδοσιακό, αλλά και τον Εμμανουήλ Μπεζέ και το Il Panino.

Δεληγεωργάκη

Άλλοι, περισσότερο επιλεκτικοί, βρίσκουν τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών σε πιο μικρά ζαχαροπλαστεία, που όμως δε στερούνται ποιότητας και (συνήθως) είναι και πιο οικονομικά. Ακούσαμε τις προτάσεις σας για τα μελομακάρονα από τους: Ήλιο στο κέντρο,  Bravo στην Κάτω Τούμπα, Candy’s,  Loryan, Δεληγεωργάκη, Πασπαρτού στην Αγίου Δημητρίου, Ουζουνιάν στη Λέοντος Σοφού, Τάσος στη Σταυρούπολη, Μελίρρυτον, Κούκος στη Δωωεκανήσου, Στρατής Γλυκισματοπωλείον, ο Κυφωνίδης στη Μαρτίου, ο Μπουρλής, ο Γαβανάς στη Μπότσαρη, Δια χειρός Ρεσινιώτου, Τουρλή στη Μπότσαρη, Διαμαντάκης στην Περαία, Fk Γλυκοπωλείο, Forest στο κέντρο, Μουρούζης στο κέντρο, Τιτάνια στο κέντρο, Magnolia στη Νεάπολη, Καραίσκος στο κέντρο.

Citron Pâtisserie – Viennoiserie

Συνεχίζουμε με Καραγιάννης, Sugarella, Στέλιος στο Ωραιόκαστρο, ο Φούρνος στη Μαρτίου, Πορφυρίδης στην Αγίας Σοφίας, Αμπεριάδης στην Καλαμαριά, Buchee στις Συκιές, Farina Casa στην Καλαμαριά, Βασιλειάδης, Γούσιος στη Βασιλίσσης Όλγας, Τάσος Αυγερινός, Citron στην Πολίχνη, Ελληνικόν, Φλαμούρη, Maraskino, La Fornaretta, Κόκκινος Φούρνος στη Ροτόντα, Artogallery στους Αμπελόκηπους και Μιχαηλίδης στην Τούμπα.

Κουραμπιέδες

Δεληγεωργάκη

Λίγοι είναι οι άνθρωποι που δεν τους αρέσουν τα μελομακάρονα. Σε αυτούς όμως αρέσουν σίγουρα οι κουραμπιέδες. Ποιος μπορεί άλλωστε να αντισταθεί σε έναν ολόφρεσκο κουραμπιέ, που μοσχομυρίζει βούτυρο γάλακτος και καβουρδισμένο αμύγδαλο, ολόκληρος βουτηγμένος στην άχνη; Κανείς! Κι έτσι, δε γινόταν να μη ζητήσουμε τις δικές σας προτάσεις, στις οποίες συγκλίνατε πολλοί.

Φωτογραφία

Με νικητή το ξακουστό ζαχαροπλαστείο της Αγίας Σοφίας, που έγινε γνωστό για τα λουκούμια του, το Δεληγεωργάκης και φτιάχνει κουραμπιέδες που μοσχοβολούν φρεσκάδα και φέρνουν ρίγη συγκίνησης σε κάθε δαγκωματιά, ακολούθησαν πολλοί άλλοι: ο Τάσος στο Πανόραμα με το φρέσκο βούτυρό του, η Ζάχαρη που φτιάχνει με μεράκι τα πάντα, η Εστία με τις ιδιαίτερες εναλλακτικές συνταγές της, ο Δημητρακάς στους Αμπελόκηπους, το Zucchero στην Άνω Πόλη, η Sugarela, το Mrs Candy επί της Ανθέων, το Χίλτον, το Αβέρωφ, του Πισκάνα στην Τούμπα, του Τουρλή στη Μπότσαρη, ο Σαφέτης στην Ευκαρπία, αλλά και οι ασφαλείς και παραδοσιακές επιλογές του Χατζηφωτίου, του Μουρούζη, του Μίλτου και το Αλεξούδα.

Ανάμεσα σε όλες τις παραπάνω προτάσεις, βέβαια, δεν ήταν λίγοι αυτοί που θέλησαν να …παινέψουν το σπίτι τους και να δηλώσουν τους δικούς τους, «σπιτίσιους» κουραμπιέδες ως τους πιο λαχταριστούς και μυρωδάτους!

 

Related stories

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...

Κλείνει το ιστορικό ζαχαροπλαστείο του «Τερκενλή»

Το κατάστημα που έχει γράψει τη δική του πολυετή...

Καλοκαιρινή αναμπουμπούλα στα θεσσαλονικιώτικα ραδιόφωνα με ανατροπές

Αυτό είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ανατρεπτικά ραδιοφωνικά...

Κριτική Βιβλίου | Paul Auster «Αιματοβαμμένο έθνος»

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Paul Auster «Αιματοβαμμένο έθνος». Μετάφραση Ιωάννα Ηλιάδη. Εκδόσεις...

«Ραγισμένοι»: ένα βιβλίο για ραγισμένες ψυχές.

γράφει η Σοφία Μαχαίρα Ολοκληρώνοντας αυτό το βιβλίο ένιωσα και...