HomeΘέματα"A 4 M" Street art exhibition

"A 4 M" Street art exhibition

Το The Box Gallery αγκαλιάζοντας τον οικουμενικό χαρακτήρα της Street Art σκηνής σαν ένα κοινό σημείο αναφοράς ανθρώπων από διαφορετικούς περιβάλλοντες χώρους, με διαφορετική αισθητική και διαφορετικά ερεθίσματα αλλά με κοινό σκοπό την προώθηση της τέχνης του δρόμου που εκπροσωπούν, φιλοξενεί πέντε καλλιτέχνες που τα τελευταία χρόνια δρουν και δημιουργούν στην Αθήνα.

Οι καλλιτέχνες Cacao Rocks, Gallas George, Fors, Wild Drawing και Ανδρέας Χρονόπουλος, έρχονται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρουσιάσουν για πρώτη φορά έργα τους, στην ομαδική έκθεση Α4Μ δίνοντας μια γεύση από το εικαστικό σύμπαν της Street Art σκηνής της Αθήνας.

Η έκθεση που επιμελείται ομάδα του Stigma Lab αποκαλύπτει, μέσα από το έργο των πέντε χαρακτηριστικών εκπροσώπων της Αθηναϊκής Street Art σκηνής, τους βασικούς κώδικες του ξεχωριστού αυτού εικαστικού ιδιώματος.

Ο Cacao Rocks, ελληνογάλλος street artist συνεχιστής της figuration libre, επηρεασμένος από την ελληνική μυθολογία και τα cartoon.
O George Callas έχει εμμονή με την ποπ τραγουδίστρια Madonna και αναπαράγει την φιγούρα της στους δρόμους της Αθήνας με μοναδικό τρόπο.
Ο Alex Fors Kataras, ελληνοϊσπανός designer kai muralist – μέλος του 101 crew παρουσιάζει εικονογραφίες του ζωϊκού Βασιλείου σε διάφορες συνθέσεις.
O Wild Drawing κατάγεται από το εξωτικό Bali αλλά τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ζωγραφίζει στους δρόμους με στοιχεία φωτορεαλισμού και comics στα έργα του.
O Ανδρέας Χρονόπουλος ζει μεταξύ Αθήνας και Ρώμης και δουλεύει ως freelance illustrator. Τα σχέδια του είναι μια μίξη σουρεαλισμού και cartoon αισθητικής. Είναι μέλος του Studio Pilar της Ρώμης και της ομάδας BA17.

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 11:00 – 15:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 15:00 17:30-21:00

Απελλού 6
Τηλ: 2313050315 / 6949734505
E-mail: [email protected]

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...