HomeNewsroomΑρχίζουμε; *

Αρχίζουμε; *

Πρέπει να είσαι αφελής για να μην καταλαβαίνεις πως η πρόσφατη κρατική διαφήμιση μέσω ΕΣΠΑ και Υπουργείου Παιδείας (επί Διαμαντοπούλου) σε δυο μεγάλες λαοφιλείς και εναλλακτικές (sic) διαδικτυακές πύλες, χαρίστηκαν έναντι χιλιάδων ευρώ μαζί με κρυφή ατζέντα υποστήριξης της προεκλογικής εκστρατείας του νέου ΠΑΣΟΚ;
Πρέπει να είσαι αφελής για να μην καταλαβαίνεις πως η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας στήθηκε για την Ευρώπη και τα χρηματιστήρια, για να δώσει μια εικόνα μεταμνημονιακής συμφιλίωσης και κατευνασμού του ελληνικού δημόσιου αισθήματος αγανάκτησης.
Πρέπει να είσαι αφελής να πιστεύεις πως τα κέρδη από τη βαριά βιομηχανία (sic) της χώρας μένουν σε Έλληνες και στην Ελλάδα, όταν οι tour operators θησαυρίζουν από τις εκβιαστικά χαμηλές τιμές που αγοράζουν, ως μαφιόζοι χρηματιστές, τον ιδρώτα του Έλληνα ξενοδόχου.
Πρέπει να είσαι αφελής να πιστεύεις πως όλοι οι πολίτες που έτρωγαν τόσα χρόνια από τα χρήματα τα δικά μου και τα δικά σας, είτε ως διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, ανάπηροι μεταμφιεσμένοι και πολιτικοί, θα πληρώσουν για τη ζημιά των ταμείων και τις μίζες κάτω από το τραπέζι.
Γίνεται;
ΝΑΙ, Γίνεται. *
Οι περισσότεροι από εμάς ούτε εμφύλιο ζήσαμε ούτε την στρατιωτική χούντα του ’67. Κι ούτε καμιά καταγεγραμμένη ιστορική μαρτυρία μπορεί να ταυτίσει αυτές τις σύγχρονες ιστορικές στιγμές της Ελλάδας με την τρέχουσα πολιτειακή εκτροπή.
Και να το θυμηθείτε, αυτός που πολύ σύντομα θα πληρώσει με αληθινό αίμα, την εξαθλίωση του πτωχευμένου ελληνικού λαού, είναι ο θεματοφύλακας των παραβατών και γεννητόρων αυτής της σύγχρονης πολιτειακής εκτροπής, οι πολίτες δηλαδή εκείνοι που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. Η αγανάκτηση του ελληνικού λαού, με το νέο θερινό μνημόνιο που έρχεται, θα εξαγνιστεί με μια πρωτοφανή βία εναντίων των ανθρώπων της ΕΛ.ΑΣ.
Γιατί πείτε μου.
Ποιός από εσάς βλέπει οπλισμένο όργανο της ΕΛ.ΑΣ. κι αισθάνεται ασφάλεια ως πολίτης;
Ποιός από εσάς μετά την είδηση ότι τον προηγούμενο μήνα συνελήφθη Έλληνας αστυνομικός για χρήση κοκαΐνης κι άλλος ένας βρέθηκε νεκρός (κι αυτός από υπερβολική χρήση κοκαΐνης) πιστεύει ότι η είδηση αυτή δεν είναι στάχτη στη τυφλά μας μάτια; Κι αν όχι, πως δεν κλείνει το μάτι στον υποψιασμένο, για τη διακίνηση της άλλης βαριάς οικονομίας της χώρας;
Υ.Γ.(1) Είχα να κυκλοφορήσω στην περιοχή του Γκαζιού στην Αθήνα, τουλάχιστον 3 χρόνια. Η παραβατικότητα στο μεγαλείο της. Εκατοντάδες παράνομα τραπεζοκαθίσματα γεμάτα από κόσμο, άρωμα μαύρου καπνού ελεύθερα στο δρόμο, σκουπίδια παντού, γέλια, τσιφτετέλια, μπόχα από τζατζίκι και εθνικό σουβλάκι, εκατοντάδες αυτοκίνητα με ανοικτά παράθυρα και hip hop στη διαπασών τσάρκα πάνω κάτω στην Περσεφόνης και στα πέριξ αυτής, καμία απόγνωση, κάπου στο βάθος φωτισμένη η Ακρόπολη lost in ancient space…
Υ.Γ. (2) Η πρώτη μου αποταμίευση μέσα στο χρόνο ήρθε αναπάντεχα από την μη χρήση πια κινητού τηλεφώνου. Ένας χρόνος χωρίς κινητό, (συμπληρωμένος χρόνος) και 1800 ευρώ στην άκρη. Μισθοί 3 μηνών δηλαδή. Ευτυχισμένος.
Γίνεται;
ΝΑΙ, Γίνεται. *

* Από τα νέα γλωσσοπλόκα προεκλογικά σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ του Ε. Βενιζέλου.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...