HomeNewsroomΑρχίζουμε; *

Αρχίζουμε; *

Πρέπει να είσαι αφελής για να μην καταλαβαίνεις πως η πρόσφατη κρατική διαφήμιση μέσω ΕΣΠΑ και Υπουργείου Παιδείας (επί Διαμαντοπούλου) σε δυο μεγάλες λαοφιλείς και εναλλακτικές (sic) διαδικτυακές πύλες, χαρίστηκαν έναντι χιλιάδων ευρώ μαζί με κρυφή ατζέντα υποστήριξης της προεκλογικής εκστρατείας του νέου ΠΑΣΟΚ;
Πρέπει να είσαι αφελής για να μην καταλαβαίνεις πως η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας στήθηκε για την Ευρώπη και τα χρηματιστήρια, για να δώσει μια εικόνα μεταμνημονιακής συμφιλίωσης και κατευνασμού του ελληνικού δημόσιου αισθήματος αγανάκτησης.
Πρέπει να είσαι αφελής να πιστεύεις πως τα κέρδη από τη βαριά βιομηχανία (sic) της χώρας μένουν σε Έλληνες και στην Ελλάδα, όταν οι tour operators θησαυρίζουν από τις εκβιαστικά χαμηλές τιμές που αγοράζουν, ως μαφιόζοι χρηματιστές, τον ιδρώτα του Έλληνα ξενοδόχου.
Πρέπει να είσαι αφελής να πιστεύεις πως όλοι οι πολίτες που έτρωγαν τόσα χρόνια από τα χρήματα τα δικά μου και τα δικά σας, είτε ως διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, ανάπηροι μεταμφιεσμένοι και πολιτικοί, θα πληρώσουν για τη ζημιά των ταμείων και τις μίζες κάτω από το τραπέζι.
Γίνεται;
ΝΑΙ, Γίνεται. *
Οι περισσότεροι από εμάς ούτε εμφύλιο ζήσαμε ούτε την στρατιωτική χούντα του ’67. Κι ούτε καμιά καταγεγραμμένη ιστορική μαρτυρία μπορεί να ταυτίσει αυτές τις σύγχρονες ιστορικές στιγμές της Ελλάδας με την τρέχουσα πολιτειακή εκτροπή.
Και να το θυμηθείτε, αυτός που πολύ σύντομα θα πληρώσει με αληθινό αίμα, την εξαθλίωση του πτωχευμένου ελληνικού λαού, είναι ο θεματοφύλακας των παραβατών και γεννητόρων αυτής της σύγχρονης πολιτειακής εκτροπής, οι πολίτες δηλαδή εκείνοι που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. Η αγανάκτηση του ελληνικού λαού, με το νέο θερινό μνημόνιο που έρχεται, θα εξαγνιστεί με μια πρωτοφανή βία εναντίων των ανθρώπων της ΕΛ.ΑΣ.
Γιατί πείτε μου.
Ποιός από εσάς βλέπει οπλισμένο όργανο της ΕΛ.ΑΣ. κι αισθάνεται ασφάλεια ως πολίτης;
Ποιός από εσάς μετά την είδηση ότι τον προηγούμενο μήνα συνελήφθη Έλληνας αστυνομικός για χρήση κοκαΐνης κι άλλος ένας βρέθηκε νεκρός (κι αυτός από υπερβολική χρήση κοκαΐνης) πιστεύει ότι η είδηση αυτή δεν είναι στάχτη στη τυφλά μας μάτια; Κι αν όχι, πως δεν κλείνει το μάτι στον υποψιασμένο, για τη διακίνηση της άλλης βαριάς οικονομίας της χώρας;
Υ.Γ.(1) Είχα να κυκλοφορήσω στην περιοχή του Γκαζιού στην Αθήνα, τουλάχιστον 3 χρόνια. Η παραβατικότητα στο μεγαλείο της. Εκατοντάδες παράνομα τραπεζοκαθίσματα γεμάτα από κόσμο, άρωμα μαύρου καπνού ελεύθερα στο δρόμο, σκουπίδια παντού, γέλια, τσιφτετέλια, μπόχα από τζατζίκι και εθνικό σουβλάκι, εκατοντάδες αυτοκίνητα με ανοικτά παράθυρα και hip hop στη διαπασών τσάρκα πάνω κάτω στην Περσεφόνης και στα πέριξ αυτής, καμία απόγνωση, κάπου στο βάθος φωτισμένη η Ακρόπολη lost in ancient space…
Υ.Γ. (2) Η πρώτη μου αποταμίευση μέσα στο χρόνο ήρθε αναπάντεχα από την μη χρήση πια κινητού τηλεφώνου. Ένας χρόνος χωρίς κινητό, (συμπληρωμένος χρόνος) και 1800 ευρώ στην άκρη. Μισθοί 3 μηνών δηλαδή. Ευτυχισμένος.
Γίνεται;
ΝΑΙ, Γίνεται. *

* Από τα νέα γλωσσοπλόκα προεκλογικά σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ του Ε. Βενιζέλου.

Related stories

10 λόγοι για να είμαστε στο 3ο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων που ξεκινάει σήμερα!

Οι διοργανωτές, Νικόλας Μαραγκόπουλος και Δόμνα Χουρναζίδου (εταιρεία θεάτρου...

Το αστικό καφενείο που κρατά ζωντανή την παλιά, καλή Θεσσαλονίκη

Το Youkali είναι το κλασσικό, αστικό καφενείο – μεζεδοπωλείο...

Ο Θωμάς Γκαρίπης βρίσκεται πίσω από τον μαγικό κόσμο του BeCube Project

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οριανέλη Ο Θωμάς Γκαρίπης γεννήθηκε...

Θεσσαλονίκη: Κλείνουν 20 δρόμοι για τον Μαραθώνιο – Αναλυτικά οδοί και ώρες

Οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την διεξαγωγή του διεθνούς μαραθωνίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Πέρρος, γνωστός ροκάς της πόλης

Έφυγε από τη ζωή ο μουσικός Αλέξανδρος Πέρρος, ο...