HomeNewsroomΗ εκλογή του Μπεν Μαρί

Η εκλογή του Μπεν Μαρί

Μπορεί σε αρκετά σχολεία της χώρας να μην έχουν τυπωθεί  και διανεμηθεί ακόμα τα σχολικά βιβλία της χρονιάς που πέρασε, το κόμμα (το ίδιο που δεν πρόλαβε να τυπώσει τα σχολικά βιβλία) όμως στο οποίο νέος πρόεδρος από την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 είναι ο Μπεν Μαρί, πρόλαβε μέσα σε 2 μόνο ώρες να ξανατυπώσει και να διανείμει εκλογικό υλικό που εξαντλήθηκε λόγω της απροσδόκητης έλευσης αξιόπιστων κομματικών ψηφοφόρων.
Είναι πάντως γεγονός ανθρωπολογικής παρατήρησης το γεγονός ότι 200.000 νεοέλληνες ψηφοφόροι συμφιλιώθηκαν -καταβάλλοντας ταυτοχρόνως κι ένα συμβολικό χρηματικό αντίτιμο 2 ευρώ μαζί με την ψήφο- με το κόμμα το οποίο και χρεωκόπησε από κάθε πλευρά την χώρα, αλλά και διέσυρε την νεοελληνική εθνική ταυτότητα παγκοσμίως  με την επιβολή του πιο δυσχερούς κοινωνικά αλλά και φοροεισπρακτικά μνημονίου, από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ.
Λίγες ώρες πριν από την εκλογή του Μπεν Μαρί, στο ύπατο αξίωμα στο κόμμα της διαφθοράς και της μίζας, της τσόντας και του ρουσφετιού, ο απερχόμενος πρόεδρος Παπανδρέου δήλωνε σε διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο, πως δεν ήταν στις προθέσεις του να ασχοληθεί με την πολιτική αλλά με την ακαδημαϊκή έρευνα και διδασκαλία (που κατείχε ήδη δηλαδή ο Μπεν Μαρί πριν κατέλθει στον πολιτικό στίβο) και πως όνειρο του είναι, το «μετερίζι»,  να ιδρύσει μια σχολή στην Ελλάδα για εκπαίδευση και στελέχωση των ελληνικών κομμάτων με επαγγελματίες μαθητές πολιτικούς. Ο ορισμός δηλαδή της οριακής διαταραχής της πολιτικής προσωπικότητας… (Ο κ. Παπανδρέου έχει γίνει συμπαθής στην στήλη, η οποία ακολουθεί πάντα μόνο τους ηττημένους και στους οποίους αφιερώνεται…).
Ο νέος πρόεδρος Μπεν Μαρί, δεν είναι Έλληνας fit, όπως ο κύριος Παπανδρέου. Δεν λάμπει από ευεξία, το δέρμα του είναι ωχρό, οι αναλογίες του δεν είναι συμμετρικές. Στην βιβλιοθήκη του βάζω στοίχημα δεν βρίσκεται εκείνος ο τόμος του Λουκιανού (Ανάχαρσις 25) όπου περιγράφεται με ελληνικό ενθουσιασμό το σώμα που οφείλει να έχει ο «καλός πολίτης». Ο Μπεν Μαρί δηλαδή, δεν συνάδει με τους κανόνες του «πολιτικού κάλλους» όπως αυτοί διαμορφώθηκαν από θεωρητικούς της Ιστορίας και καλλιτέχνες της Αρχαιότητας.
Μου περνάει επίσης από το μυαλό πως το μάτι του Μπεν Μαρί δεν έχει περάσει ποτέ έστω κι από μια γραμμή από το «Περί διαίτης» του Ιπποκράτη, με τον τρόπο που έχει περάσει πάνω από τα ξυρισμένα  λεπτά πόδια των λιπόσαρκων φοιτητριών που κάθονται πάντα στην πρώτη σειρά των πανεπιστημιακών θρανίων κι έχουν εξασφαλίσει με τις λεπτές αναλογίες τους έναν προπονητή του νομικού πνεύματος. Πόσες τέτοιες φοιτήτριες άραγε ανέπλασε εκπαιδευτικά, με σύστημα αρρενωπής απολυταρχικότητας, ο Μπεν Μαρί;
Έχουν περάσει ήδη 4 ημέρες  που τα ονόματα των ψηφοφόρων της Κυριακής έχουν παραδοθεί με λίστες excel στα κεντρικά κομματικά γραφεία της Ιπποκράτους. (κι ας μην υπάρχει ούτε εκεί στην πολιτική τους βιβλιοθήκη ένας τόμος του Ιπποκράτη της «εξυγίανσης».) Τα ονόματα αυτών των ψηφοφόρων βρίσκονται σε έναν φάκελο αρχείου, δίπλα από έναν άλλο φάκελο αρχείου με μίζες από υποβρύχια, παρτούζες,  προσφυγές στο ΔΝΤ, φωτογραφίες μελών της BlackRock σε μπουρδέλα της οδού Φυλής (ελληνικής φυλής;), φωτογραφίες απαγορευμένες του Ανδρέα και του Άκη, το περίστροφο της Βάσως (που ξαναγύρισε στο μαντρί) σε γκρο πλαν…
200.000 χειραφετημένοι Έλληνες ψήφισαν και πάλι ΠΑ.ΣΟΚ ελπίζοντας όχι σ’ ένα καλύτερο μέλλον. Ελπίζοντας σ’ ένα νέο μεταμνημονικό πολιτικό ρουσφέτι.

Ο Πάγκαλος είχε δίκιο. Ο ελληνικός κομματικός λαός είναι διεφθαρμένος. Είναι διεφθαρμένος γιατί και τους διεφθαρμένους πρώτος ψηφίζει και πρώτος προσφεύγει στα πολιτικά τους γραφεία για μια ευνοϊκή διαχείριση του πολιτικού τους αιτήματος(sic).

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...