HomeNewsroomΗ Αλήθεια να λέγεται.

Η Αλήθεια να λέγεται.

Κι ας είναι τραυματική… ουσιαστικοί γνώστες της ιστορίας της Ελλάδας είναι οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Άγγλοι… Οι Έλληνες, φοβικά άτομα με την ιστορία της χώρας που ενοικούν, είναι ιστορικά χρεοκοπημένοι… Αυτή είναι η Αλήθεια. 

Βάζω στοίχημα οι περισσότεροι από εσάς είστε εξοικειωμένοι με το οικονομικό ιδίωμα ενός κύριου Βαρουφάκη που πετάει μπαρούφες, παρά με ένα αξίωμα στα νέα ελληνικά οικονομικής του Αριστοτέλη. 

Οι Έλληνες είναι ιστορικά χρεωκοπημένοι. Επέτρεψαν να γίνουν μεσίτες του ελληνικού πνεύματος, πνεύματος όμως χωρίς καμία σύγχρονη αποθέωση, μια καταπιεσμένη ομάδα ακροδεξιών τηλεπλασιέ. 

Ρίξτε μια ματιά στα ευπώλητα της εβδομάδας που πέρασε… βρήκατε πουθενά τον φρέσκο τρίτο τόμο του Κορνήλιου Καστοριάδη για την «Ελληνική Ιδιαιτερότητα» για τον Θουκυδίδη και το Δίκαιο; 

Ποιές δραματικές εξεγέρσεις; 

Κάποια στιγμή πρέπει να πούμε τα πράγματα με το πιο αληθινό τους όνομα. Να μελετήσουμε τις ρίζες αυτής της χρόνιας Ελληνικής Ανομίας. Από ανθρωπολογική κυρίως πλευρά. Γιατί το ιδιοτελές κράτος δεκαετίες τώρα διαχειρίστηκε εν ανομία το μέλλον των φορολογούμενων πολιτών της; Γιατί η Εκκλησία, εκείνη με την αμεσότητα της αληθινής χριστιανικής μεταφυσικής, στέκει μετέωρη και απούσα όσο ποτέ; 

Γιατί ο «έξυπνος» Έλληνας έχει γίνει έρμαιο και συστημικό δεδομένο μιας πελατειακής μόνο συμπεριφοράς και καμίας παραγωγικής επέμβασης; 

Ποιές δραματικές  γενοκτονίες; 

Όλοι εκείνοι που το Σάββατο 18/ 2/ 2012 στην Ευρώπη διαδήλωναν με πλακάτ στα χέρια «We are Greek» χορεύοντας Zorba the Greek γνωρίζουν τίποτα για τη σύγχρονη Ελλάδα εκτός από την κακοσερβιρισμένη greek salad για 4 άτομα, κανά δυο ονόματα Ελληνικών νησιών και ίσως κανέναν αρχαίο συγγραφέα; Ξέρουν την Όλγα Τρέμη και τη Λιάνα Κανέλλη; Ξέρουν κανένα σύγχρονο ελληνικό επίτευγμα Πνεύματος; 

Όση πολιτική συναίνεση υπάρχει μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο άλλη τόση κοινωνική συνοχή υπάρχει στα ακλόνητα επαρχιακά μπουζουξίδικα που ακόμα γεμίζουν με χρεοκοπημένους φεουδάρχες Έλληνες που βαράνε παλαμάκια να “χτυπάν τα τακουνάκια στο τσιμέντο στα πλακάκια”. 

Ποιά παλιά κοινωνία; 

Η Ευρώπη της προτεσταντικής Γερμανίας ζητάει επιτακτικά από τον Ελληνικό Λαό μια Ευρωπαϊκή Μετάνοια. Αν η Ηθική δεν έχει λογική, η Ευρώπη ζητάει να καταρρεύσει η Λογική.
Η Ελλάδα έχει γίνει ένα οικονομικό διακαναλικό reality show, από  έναν οχετό παραπληροφόρησης που κάνει επιτακτική όσο ποτέ την ανάγκη μιας “δια παθημάτων” αριστοτελικής ελληνικής κάθαρσης. 

Ο Έλληνας πρέπει να αγνοήσει το διαδικτυακό φοβικό διάγγελμα και με μια σύγχρονη ελληνική ματιά να καθορίσει μακροπρόθεσμα και με όποιο “διαχειρίσιμο κόστος” το παραγωγικό του μέλλον μέσα από την αρχαϊκή δομή της οικονομίας που είναι ο προσανατολισμός του ελληνικού βλέμματος στην οικονομία της ελληνικής θάλασσας και της ελληνικής γης. 

Ξαναδιαβάστε τα κεφάλαια του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη…   θα σας εισάγει με τρόπο οδυνηρό στον αποκρουστικό, απολυταρχικό ευρωπαϊκό εξορθολογισμό και κατακερματισμό της σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας.

Related stories

10 λόγοι για να είμαστε στο 3ο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων που ξεκινάει σήμερα!

Οι διοργανωτές, Νικόλας Μαραγκόπουλος και Δόμνα Χουρναζίδου (εταιρεία θεάτρου...

Το αστικό καφενείο που κρατά ζωντανή την παλιά, καλή Θεσσαλονίκη

Το Youkali είναι το κλασσικό, αστικό καφενείο – μεζεδοπωλείο...

Ο Θωμάς Γκαρίπης βρίσκεται πίσω από τον μαγικό κόσμο του BeCube Project

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οριανέλη Ο Θωμάς Γκαρίπης γεννήθηκε...

Θεσσαλονίκη: Κλείνουν 20 δρόμοι για τον Μαραθώνιο – Αναλυτικά οδοί και ώρες

Οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την διεξαγωγή του διεθνούς μαραθωνίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Πέρρος, γνωστός ροκάς της πόλης

Έφυγε από τη ζωή ο μουσικός Αλέξανδρος Πέρρος, ο...